Predstavte si, že ste v plnej sile, ste zdraví, užívate si život. Niekto vám povie, že o pár dní zomriete. Avšak môžete sa vykúpiť ale len na 11 rokov, potom zomriete .
Koľko peňazí by bolo podľa vás adekvátne zaplatiť za predĺženie života?
prislo by mi velmi zle ze by som musel platit niekomu za to aby som mohol zit o 11 rokov dlhsie, akoby patril moj zivot niekomu inemu .. nekupival by som si nic respektoval by som prvu smrt
Zalezalo by kolko by som dokazala zohnat zobrala by som nejaku obrovitansku pozicku alebo co, na 40 rokov a poistila na smrt takze kolko by mi dali tolko by som zaplatila za to..
Hehe príde mi tak trochu trpko smiešne že mi si tu fantazírujeme v teplučkých pelíškoch o tom čo bol pre milióny ľudí bežný výber (dať všetok majetok za pár rokov naviac v špine a hlade) a verím že pre mnoho ľudí stále je.
Neviem nedal by som nič, zomrieť teraz alebo potom v konečnom dôsledku nie je žiadny rozdiel. Možno by ma to ešte aj motivovalo k odviazaniu sa a zabil by som pár ľudí len tak zo srandy kym zhebnem
@hsjklaop to je cas, ktory odpracujeme za zivot pre niekoho ineho. De facto nas zivot ktory predame za mzdu. Mna zaujima za kolko by sme ho boli ochotni kupit spat.
@melancholik vadilo by ti ze tvoj zivot by patril niekomu inemu? A teraz, ked kazdy pracovny den predas 8 hodin svojho zivota niekomu za mzdu.. Den co den, rok co rok.. Az nakoniec z tych 8 hodinoviek je 11 rokov za cely zivot.. To ti nevadi? A nechcel by si svoj zivot spat?
Má to niečo do seba... Je kludne možné že aj teraz máme 11 rokov života a nevieme o tom. Ale toto je dosť abstraktne mierená otázka. Ak by sme to zobrali do reality, tak povedzme že máš nejakú chorobu, alebo úraz a lekári ťa vedia zachrániť len s predpokladanou dĺžkou 11 rokov. Trebalo by zvážiť, či sú na to finančné prostriedky(ak by išlo o veeelmi vysoku sumu) či by následný život stál za to z hľadiska zdravia, obmedzení, následkov liekov a pod. a tiež z hladiska zmyslu prežitia tých 11 rokov.
Inak každý normálny človek by zaplatil všetko čo má za svoj život. Možno tak členov rodiny nie a podobne... ako je to vo filmoch, (aspon k niečomu boli dobré) že sa obetujú pre niekoho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Preco len na 11 rokov?
Neviem nedal by som nič, zomrieť teraz alebo potom v konečnom dôsledku nie je žiadny rozdiel. Možno by ma to ešte aj motivovalo k odviazaniu sa a zabil by som pár ľudí len tak zo srandy kym zhebnem
Inak každý normálny človek by zaplatil všetko čo má za svoj život. Možno tak členov rodiny nie a podobne... ako je to vo filmoch, (aspon k niečomu boli dobré) že sa obetujú pre niekoho.