Ahojte chcem sa Vás opýtať dosť som uvažovala že by som si urobila certifikát z angličtiny. A tiež som čítala že sa dá použiť aj ako náhrada za maturitu. Ale aj som našla že to bolo zrušené tak že sa opýtam je to teda pravda ? Bolo by to len plus keďže i
Ja čo viem, tak tá náhrada za maturitu prostredníctvom týchto certifikátov už bola zrušená. Na maturitách 2015 to ešte uznali do určitého termína, ale potom už nie.
akú úroveň máš na mysli? Ja som robila C1 úroveň z Cambridge - CAE. nuž a priebeh aj tieto veci je lepšie ked si najdes na nete, tam su konkretne informacie. mna to stalo 180 eur a priprava na to veru nie je jednoducha, ja som to mala o to jednoduchseie, ze som bola na bilingvalnom gympli. ale to kolko casu mas tomu venovat je velmi individualne
Ja mam c&g b2, robila som ho minulu zimu kvoli maturitam a preto sme mali aj troj ci dvojmesacnu pripravu skratenu na dva tyzdne a v pohode. B2 je podla mna lahsia ako maturita, teraz by som isla skor na FCE, su viac uznavane a doveryhodnejsie priebeh si uz moc nepamatam, ale najdes na nete vsetko
Cambridge jednoznacne, inak toto nepochopim preco tuto nahradu dali zrusit ked to je najobjektivnejsie zhodnotenie jazykovych schopnosti narozdiel od maturit... slovenske skolstvo ide stale viac a viac do sraciek ako vidim...
Tiež som si robil CAE - výhoda je tam taká, že ak skúšku urobíš na dostatočný počet bodov, dajú ti vyššiu úroveň. Zdá sa mi, že tá hranica tam bola okolo 80%. Pripravoval som sa tak ležérne z ich Cambridge kníh, aby som nabehol na ich systém testovania.
@ssnehulienka no síce mám školu kde je B1 ale dala by som to určite na B2 tým som si istá a ktovie možno aj po tej príprave viac Nezaujímala by som sa o to keby naša profesorka nás aj niečo naučila ale mi robíme len cvičenia v pracáku a konverzácia žiadna a ani odposluch takže to čo budem na maturitách potrebovať nerobíme len samé chujoviny + sa učíme už od minulého roku maturitné otázky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov