Ano, už som zúfalá, tak hľadám radu na birdzi. Ano, doktorovi pôjdem, ale dostanem sa k nemu až piatok, teda najskôr obvodnému po výmenný lístok a potom snáď na alergologiu a kožnú.
Takže, ide o to, že asi týždeň aj viac mám na bruchu červené fľaky, fakt
Mne sa také fleky už viac krát robili.. aj po hrudníku ale väčšinou som to neriešil a zmizlo to niekedy po dni niekedy aj dlhšie to trvalo ale ja nerád doktorov tak aj keď sa mi dačo deje tak si vravím že to prejde
@kittan no ja nechcem byť hypochonder, a chodiť s každou vecou doktorovi, ale toto sa mi fakt nepáči :/ je to divné... a nevieš kedy sa ti robili tie flaky? po nejakom jedle? kozmetike?
ja som to mala 2 krát,a potom už nie len na bruchu, aj na nohách a zmizlo to po tom, čo som si dala zyrtec, ten je voľne dostupný,a neviem, na čo som mala alergiu, ale podľa všetkého na kozmetiku
ja mam na hrudi a chrbte v okoli krku. nieco zdedene, treba mi bud sirovy kupel (dostanes kupit take sacky s prachom) alebo zo siroveho mydla spravit blato a tym sa natriet.
mam to aj ja..nic si z toho nerob..vola sa to kvasinkova infekcia... moze to byt zo zmeny oblecenia, drogerie ALEBO aj zmeny stravy...skratka ked sa v tvojom tele nejako zmeni pH, tak na to pokozka reaguje hentakym flakom...
kozna mi na to normalne predpisala sprej a mast a vybafco.. ziadna velka veda to nebola..
Ja som sa s takymi flakmi po celom tele narodil,dlhooo nevedeli lekári,z coho to je,behal som po lekároch po polke slovenska,rezali mi kozu,az nakoniec sme sli k takej liecitelke a ta povedala,ze to ide od criev a treba to pozriet.a mama povedala doktorke,nech ma pošle na gastroenterologiu a zistili mi celiakiu.odkedy drzim bezlepkovu,flaky mam len na krku
@burble červené, nesvrbia, ploché, minimálne vystúpené @wuttasi ja by som bola rada, aby som aspon priblizne vedela, co mozem cakat, ze s cim ma poteší doktorka...
a nie, nie som ako vacsina ludi na birdzi, ze sa pytam na nieco po 10 tich rokoch a doktorovi ani za boha nepojdem @majo no v januari som mala ATB, ale to je davno nie? či sa mi to len zdá? @dali12 hm, celiakiu mám 4 roky, a zistené úplnou náhodou, lebo okrem únavy mi nič nebolo....
a ako vyzerali tie fľaky? tak malé?
@forgottenone kvasinkova infekcia? to neznie moc dobre :/ ziadna zmena oblecenia, kozmetiky, podla mna ani stravy mozno pohanka? Ale tu som jedla aj davnejsie
Lenže mne nejde len o nejakú masť, ja chcem vediť z čoho to mám
Ja som mal nieco podobne , ked som mal tak 15-16 . bola to nakoniec alergicka reakcia od gombíku na nohaviciach podla koznej ... ale už sa mi to neobjavuje .
@alysia - to je skôr alergického pôvodu, ale odporúčam najskôr nech ťa vyšetrí obvodná lekárka, aj ona má doktorát z medicíny a môže pomôcť. Výmenný lístok nie je všetko - na odborné vyšetrenia sa čaká dlhšie.
@ivlu no a dovtedy mi to mozno zmizne aj samo ze? jebne ma z toho a z tych doktorov a zase priplacat si 5 eur za to aby ma zobrala hned :/ a este predrazene masticky, ktore mozno zaberu, no milionar nie som :/ @rieper a aka pohlavna choroba sa prejavuje na bruchu?
Nemôže to byť zaparenina, ako sa robí občas v lete (aspoň mne) medzi stehnami? Vieš, tesné nohavice/nohavičky do toho pot, nedýchajúca pokožka, reakcia na látku a tak?
@onlymasque pochybujem, ja mam vacsinou na sebe volne veci, nie obtiahnute... a mala by som to na urcitych miestach a nie halabala po bruchu podla mna, kebyze su to zapareniny, ale viem co mas na mysli
@12 viesco aj velke,aj male,cervene,na uplne celom tele,potom uz len na bruchu,a teraz len obcas na bruchu a na krku mam stale.no a aj na mlieko máš?skus vylucit
@alysia ale netrap sa kazdou hlupostou. ja mam na bruchu 6 asi 1-2 centimetrovych hnedych flakov, a niekolko malych ktore sa asi zvecsuju uz niekolko MESIACOV, pri ziadnej doktorke som s tym nebola ani ist neplanujem a zijem.
@janehonda kazdou hlupostou? hm, ok, tak skusim ist na plavaren, ci ma odtial nevyhodia, ked mam take flaky... @dali12 jasnez ze som to vylucila... ale nie 100% no... na to nemam nervy
@alysia mne sa nieco take na bruchu spravilo preto lebo sa casto sprchujem cca 3xdenne a nedavam si potom pletove mlieko na dve dni som to obmedzil (osprchoval som sa len raz) a nakremoval sa a bolo to prec len podrazdene od sprchovaho gelu.
@alysia nevadi mne nevadi ze su iny menej cistotny viem ze som chory ... mne sa to spravilo presne na tom mieste kde mi voda zo sprchy strieka najdlhsie normalne som otoceni naopak ale teraz tam nebol par dni zaves tak pre istotu asi mam citlive brucho .. uz si to nejak vyriesila?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Nik ti nepomoze, len ten doktor...
kozna mi na to normalne predpisala sprej a mast a vybafco.. ziadna velka veda to nebola..
(ale neviem co ti je, ani ci to pomoze)
skus ten kokosak, mne to pomaha na seljake take veci
@wuttasi ja by som bola rada, aby som aspon priblizne vedela, co mozem cakat, ze s cim ma poteší doktorka...
a nie, nie som ako vacsina ludi na birdzi, ze sa pytam na nieco po 10 tich rokoch a doktorovi ani za boha nepojdem
@majo no v januari som mala ATB, ale to je davno nie? či sa mi to len zdá?
@dali12 hm, celiakiu mám 4 roky, a zistené úplnou náhodou, lebo okrem únavy mi nič nebolo....
a ako vyzerali tie fľaky? tak malé?
Lenže mne nejde len o nejakú masť, ja chcem vediť z čoho to mám
no som zvedavá čo mi na to povie obvodný
ale nie, nebudem ta strašiť
Choď čo najskôr , predpíše ti niečo a ak uzná za vhodné dá ti lístok ku kožnému. K nemu sa najskôr dostaneš zrejme pri lepšom prípade v apríli...
@rieper a aka pohlavna choroba sa prejavuje na bruchu?
Tak hlavne sa polieć rýchlo, nech sa možeš venovať príjemnejším činnostiam
@dali12 jasnez ze som to vylucila... ale nie 100% no... na to nemam nervy