Kniha ako produkt z papiera bude na ústupe voči el. formám stále viac, alebo si zachová rozšírenie a počty? Je papierová kniha ekologickejšia ako el. formy a el. formy ekonomickejšie? Myslíte si, že zaniknú papierové formy kníh? Kedy? Aký typ preferujete?
Nezaniknú, čítať z knihy je iné ako z obrazovky. Je to samostatná komodita na trhu.
Napríklad ja neznášam čítať knihy na PC alebo z mobilu, bolia ma z toho oči a je to plytvanie času lebo PC sa musí zapína/vypínať alebo nechať bežať naprázdno.
Ďalej kniha je viac prenosná ako PC (ale nie viac ako mobil).
Ono to je ako platne, CDčka a DVDčka, nikdy podľa mňa fyzické média nezmiznú pretože je to proste iný pocit, držať to v ruke, vidieť ten obal, cítiť ten smrádek
Je pravda že papierová kniha čelí silnému protivníkovi a to e-bookom. Asi sa počty papierových kníh sa zredukujú, myslím že neustále budú udia, ktorý budú vedieť ohodnotiť klasickú papierovú knihu.
Z hladiska ekológie ťažko povedať , keďže počítače, eítačky, smartfony či tablety nie sú z najekologickejších materiálov. Ľudstvo má tendenciu pri trende jeho spotrebitelského života meniť elektroniku aj niekoľko krát ročne.
nemam rada citat z tabletu aebo z coho. nebavi ma v tom ani listovat, rada sa v knihe vraciam dopredu ci dozadu, co moze byt v e forme komplikovanejsie
pokiaľ budem žiť ja, nezaniknú..potom ťažko povedať, ale skôr si myslím, že papierové knihy nezaniknú nikdy..ich počet sa zrejme zredukuje, ale úplne nevymiznú, čo už by to bol za svet bez knih, sakra..a ak sa niekto oháňa tým, aké sú knihy z ekologického hľadiska záťažou pre životne prostredie, nech sa zamysli, na koľko chujovin, letákov, brakových časopisov a inej zbytočnej korešpondencie sa míňa papier
ja nečítam e-knihy, ani učiť sa neviem z notebooku či tabletu, jednoducho mám rád ten papier v ruke, online som počas dňa často, takže som rád, keď sa pri čítaní knihy "odpojím"
Neznášam všetky e verzie kníh. Ako písali vyššie, ten pocit držať papierovú knihu.... Na nezaplatenie. Už som čítala e-knihu, ale len preto, že som nemala na výber. Ale sťahujem si to pre radosť, aj keď to nečítam, ale ten pocit, že vlastním niečo, čo chcem, ale nie natoľko, aby som si ju išla kúpiť.
no knihu si mozes precitat kedykolvek a nepotrebujes na to elektrinu, dlhsie vydrzi ako ktorakolvek technologia, nemusis sa bat ze ti ju na kupalisku ukradnu... kniha nezanikne, skor zaniknu ipody...
Nezaniknu. Ani knihy, ale ani casopisy, noviny.
Poznam mozno 1 cloveka co uprednostnuje citacku miesto knihy.. (aj to je len z Birdzu) a proste nie
Este ked tak beletria v citacke - dajme tomu.. ale pisat nejaku pracu, seminarku, ucit sa nieco.. to si neviem predstavit, v tom treba hladat a listovat. Nehrozi
Klasické knihy tu boli tisícky rokov a ešte tu aj budú dokým bude ľudstvo existovať. Áno, sú teraz na trhu e-booky, čítačky kníh a podobné veci, ale určite to nenahradí klasickú knihu. Je to úplne o niečom inom. E-booky sú neni ani o nič lacnejšie keďže sa dá teraz v hocktorom dobrom kníhkupectve vybaviť klubová karta so zľavou, prípadne pohladať zlavy na internete ako napr. » www.kuponyzdarma.sk/martinus-sk/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Napríklad ja neznášam čítať knihy na PC alebo z mobilu, bolia ma z toho oči a je to plytvanie času lebo PC sa musí zapína/vypínať alebo nechať bežať naprázdno.
Ďalej kniha je viac prenosná ako PC (ale nie viac ako mobil).
Ono to je ako platne, CDčka a DVDčka, nikdy podľa mňa fyzické média nezmiznú pretože je to proste iný pocit, držať to v ruke, vidieť ten obal, cítiť ten smrádek
Z hladiska ekológie ťažko povedať , keďže počítače, eítačky, smartfony či tablety nie sú z najekologickejších materiálov. Ľudstvo má tendenciu pri trende jeho spotrebitelského života meniť elektroniku aj niekoľko krát ročne.
Poznam mozno 1 cloveka co uprednostnuje citacku miesto knihy.. (aj to je len z Birdzu) a proste nie
Este ked tak beletria v citacke - dajme tomu.. ale pisat nejaku pracu, seminarku, ucit sa nieco.. to si neviem predstavit, v tom treba hladat a listovat. Nehrozi