hm,no v poslednej dobe som si robila aj ja prieskum, a mam zalusk na Nikon D40, resp D40X, je tam rozdiel v snimacom cipe..snad sa to tak vola..(6Mp a 10Mp), v jednom fotosope je tam za 12litrov a ten druhy za 15, oba s rovnakym objektivom.
ale kedze chces asi zainvestovat, sku sa poradit v nejakom tom fotolabe/sope, tam by ti mali vediet poradit+existuje mnoztsvo stranok, kde sa venuju problematike vyberu fotoaparatu.
zalezi aj od toho, co od neho ocakavas, co sa tomu chces venovat na plno alebo staci ti len zrkadlovka poloprofesionalna na rodinne foto popripade nieco viac...
chces za tu cenu len telo s nejakym setovym objektivom, ze? neviem, co od toho fotaku ocakavas, ale ked sa budes drzat kvality (canon, nikon, sony alpha), tak nemozes spravit velku chybu. to som zas poradil
btw za tu cenu profesionalnu zrkadlovku urcite nebude chciet .. inak za tych 20.000 budes mat pomaly uz aj canon 450D myslim.. a este jedna rada, nikdy nekupovat cez pixmaniu, lebo to je francuzska firma a potom je tam problem so zarukou a vselijake ine problemy
hhh...nooo dakujem vam obidvom...,ale to som vedela... hhh a co sa tyka toho nikonu hey vyzera byt celkom v poho...a myslim ze je to absolutne najlacnejsia zrkadlovia....a na tu cenu vyzera byt v pohode ....ale asik aj thak skor ten canon
noo hey ja uz som dooost stranok prezrela precitala..dopodrobna preskumala...a mozno aj preto som kus z toho zmagorena
Rozhodne voľ Canon. Je to najlepšia značka na trhu, čo sa týka digitálnych zrkadloviek, za ňou je Nikon a na poslednej priečke niekde úplne ďaleko za týmito, čiže úplne najhorší je Olympus. Preto Canon, lebo má hlavne kvalitné sklá, treba ale vopred rátať tým, že cena 20 tisíc je pravdepodobne len za samotné telo, s kvalitným objektívom by to teda vyšlo hádam aj okolo tých 30 tisíc. Rozhodni sa ako chceš, každopádne radím ti značku Canon.
hmmm zalezi co od fotaku pozadujes... 450D je urcite pre amatera fajn volba... ale asi by som skor volil lacnejsie telo a lepsie skla (objektivy)... a mysli na to ze investicia do zrkadlovkly sa nekonci pri jej kupe. ak chces fakt fotit budes casom urcite chciet aspon tri objektivy + konvertory... + filtre a spustu veci. neviem nakolko fotografujes ale zvaz si ci chces ist do zrkadlovky. ak ta bavi fotit urcite ano, ale ak to chces lebo si myslis ze zrkadlovka robi dobre fotky a chces to len na dovolenky zvaz svoju volbu. s objektivmi v tej cene nebudes s kvalitou spokojna. ja osobne idem teraz kupovat 40D asi s 70-200 L usm is a 50mm F1,2... pre zaciatok... samozrejme + dake tie filtre a srandy... a uz teraz sa bojim kolko ma to cele bude stat kym budem spokojny s vysledkom... ale ja viem ze ten vykon vyuzijem... mysli na to ! lebo vela ludi dnes kupuje zrkadlovky jak na beziacom pase a pritom si neuvedomuju do coho idu.
Pri kupe zrkadlovky by som sa rozhodoval medzi NIKON a SONY nic ine by som si nevbyeral. dokonca viac by ma to lakalo k sony ako ku Nikon. a nerozhdouje ani cena skor to co ma v sebe. lebo ten co je este drahy neznamena, ze je aj dobry :d a ak chces fotak len na bezne fotenie tak fakt zkradlovka ti je v podstate na nic si myslim.
@20 hej nalozil... pracujem cele leto, aby som to vsetko utiahol, ale uz sa ho nemozem dockat...
@19 nad sony ani neuvazuj... je to canon vs. nikon. sony a olympus a dalsie hovadiny maju len papierovo lepsie funkcie ale kvalitativne sa na canon ani nechytaju...
osobne som pocul ze 350D je vydareny model. vydarenejsi ako 400D.. ked si k tomu vezmes daku pevnu 50mm povedzme F1,8 to je vcelku lacne a ja neviem 75-200mm obycajny tak ta to financne au tak nezrujnuje. a samozrejme kup to ako kit... potom sa mozno aj zmestis do takych 22-23k...
bindo: Drzal si ti vobec niekedy nejaku zrkadlovku od sony? Kvalitativne sa mozu v pohode rovnat canonom a nikonom. Olympusy su mi dost nesympaticke, ale fotit sa s tym da tiez v pohode. A to mam osobne fotak Canon (40D), ale keby neboli nikony a prislusenstvo k nim zbytocne drahsie oproti canonu, tak by som siel do toho (D300 asi).
myslim ze medzi najlepsie znacky patri canon ja sama mam zrkadlovku a som s nou velmi spokojna a ta canon 400D je dobra ale nezalezi od toho aku mas zrkadlovku ale aky mas objektiv a co chces fotit
@zacard ano skusal som ich na invexe v brne... inak sa priznam s nimi nemam skusenosti ale myslim si ze testy hovoria za seba... a hlavne co sa tyka objektivov a prislusenstva tak sa na canon ani nechytaju. ja nemam nic proti sony. osobne som vlastnil este minoltu a bol som s nou velmi spokojny. boli to jedny z naj fotakov ale ako to prevzalo sony tak zacali trocha zaostavat. ja nevravim ze su to zle fotaky pre amatera ale pre polo profi a viac urcite nie su. ked raz holka kupi poriadne skla a bude chcet lepsie telo zisti ze sony cestou to prosto nejde. a to ze canon a sony su na uplne odlisnej urovni je proste fakt ktory nemoze nikto popriet.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ale kedze chces asi zainvestovat, sku sa poradit v nejakom tom fotolabe/sope, tam by ti mali vediet poradit+existuje mnoztsvo stranok, kde sa venuju problematike vyberu fotoaparatu.
zalezi aj od toho, co od neho ocakavas, co sa tomu chces venovat na plno alebo staci ti len zrkadlovka poloprofesionalna na rodinne foto popripade nieco viac...
to som ti teda pomohla, coo??
noo hey ja uz som dooost stranok prezrela precitala..dopodrobna preskumala...a mozno aj preto som kus z toho zmagorena
inak aj ja som z toho vsetkeho vyondena, ale najlepsie mi vysiel ten nikon, aj cenovo a aj kvalitou..
neviem mala som cosi poxopit ?
asi som nepoxopila rec vyssej generacie
kebyze sa vsetko hlada cez google, tak forum na birdzi ani nemusi existovat. co by nebolo dobre
povodne ten som xela...ale hmm je aj s objektivom??
ja co som kukala taq siel okolo 26tis...a nevime ci az tolko xem dat taq max 23tis...
dakujem za naozaj vycerpavajuce informacie....
samozrejme uvedomujem si ze cely tento cirkus nie je nejak lacna zalezitost...a vybavit si aj dostatocne prislusenstvo xe mat urcity kapital....
a som natolko uvedomela,ze samozrejme nexem zrkadlovku len na dovolenky
ale viem co si xel povedat...ze castokrat v rukax svojix majitelov ostavaju nevyuzite...no myslim ,ze v tyx mojix bude vyuzite dostatocne
no ty si si tiez teraz nalozil s tym co si si vybral... ale prajem takisto vela stastia
@19 nad sony ani neuvazuj... je to canon vs. nikon. sony a olympus a dalsie hovadiny maju len papierovo lepsie funkcie ale kvalitativne sa na canon ani nechytaju...
osobne som pocul ze 350D je vydareny model. vydarenejsi ako 400D.. ked si k tomu vezmes daku pevnu 50mm povedzme F1,8 to je vcelku lacne a ja neviem 75-200mm obycajny tak ta to financne au tak nezrujnuje. a samozrejme kup to ako kit... potom sa mozno aj zmestis do takych 22-23k...
Prajem dobre svetlo