prosim vas aky mate nazor na cechov ja som si kedysi myslel ze sme skoro rovnake narody ale v posldnej dobe zisruke ze sme uplne niekde inde cesi maju uplne inu mentalitu ako slovaci
nemám s čechmi ani moravákmi najmenší problém, žil som v Čechách, pracoval, študoval, mám pár kolegov čechov, mama bola z Brna, mam v ČR rodinu, kamarátov... maloktoré narody, ak vobec nejake su si tak blizke ako slovaci a česi... a jebliny sa najdu vsade
Tak sa mi zdá, že bližšie máme k poliakom alebo madarom, alebo teda aj moravákom, ale mnohí češi sa ako keby hlásia výsostne k západu a Slovensko, to už je pre nich niečo ako Rusko, daleký východ
V prvom rade, každý z nás je iný, preto nerád hovorím o nejakej mentalite národa. Čo sa týka jazyka, samozrejme že sme si najbližší. S kultúrou, tradíciami a náboženstvom je to podobné, ale sú národy, ktoré sú nám bližšie ako Česi, napríklad Maďari alebo Chorváti, s ktorými sme takmer 1000 rokov žili v jednom štáte. Vo všeobecnosti určite proti nim nič nemám, to majú len zakomplexovani ubožiaci z oboch brehov Moravy
Ja som zažila hlavne pražákov, ale musím povedať, že mentalita tam bola naozaj rozdielna a ťažko som sa medzi tými ľuďmi cítila doma. Sú skor takí chladnejší, viac by som ich už priblížila k nemcom ako k slovákom... a je tam aj viacero rozdielov, napr. česko je ateistický štát, zatiaľčo tu je veľa veľa kresťanov, tam je to skôr neobvyklé.... a tie veci sa ťažko opisujú,ale hej, sú iní....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
tým nehovorím, že horší-lepší.. len proste iní