lubia rovnako, su ludia rovnako, maju svoje prava, rozum, pocity.. ked sa maju radi nie je im co vycitat a robia to len obmedzeni zakomplexovani ludia.
otočila by som sa, lebo som neni zvyknutá toto videť, ale asi tak po 15tich sekundach by mi bolo totálne všetko jedno a kým by som došla domov ani by som nevedela že som niečo také videla.. asi tolko k tomu
ale ak budu niaky extra ohodeny ze jeden ruzove gumene gate tak poznamka urcite padne alebo ked bude mat uces jak kohutik jarabi alebo daco tak neostanu bez povsimnutia ale taky normalny co sa moc neukazuju a len si nazivaju tak ti v pohode
nech si je kazdy aky chce.. nech ma do toho netaha.. a nech sa ma nechyta!
@puco90 este viacej si klesol, ked si myslis ze: 1.) rozoznas kedy mam pubertu 2.) poukazujes na vek ked tolko psychicky vobec nemusim mat hlavne ze si "mudry dospelak", ktory posudzuje ludi kazdeho inak, akoby gayovia neboli ludia a nezalsuzili si rovnake prava. milujem tuto obmedzenost a prave preto ze si taky obmedzeny a po lopate povedane sprosty, bola by som nerada keby si na mna reagoval, lebo hadat sa s tebou je ako hadat sa s plysakom s reproduktorom a demo programom.
Pokiaľ by to boli extrémy ako to spomínal kolega nadomou ružový od hlavy po päty tak by sa mi to zhnusilo a povedal by som ak by šiel niekto so mnou že je to nechutné ale ak to budú normálny ľudia absolútne mi to nevadí ako pozeral by som po nich lebo to nevidím každý deň ale vnímal by som ich ako všetkých ostatných ľudí lebo proste sú to tiež ľudia ako my skoro taký istý ale úplne normálny... a hovoriť že sú to chorí ľudia povie iba obyčajný blbec čo žije sto rokov za opicami..
@malapohroma to máš pravdu, tvoj psychologický vek je pod 15 rokov.
ja posudzujem všetkých normálne, nikoho neurážam, nemám proti nikomu nič, ale keď raz nie je niečo normálne, tak to nie je normálne a nebudem sa tváriť, že je to v poriadku. Práva majú rovnaké, kde je problém ?
Ja sa nebudem smiať vozíčkarovi, ani invalidovi a ani homosexuálovi.
Uhm, to ze idu chalani za ruku nema nic spolocne s ich orientaciou. Minule skupinka starych babiek v kaviarni dobru pol hodinu zazerala na jednu kamaratku kvoli tomu ako je oblecena, tak sme sa s jednym chalanom na truc chytili za ruky a nezne pomojkali
@malapohroma aha, takže aspoň si o niečo múdrejšia.
Ty si iba myslíš že vieš odôvodniť, ale nevadí, nechajme to tak (tie pubertálne výlevy si si mohla odpustiť už na začiatku a mohla to byť slušná debata).
@puco90 a ty by si si mohol odpustit "pubertalne vylevy" a prestat ma zosmiesnovat za moj vek, ale ked sa tak strasne potrebujes povysovat a myslis si ze si nieco viac, budiz celkovo trpis nejakou nadradenostou, ked ponizujes mladsich, gayov.. no proste idiot, prepac, je to ale tak. niekto ti to raz povedal musel.
@malapohroma prepáč, ale ako mám nazvať niekoho, kto hneď v prvej reakcii na niekoho začne urážať ?
Ja sa vôbec necítim nadradený a nikoho tu neponižujem, len sa bránim a to je rozdiel.
Inak proti gayom nemám nič a ani proti vozíčkarom ani proti invalidom a nikomu sa nebudem za to smiať. Neviem kde si prišla na to, že ponižujem chorých ľudí.
@puco90 no prepac ale ked z teba to tak srsi a prestan konecne hovorit ze su chori, ty si chory a to je to ponizovanie prave.. nie su nijako chori, ale to proste nepochopis, NEPOCHOPIS, ach jaj, co si tu ja este s tebou nicim nervy s takym obmedzencom
@puco90 to nie je pubertalny vylev, to je zdravy nazor na zaklade tvojho rpezentovanie sa. a nie ej to choroba, nie je na nich nic chore, su to zdravi ludia. choroba je porucha, toto je prirodzena vlastnost proti premnozeniu ludstva. zbohom.
@puco90 a vieš, že sexuálna orientácia (a s ňou spojené veci ako ne/reporudkcia, zmysel pre rodičovsťou a výchovu, požiadavky na vhodného životného partnera... ) je (a toto je dokázaný vedecký fakt) vrodená a v poradí je hneď za potrebou dýchať? čím dokonca predbieha aj také veci ako pocit smädu a hladu a túžba byť v suchom a teplom prostredí? Skús najskôr vyliečiť tieto "choroby", sú menej závažné. Keď sa ti podarí človeka zbaviť potreby jesť a piť a bude tak celý svoj život SPOKOJNE A PLNOHODNOTNE bývať vo vlhkej studenej jaskyni, ja sa naučím nedýchať
@waagbistritz69 nemôžem si pomôcť, takéto diskusia ja rád. Ale toto je už odomňa všetko
Aspoň sa neoblizujú ako o život a nelepia na seba ako dvaja ktorých som pred pár dňami videl a auparku. Nebolo to prvý krát čo som tam videl homosexuálny pár v akcii. Je to nechutné, ale je mi to jedno
@puco90 homosexualita nie je choroba! Z biologickeho a reprodukcneho hladiska je to neprirodzene ale choroba to urcite nie je!!!
@malapohroma nechaj to uz tak...tato tema je jedna z tych ,kde nemoze nastat kompromis, ked sa hadas s clovekom ktory si ani nevypocuje a neuvazuje nad tvojim nazorom...
Vsetkych buzerantov ktry sa ktomu verejne priznavaju (cize aj chytanie sa za ruky na ulici ..fuuuj) by som vyhostil s slovenskej republiky a zilo by sa tu lepsie !!!
@michael95 osobne si myslím, že slovensko trápia ďaleko väčšie problémy ako "buzeranti" na uliciach je tu kopec inej háveti, ktorá by prospela slovensku ak by bola vysťahovaná
Som si to po čase prečítala... ale ako vážne toto je vtipné. Je vidno, že takéto prístupy majú len ľudia ktorý sa dôverne nepoznajú so žiadnym homosexuálom.
Vždy je dôležitá otázka, zrazu je môj naj kamarát homosexuál, prestanem sa s ním kvôli tomu baviť, kamarátiť? i keď sa poznáme už 20 rokov a vieme o sebe všetko od A po Z?
Orientácia sa liečiť nedá. Nepomôže ti žiadny doktor... potlačíš ju len zastrašovaním. Tým, že človek bude mať strach konať podľa svojich potrieb za hrozbou trestu. To by sme chceli? Týrať ľudí aby nerobili to, čo sa nám zdá nenormálne?
Prečo by som sa mal nad tým nieak pozastavovať, pomyslel by som si že to budú asi homosexuáli a trápilo by ma to asi tak ako trápia zváračské kurzy učiteľku telocviku.
@james144 aj nad ekoterorizmom sa kedysi ludia len pousmiali, ze co je to za picovinu, pri tom v amerike je to uz roky dost velky problem na ktory sa vynakladaju nemale prostriedky..
dnes je akosi v mode byt buzerant, alebo kopat za buzerantov..
Nieje to nič neobvyklé, človek si nevyberá ako bude orientovaný a netolerovať to je v dnešnej dobe dosť úbohé. A ako sa vraví, ten kto odcudzuje homosexuálov sám nim je, len si to nie a nie priznať. Tak sa už nad tým zamyslite a netvárte sa daktorý ako retardované kačičky.
@bublinka113 jedna vec je "tolerovať" a vec druhá je "podporovať" ..ja osobne nemám nič proti homosexuálom ..ľudia ako ľudia ..nikto nemôže za svoj osud a ten druhý by ho nemal odsudzovať len zato že je "iný" ...no vadí mi jedna vec: ak sa to dostáva na verejnosť, ak si idú na pochod Bratislavou (tuším) a provokujú tým ostatných a aj to že sa chcú "sobášiť" a vychovávať deti ..som zástancom názoru že žena patrí k mužovi a žiadne iné veci ktoré rozvracajú spoločnosť
@puco90 sa spamataj co hovoris!!! homosexualita nie je choroba ty medik...kde si pocul ,ze je to choroba??? homosexualita je neprirodzena len v jednej veci ,ze homosexualny par sa nemoze reprodukovat to je vsetko...
kazda choroba sa vyznacuje neprirodzenym spravanim???ked uz tak nefyziologickym spravanim...a homosexualita v ziadnom pripade nie je nefyziologicka.
@puco90 by som sa len tešila z toho pretože v tom momente by som sa nebožtíkom fakt stala (a prepáč, ale fakt nemôžem za to, že som taká bledá. som myslela, že ľuďom ako ty bledá koža nevadí
Neprirodzený a nefyziologický je TO ISTÉ tak sa spamätaj.
Áno, homosexualita je choroba. Nnemôžu mať deti a nie sú na seba dizajnovaný. To mi akože chceš povedať, že je normálne, že ťa príroda dizajnuje na určitý cieľ a vybaví ťa zlým "softvérom" ???
@michael95 prečo by sa nemohli chytať? Na tom že sa chlapovi páči chlap, nieje určite nič také strašné! Možno je to len proti týmto spoločenským pravidlám, ale je to normálne..
Hmm, vacsiny ludi by som sa tu chcel spytat jednu vec.
Ked sa narodi clovek s troma rukami - je to normalne? (neberte to ako ziadny utok, len si ujasnujem co tu vela ludi vidi pod slovom "normalne", alebo "bezne")
@puco90 ty co splietas??? ty si normalny??? tie tvoje argumenty su na urovni 10 rocneho decka... skus sa zamysliet co v medicine zamena nefyziologicky... nefyziologicke su choroby kde sa prejavuje nieco co nie je fyziologicke a este raz ti to zopakujem : homosexualita NIE JE CHOROBA!!!
este raz sa ta pytam kto ti povedal ,ze to je choroba???
ked uz si super v googleni pojmov tak mi definuj co je to choroba... homosexualita organizmu nijako neskodi... si spiatocnicky ako cirkev a geriatricka cast naroda...
Mám rada, keď ľudia ako @puco90 schytajú plnú dávku zdravých argumentov od ľudí naokolo, ktorí s ním nesúhlasia, a v okamihu, kedy už nevedia, kam z konopí a ako prijať tie odmietavé a urážlivé podpichovania od ľudí naokolo, ktoré si sami privodili, tak začnú útočiť na niečí výzor, pričom sa zrejme zabudli ráno pozrieť do zrkadla a nakaziť sa sami od seba takzvaným "zdravým úsudkom", keďže teda tak vrelo tvrdia, že ho majú.
Som zvedavá, akými urážkami na môj výzor počastuje tento generál Choroba mňa
@aguri500 Takže dal som ti dôkaz, že je to to isté.
Choroba je porucha, či už telesná, alebo psychická a odchýlka od normálnej funkcii.
Homosexualita je odklod od normálnej funkcii !!!!
Ozaj a tie argumenty 10 ročného decka máš práveže ty, keďže si neuvedomuješ, že tí homoteroristi v zahraničí argumentujú takto podobne aj pri zlegalizovaní zoofílie, keď sa vyjadrujú, že to NEŠKODÍ.
@tommyhot rozmýšľal si niekedy čím to asi bude, že ťa tu a ani na pcfóre nikto nemá rád?
@puco90 základnou túžbou chorého je vyliečiť sa a byť zdravý, to ja nechcem. Som sám so sebou maximálne spokojný. Okrem toho, som vďaka tomu o dosť lepší človek ako ty. Nikdy nedelím ľudí že ten je "taký", ten "taký" a tamta je zase "taká". A tiež aj mám ku všetkému a všetkým dosť iný prístup, priateľský, ale to je aj o inom... Mal by si sa to naučiť tiež. Ak náhodou pôjdeš pracovať niekde mimo Slovensko, hlavne blízky západ - Nemecko, Holandsko, Francúzsko, Španielsko... alebo sever - Fínsko, Švédsko... a budeš si takto deliť ľudí, dostaneš od života poriadny kopanec. To len Slovák ma úžasnú potrebu moralizovať a hľadať zlo tam kde to nie je treba a prehliada tie skutočné problémy.
@puco90 nedal si mi argument a vobec si nepochopil co som ti napisal.ano neprirodzene a nefyziologicke je skoro rovnaky pojem ale nie v pripade homosexuality.
napisem ti sem jeden priklad a snad to pochopis:
Doteraz bolo povazovane za fyziologicke hodnoty 75 tepov za minutu kt. vydava nodus sinuatrialis. (ide o rytmus stahovania srdcovej svaloviny) avsak najnovsie studie dokazuju ,ze idealny pulz je 60 tepov za minutu. co z toho vyplyva??? vyplyva z toho to ,ze medicina sa posuva stale dopredu a stale spoznava ludske telo dokonalejsie a to sa tyka aj sexualnej orientacie.Zatial co ty si zaspal niekedy v stredoveku tak ludia dnesnej doby uz prisli na to ,ze sexualna orientacia nemusi byt jednotna u kazdeho jedinca a vobec to nie je ziadna choroba .
btw v starovekom rime bola homosexualita uplne normalna...alebo taky alexander velky bol tiez homosexual...a co vsetko dosiahol???ak by bol chory tak by sa mu to asi nepodarilo...
co? Absolutne nic ... tak ako nerobim nic, ked vidim za ruku dve zeny, alebo zenu a muza ... osobne nemam ani na verejnosti rada privelmi prehnane prejavy neznosti (ono nezavidim, ale ked ma minule skoro zhodili v plnom autobuse, lebo sa zacali bozkavat, opreli sa o prveho cloveka za nimi, co som bola ja .. kym mi spadli knihy, to uz vtipne nebolo takze ak niekto robi co citi, je zalubeny (a je mi jedno ci do partnerra opacneho pohlavia, rovnakeho , alebo hermafrodita) skratka sa nad tym nepozastavim ... ak je to skutocne vrucne, diplomaticky otocim pohlad, aby sa dotycni necitili neprijemne, ze na nich civim ako hladny pes xD .. ak je to prehnane a afektovane ... rovnako sa nedivam ... ale urcite nemam za potrebne pustit do plena nejaku hlupu poznamku ... smiat sa im, ci ich odsudzovat ... do polemiky o homosexualite sa pustat nemienim , neznasam skatulky normalne/nenormalne ... nikomu tym neublizia, tak ako sa raz mozno svet bude cudovat heterosexualnym parom (ktovie ako skoncime) .. skratka, spolocnost vzdy musi nieco sudit a hodnotit ... ale mne osobne toto pravo neprislucha ... skratka sa milujme ako citime a chceme ... ak uz je dnesna doba o rucani tabu a klise ... tak preco nie aj v otazke vztahov ... (a smiala som sa len v tom pripade, ked mi ti dvaja cerveni pomohli s knihami a to uz bolo mile cize som na nich civela a smiala sa a oni tiez )takze v kocke tolko a pokojne ma kamenujte za scestny nazor ... koniec koncov je moj ... a ja vam tie vase neberiem ... pekny den
@puco90 ty si fakt taky obmedzeny alebo ja uz nechapem...to ze si si v slovniku nasiel preklad slova fyziologicky a zistil ,ze do slovenciny sa to preklada ako prirodzeny tak teraz to tu budes stale vypisovat.este raz a naposledy homosexualita moze byt neprirodzena z reprodukcneho hladiska ale NIE JE nefyziologicka kedze to NIE JE choroba!!! chapes uz konecne???
´´ja som nezaspal v stredoveku, ja nechcem nikoho za to urážať, ani zabíjať a DOKONCA ani biť.´´ nebol si to nahodou ty co chcel tresty smrti pre vsetkych a co chcel sikanu riesit bitkami???trochu dost si series do huby...
ano mas pravdu prirodzena orientacia je heterosexualna orientacia ale homosexualna orientacia nie je choroba.
s rimom to ma spolocnu jedno dolezitu vec, bola tam demokracia ktora ludi naucila tolerovat urcite veci a prijat nieco co ty nedokazes.
@puco90 navstiv prosim ta ustav fyziologie UPJS v kosiciach a tam ti to vysvetlia.pocuj ty fakt nechapes co ti tu pisem???ty si fakt nevies dat do suvisu veci co som ti tu napisal???ty to vazne nevies???
medzi korodovanim a hrdzavenim nie je ziadny rozdiel ale medzi neprirodzenym a nefyziologickym z medicinskeho hladiska rozdiel je.
@puco90 čudujem sa ti že vôbec reaguješ na také pokrkvané príspevky ktoré má @aguri500 ...on si môže dať za profilovú fotku aj logo Ferrari a stále bude len člen klanu "blbečekovia birdzu" ..vidí a počuje len to čo chce vidieť a počuť ...ostatné veci nedáva do úvahy a stojí si za svojimi akože "pravdivými" výmyslami ..
@matinho777 skus si precitat celu diskusiu a normalne posud koho nazor je v opozicii... blbecek...ked si rovnaka kreatura ako puco90 tak sa s tebou nema zmysel o niecom bavit...
@matinho777 a este nieco som proti tomu aby si homosexuali mohli adoptovat deti,vadia mi podujatia ako duhovy pride ale nie som vymlety debil aby som tvrdil ze homosexualita je choroba .
@puco90 prepac ale smejem sa na tvojej hluposti...stale si nepochopil co som tym myslel... ides na to uplne zle...skus sa zamysliet nad tym preco homosexualita nemoze byt nefyziologicka...ale to asi nezvladnes lebo ujo google za teba rozmyslat nedokaze vsak??? debilko...
Ešte raz, nezosmiešňuj sa tu a daj si do googlu "fyziologicke prirodzene" a uvidíš koľko stránok ti vyhodí s tým, že je to to isté, uvidíš tam všelijaké "respektívne" a "="
A podpisovať sa na konci svojho príspevku nemusíš, my to o tebe vieme.
@puco90 jezis ty debil ved si uz konecne precitaj co som ti napisal !!!to si az tak pridrbany, ze to nedokazes.nefyziologicke javy su v medicine chorobne javy a homosexualita nie je choroba cize nemoze byt nefyziologicka ale moze a je neprirodzena z niektorych aspektov!!! pochop to uz konecne ty magor...TERAZ UZ TEN ROZDIEL VIDIS???
pokial nie tak ma uz neotravuj... nemam naladu ani chut si kazit den s debilom ako si ty...
@aguri500 je to psychická porucha identity človeka ktorá sa začína v tehotenstve ...takže svojím spôsobom to je to choroba ..ja som len vravel o tom že si presadzuješ svoj názor za každú cenu a nenapadne ti že pravda je niekde v strede ..
@puco90 evidentne si to nepochopil cize ma uz neotravuj... ja fakt nemam naladu ani chut bavit sa s niekym o takej teme kto nechape zakladne veci...
´´ Pokiaľ je neprirodzená z niektorých aspektov, nemôže byť fyziologická, keďže fyziologickosť prirodzenosť´´- toto je presne tvoj obmedzeny pohlad na vec... ved ti ludia su rovnaki ako my ziju plnohodnotny zivot testia sa su statni tak nemozu byt z tej homosexuality chory... to nedokazes pochopit ,ze nie je vsetko cierne alebo biele???
@matinho777 No tak ja osobne nemám proti tomu nič ale tak tá adopcia no za to moc niesom ale sobáše mi neprekážajú. No a tie Gay Pride sú zaujímavé jednu by som chcela zažiť ale ako normálny heterosexuál. Ale tréba ich trochu tolerovať aj v takýchto veciach ...
@matinho777 pozri to ci je to psychicka porucha identity to je podla mna prehnane...snad nechces porovnavat homosexualov s ludmi co trpia napr. schizofreniou...to by bolo smiesne...mas uplnu pravdu v tom ,ze pravda je urpostred ale to neznamena to ,ze je pravda ,ze je to choroba... choroba to nie je.
Psychicky chorí sú tí, ktorí tvrdia, že homosexualita je choroba.
Ako môžete práve povedať, že je to choroba? Vy o tom rozhodujete? Oficiálne nie je vedená ako choroba. Keď ju teda pokladáte za chorobu, ako by ste ju liečili?
Asi ste ešte dobre nepoznali žiadneho homosexuála. Ja ich pár poznám a sú to múdri ľudia a úžasní priatelia, ktorým sa nevyrovná žiaden hetero. Škoda len, že musia žiť vo svete, kde na nich pozerajú takto. Nespravodlivo a menejcenne.
@bublinka113 pri takých pochodoch môžeš dostať aj skalou do hlavy ..lebo vždy sa nájde skupinka ľudí ktorý ich priam nenávidia ...proste aj tým pochodom ukazujú len to že sú akoby "iný" ..videla si už pochod "heterosexuálov" za to že sú heterosexuáli ? ...ja len nechcem aby sa takými spôsobmi *postupne tie veci stupňovali* do tých čo som spomínal že mi vadia..lebo nič sa nezačne odrazu
@aguri500 neporovnávam ich s nikým ..vravím že oni to nechcú ..nemôžu zato ..preto určitým spôsobom je to druh choroby ..nie choroba ako taká ktorú si pod slovom "choroba" predstavuješ ...identita človeka začína už v tehotenstve ..oni si to nevybrali
@matinho777 no super s tym co si napisal sa da suhlasit... beriem spat ked som ta prirovnal k pucovi90 ....ty narodiel od neho dokazes najst kompromis co je fajn lebo o tom je diskusia.
ja fakt nemam zaujem bavit sa s clovekom ktory nie je schopny aspon pouvazovat nad nazorom ineho cloveka... daj mi pokoj... preco by som sa mal otravovat s blbcami ako si ty??? chod ku svojim obmezenym sukmenocom a s nimi sa bav ...
@semhamforas podla mna nie je rozumne priradzovat homosexualitu k psychickym chorobam...lebo neda sa porovnavat niektore psychicke choroby s homosexualitou...homosexuali nie su pre svoje okolie nebezpecni...choroba nie je to spravne slovo...
ak by tvorili krásny pár tak určite by som si povedala, že jej, akí sú zlatí
nevidím rozdiel medzi homo alebo hetero vzťahmi...
láska je láska
"I think everyones bisexual to some degree or another; its just a question of whether or not you choose to recognize it and embrace it. Personally, I think choosing between men and women is like choosing between cake and ice cream. Youd be daft not to try both when there are so many different flavours."(Bjork)
A to mi ide vidlácky homofób vraveť, čo nevie čo od radosti tak má nutkavú potrebu odsudzovať ľudí na základe sexuálnej orientácie, ak nie rovno aj podľa národnosti, rasy, subkultúry alebo vierovyznania? Fašista skurvetý, radšej zemri a nezamoruj svet týmito bulšitmi
@waagbistritz69 NETREP KED MA NEPOZNAS NETREP absolutne netusis aky som, v akom som zdruzeni a co robim pre slovensko pre narod a akeho som vierovyznania!!!!
Kks Fascinujú ma tí ľudia ktorý vravia, že by povedali nejaký komentár. Kto vám dal vôbec právo niekoho komentovať? Sa pozrite na seba v prvom rade. Radšej sa budem pozerať na chlapa trebárs aj v minisukni, ako na vaše ubohé, farizejské ksichty plné výsmechov.
A tlsté prasa, feťák a neviem aká zberba tu ide niekoho odsudzovať. Tebe je prijemné tučko, keď ti takto niekto hovorí. Kebyže sa niekto otočí na ulici a povie ti že si tlstý nenormálny človek? Trošku sa zamyslite. A nech vás táto správa aj urazí, je mi to tak lajtr. Až máte vôbec toľko rozumu, že pochopíte koho sa to týka...
Homosexualita nie je choroba. Je to normálna vec a preto, by som sa určite nesmiala ale ani potupne neodvracala zrak. Pre nich je to tak prirodzené ako pre hetero vyjadrovať si lásku.
waagbistritz69 ty blbec negramotny lsns je strana ziadne zdruzenie, a TIPUJES ZLE tak netipuj ty magor ked netusis, Nebojim sa povedat svoj NAZOR a aj som ho tu vyjadril tak mi nepicuj do mojho nazora ty a tvoje zvratene myslenie !!!!!!!
@puco ty kokot čo to ty tu rozoberaš, maš učňovku trojročnú a vedátoruješ tu ako Dr. JUDr. UDr., PHDr. CSc. Profesor....veľku piču rozumieš Gj. a budeš tu pičovať...........
ale zbytočne sa naťahujete :/ nechápem čo každý má proti homosexuálom ..veď sú to ľudia ako každý iný...+ každého priťahuje niečo iné..to už sú len zakomplexovaní ľudia,ktorí nad tým ohŕňajú nosom..
@druheja a kto ze ma tu nema rad? uz sa tu za tie roky o mne zalozilo tolko for a vzdy bola vacsina s diskutujucich na mojej strane. na pcfore som sa pochytil raz s brmbom, ale od vtedy nemame problem, takze o com tocis prosim ta?
Viac krat som si overil, ze celkovo na internete cita diskusie a blogy ovela viac ludi, ako sa vyjadri alebo prizna , ze ich citali.
Raz sa mi dokonca na birdzi stalo, ze som si s niekym pisal pod inym nickom (mam 3 , z toho len jeden je tajny) a on zacal rozpravat o mne
Jednoducho.... internetova hadka nie je o snahe presvedcit toho druheho, ale ukazat, ze mate lepsie argumenty ako ta druha strana a tym nepriamo presvedcit ludi, ktori vasu diskusiu citaju....
Vdaka tomu sa puco svojimi obmedzenymi tvrdeniami sam pricinuje o to, ze ludia sa pridavaju na nasu stranu.....
Vela ludi dokaze fakty rafinovane obchadzat, ale nikto ich nedokaze priamo popriet.
Porovnajte si to s diskusiou dvoch politikov v telke.... pozeraju sa sice jeden druhemu do oci (alebo do oci moderatora) , ale v skutocnosti sa rozpravaju s nami, prehovaraju k nam. To je skryta podstata natahovaciek a preto ma zmysel sa natahovat....
Kedysi som to bral zo zlej strany, ale dnes uz chapem, ze my potrebujeme arogantnych nevzdelanych vypatlancov, pretoze pravda ma nad nimi na vrch a vdaka tomu oni svoje rady stracaju a nam pribudaju.
@hluzar je naozaj vtipné, keď o argumentoch rozpráva niekto, kto nepredložil ani jeden, prípadne si serie do huby však ?
Na vašu stranu sa pridávajú skôr pubertálne deti, ktoré nevedia čo so sebou.
Ale vieš, je to ako aj s multikulti. Veľa ľudí to podporovalo a v dnešnej dobe už majú toho Európania plné zuby a volia nacionalistické strany, ktoré sa to snažia obmedzovať.
Podobne dopadnete aj vy, homoteroristi. Málokto vás bude podporovať.
@puco90 Netolerancia je zo sveta vypudzovana fazovo. Radikali urobia najvacsi rozruch, najvacsie skody , ale na koniec vzdy prehrali a to je to podstatne.
Ak sa zaoberame hladanim spojitosti a sledujeme, kam az vedu nitky , zistujeme, ze neopodstatnena nenavist voci komukolvek bola vzdy politicky motivovana.
Vytvorena za ucelom manipulacie davu.
Nespokojni ludia sa nechaju opantat , nerkos sa uvedomia, znova sa nechaju opantat, znova sa uvedomia.... a kazdym opakovanim tohoto cyklu sa zdravy rozum o krocik priblizi ku svojej vyhre.
raz na nete som slušne oslovil jedného a on mi začal hned nadávať že hromosexuál,buzerant ...dalej nepíšem a teraz tu zrazu zastáva homosexuálov (POZOR som tolerantný voči každému len voči hlupákom a voči falošným nie) čo ty nato ?lebo tu každý píše MIMO témy filozofuje a odvádza pozornosť od nastolenej otázky hluzar čakám na reakciu ale K VECI A NIE MIMO!!!
Po prvé, nebudem ťa urážať, pretože sa neznížim na tvoju úroveň.
Po druhé, Svetová zdravotnícka organizácia pred vyše 50 rokmi vylúčila sexuálne orientácie zo zoznamu chorôb - tvoj argument o chorobe padá.
Po tretie - svetoví výskumníci pozorovali živočíšnu ríšu a spozorovali homosexualitu u každého druhu živočícha - či už to bol slon, mačka, krava, pes, kôň, holub alebo delfín. Týmto padá aj tvoj ďalší argument, že homosexualita nie je prirodzená.
Po štvrté - tie pubertálne deti majú určite presvedčivejšie argumenty ako ty a argumentovať tým, že má niekto 14 alebo 41 je už fakt primitívne. Takto argumentuje niekto, kto má komplex menejcennosti a nadradenosti. Totižto ten štrnásťročný môže mať o sto percent lepší argument, aký máš ty.
Si členom živočíšnej ríše, iba tvoja zadubnenosť si myslí, že nie. Nikto tu nehovorí o transsexualite, ale o homosexualite. Len pre tvoju informáciu, nebola vylúčená z katastru chorôb pod nátlakom ale normálnym hlasovaním členom Svetovej zdravotníckej organizácie bez násilia.
Argumentujem živočíšnou ríšou preto, aby si dospel k tomu, že homosexualita je prirodzená.
Slovko "a propo" sa v tak bežnej komunikácii nepoužíva, doporučil by som slovko "inak" alebo "mimo toho".
Zviera môže byť choré, ale s prihliadnutím na to, že z celkového pohľadu nemá slobodnú vôľu, a riadi sa len inštinktami, môžem s určitosťou povedať, že homosexualita nie je choroba.
Ty si gule umyješ vo vani, pes nemá ruky ani prostriedky na to, aby vykonal tak hygienu ako my, musí použiť iný prostriedok a sliny sú najvhodnejším, pretože obsahujú dezinfekčné látky.
Práveže ty si išiel proti tomu, že sme súčasťou živočíšnej ríše, keďže si človeka pasoval po telesnej stránke NAD zvieratá. Ja som ti len pripomenul, že aj zvieratá môžu byť choré.
H bola vyškrtnutá z politických dôvodov si o tom niečo naštuduj, ako vtrhli na rokovanie a čo robili dosť dlhú dobu médiá, ako ich označovali a podobne.
Ti ŠIBE ? Zviera môže robiť aj neprirodzené veci, pokiaľ je choré. Zviera podlieha takým istým vplyvom ako aj my ľudia, teda najmä cicavce.
To slovo sa používa na fórach, ja nemôžem za to, že chodíš len na Birdz.
ZVIERA sa riadi inštinktami. Áno...ale zviera môže mať také isté choroby, ako aj človek.
Hnutie homosexuálov dosiahlo jeden zo svojich veľkých úspechov v roku 1974, kedy Americká psychiatrická asociácia hlasovaním vylúčila homosexualitu zo zoznamu mentálnych chorôb. Bolo to po prvýkrát, kedy došlo k údajne vedeckému rozhodnutiu hlasovaním. K tomuto záveru dospela asociácia po niekoľkoročnom neprestajnom útočení na APA skupinou homosexuálnych aktivistov. Príbeh „víťazstva“ prerozprával Ronald Bayer, sám sympatizujúci s homosexuálnym hnutím, v práci Homosexuality and American Psychiatry: The Politics of Diagnosis (New York, 1981).
Do roku 1970 prevažná väčšina psychiatrov zastávala názor, že homosexualita je mentálnou chorobou. Niektorí psychiatri verili, že homosexualita má fyzické príčiny podobne ako mnohé iné mentálne choroby. Väčšina však bola presvedčená, že príčinou je deviácia v sexuálnej orientácii v dôsledku určitého defektu v psychosexuálnom vývoji. Psychoanalytici boli presnejší a vždy pripúšťali, že homosexualita súvisí s negatívnym alebo nedostatočným procesom identifikácie v období ranného detstva, teda je dôsledkom neschopnosti dieťaťa nájsť svoju autonómiu a definovať svoju pohlavnú identitu vo vzťahu k rodičom.
Hnutie homosexuálov obvinilo psychiatrov ako celok, že sú zdrojom útlaku voči homosexuálom. Prehlásili psychiatriu za „najnebezpečnejšieho nepriateľa homosexuálov v súčasnej spoločnosti“. Všade sa nechávali počuť, že názor psychiatrov je rasistický a represívny. Mediá toto obvinenie ochotne opakovali.
V roku 1970 začali rozsiahlu akciu s cieľom zdiskreditovať psychiatrov pri príležitosti výročnej konferencie APA, ktorá sa konala v San Francisco. Počas panelovej diskusie o „transsexualizme a homosexualite“ boli psychiatri, ktorí chceli diskutovať o tomto probléme, neustále vyrušovaní skupinou homosexuálnych aktivistov, ktorí napádali každého, kto vyjadril kritický názor na homosexualitu. Dr. Irwin Bieber, špecialista v tejto oblasti, bol takmer fyzicky napadnutý. Výročná konferencia musela byť prerušená.
Tá istá stratégia bola použitá na konferencii v roku 1971, na ktorej jeden z vedúcich predstaviteľov hnutia homosexuálov prehlásil: „Psychiatria vyhlásila proti nám nemilosrdnú vyhladzovaciu vojnu. Môžete to chápať ako naše vyhlásenie vojny proti vám.“ Po mnohom zastrašovaní homosexuáli nakoniec získali právo mať svoju reprezentáciu všade tam, kde sa diskutovalo o homosexualite.
V roku 1974 sa homosexuálom nakoniec podarilo prinútiť APA, aby odstránila homosexualitu zo zoznamu „mentálnych porúch“. Vzápätí bol podaný návrh, aby sa pre homosexualitu použil názov „určitá forma nepravidelného sexuálneho vývinu“. Správa o tom bola široko publikovaná v tlači s titulkami ako: „Doktori rozhodli, že homosexuáli nie sú abnormálni“. Niektorí psychiatri sa však postavili proti tomuto rozhodnutiu a požiadali o uskutočnenie referenda o tejto otázke, na ktorom by sa zúčastnili všetci členovia APA, čo znamenalo niekoľko tisíc psychiatrov. Homosexuálni aktivisti však výrazne zalobovali a rozoslali všetkým členom list, nie vo svojom mene ale v mene APA, v ktorom žiadali o podporu návrhu, ktorý už APA prijala, pretože v opačnom prípade by došlo k diskreditácii organizácie v očiach verejnosti. Členovia APA potvrdili toto rozhodnutie 58 percentami. 40 % členov hlasovalo proti, alebo sa hlasovania nezúčastnilo.
Treba poznamenať, že psychiatri nie sú nevyhnutne psychológmi a už vôbec nie psychoanalytikmi. Psychiatri sú pripravovaní tak ako iní lekári, ktorí považujú za chorého takého človeka, ktorý si sťažuje na určité symptómy. Ak sa homosexuáli cítia zdraví, psychiatri nemajú nijaký dôvod myslieť si niečo iné. Avšak stále existuje skupina psychiatrov, ktorí sú jednomyselne presvedčení, že homosexualita je abnormálny stav: Myslí sa tým skupina psychoanalytikov, ktorí sa pozerajú na ľudí zvnútra a sú schopní objaviť podvedomé zranenia, ktoré sa nachádzajú v pozadí homosexuálneho nutkania. V skutočnosti neexistuje psychoanalytik, ktorý by si myslel, že homosexualita je zdravá.
Poznámka: Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odstránila homosexualitu zo svojho zoznamu chorôb až v januári 1993.
@puco90 odporúčam Ti radšej sa sústrediť na seba a svoje vlastné problémy, očividne ich máš viac než dosť. Stále mi nie je jasné prečo sa staráš do témy ktorá sa Ťa vôbec, ale skutočne VÔBEC netýka a nemáš s ňou nič spoločné. Nechápeš ju. Nie, NECHCEŠ ju pochopiť. Počkať, ešte inak, ani len sa nechceš pokúsiť pochopiť, zase zle... nemáš záujem počuť iný než svoj názor, tak, to je asi najvýstižnejšie.
Predstav si že by si mal taaak... dajme tomu 14 rokov, dobre? všetci tvoji kamaráti sa pomaly zaujímajú o dievčatá ale ty by si sa radšej zaujímal o tých tvojich kamošov, a trochu dôvernejšie. Postupne ti to začne byť čudné. Pôjdeš na net a nájdeš tu také príspevky ako sem Ty píšeš. Čo by to s tebou spravilo? A teraz sa normálne zamysli prosím ťa, dobre? Ale vážne. Čo by to s tebou skutočne spravilo? Čo by si si o sebe myslel, kebyže Ti niekto tvrdí že si chorý a máš sa liečiť ale pri tom nechápeš čo je na tebe zlé? Poviem Ti, nedokážeš si to predstaviť ani kebyže sebeviac chceš. Nedokážeš kým si tým neprejdeš. Lebo to jediné o čo v tom ide je, že miluješ, no však to "nesprávne" pohlavie.
A poviem Ti ešte jedno, ani len v tom najhoršom sne by ťa nikdy nenapadlo, ako veľmi dokážeš niekomu s takýmito rečami ublížiť. O to viac ak to číta mladý človek. (nie, ja už nie. Ja som si tým už našťastie prešiel).
P. S. Vieš že obezita je psychická porucha? Obezita totiž vzniká na základe stravovacej poruchy vyvolanej nejakým dosť veľkým mentálnym problémom. Teda ak to nie je fyzické - štítna žľaza, pomalý metabolizmus a pod... Sám som si úspešne prešiel mojou krásnou stravovacou poruchou a aj viem čo bolo u mňa jej príčinou, takže to nie je len nejaký blud. A to nehovorím len tak. Je to vedecký fakt, ak neveríš gúgli.
neviem o čom tu točíš ale na tvojom mieste si prečitám názov témy resp. otázky... a neviem, kde by sme dospeli keby sme tu všetci boli homosexuály... deti by nosili bociany...
Je napisané
„Boh stvoril človeka na svoj obraz…, muža a ženu ich stvoril“ (Gn 1,27). „Ploďte a množte sa“ (Gn 1,28).
typické pre takto oblbovacieho človek..veď čo som čakal...odpovedáš len na to načo poznáš odpoveď... a to "vymývanie mozgov" typická pubertálna odpoveď... keď že nevieš o čom je ten kostol...keď do neho nechodíš... ja mám rovnaký názor na všetko voči tomu čo som nevidel a prieči sa mi to lebo som to nezažil....
@22jeffo22 už dosť prosím! skoro som sa udusil smiechom
"odpovedáš len na to načo poznáš odpoveď"
Ty snáď odpovedáš na veci na ktoré odpoveď nepoznáš? Tak to potom gratulujem. Pravdepodobne budeš najgeniálnejší človek na svete. Aj keď taká odpoveď musí mať fakt vážny význam
"typická pubertálna odpoveď"
Ak tu máš pravdivo vyplnený vek, tak ja som od teba starší, takže pozor na jazyk, mladý. Ty si tu ten kto je ešte násť-ročný
"keď že nevieš o čom je ten kostol...keď do neho nechodíš"
v kostole som pár krát bol a veľmi dobre viem o čom je... prinútiť ľudí prestať rozmýšľať a nahradiť vlastné myšlienky "ponaučeniami" z knihy rozprávok. A ako bonus k tomu je cirkev útočiskom pre pochybné existencie ktoré nechcú nikdy v živote pracovať. Ale samozrejme sú aj takí ktorí to berú skutočne ako poslanie - nezištne pomáhať ľudom. Tí tvoria ale tak 0.5% z celku. Zvyšok len sprosto manipuluje ľudí... pozri sa ako je na tom drvivá väčšina dôchodcov - každý má potrebu neustále niekoho "napravovať" lebo robí niečo nie-podľa-boha, pri tom na tú ich činnosť používajú také spôsoby, že oni samí sú ešte viac hriešni ako tí ktorých chcú napraviť. A k tomu všetkému používajú fatalizmus typu "čo sa má stať sa stane", takže tak s kľudným svedomím aj niekoho zabijú a povedia si, že to tak boh chcel lebo sa to stalo.
Keby nebolo ľudí, ktorí sa búrili a ignorovali všetky tie cirkevné sračky, žili by sme ešte stále v temnom stredoveku... Zem by bola plochá doska v strede vesmíru, upaľovali by sa ľaváci, liekom na všetko by bolo púšťanie žilou... koľko miliónov ľudí bolo ZAVRAŽDENÝCH lebo nechceli prijať vieru. Takto sa to robí? Ver alebo zomrieš? ...pozri si trochu dejiny v akom stave bola staroveká civilizácie pred nástupom kresťanstva a aký šialený úpadok potom s ním nastúpil
"ja mám rovnaký názor na všetko voči tomu čo som nevidel a prieči sa mi to lebo som to nezažil"
no vidíš, v tom je medzi nami obrovský rozdiel. Ja nič nezavrhnem skôr ako o tom niečo viem alebo to vyskúšam. Kebyže ti na obed ponúknem kuracie prsia s omáčkou z marhuľového džemu, čo by si na to povedal? Niečo na spôsob fuj, že? Ale to by bola pekná blbosť, vôbec totiž nevieš aké to je, keď si to ešte nikdy nejedol. (mimochodom je to veľmi chutné, doporučujem. Ešte keď som nebol vegetarián som to pár krát jedol ). Preto ja NIKDY neodmietam veci len tak. Síce si o nich takmer okamžite urobím vlastný názor, ale ešte si počkám na vysvetlenie a pokec, aby som vedel či je môj názor správny alebo úplne je mimo.
ak si ešte chceš písať tak prosím použi TSky, toto je už dosť mimo tému
ja uprednostňujem kvalitu pred kvantitou. TSky nepoužívam preto, že sa za svoj názor nehambím...a téma netéma ľudia ktorý si to prečítajú chcú vedieť ako to skončí..
1. ešte stále si mi neodpovedal na otázku či deti budú nosiť bociany.
2.to že sa vyhybávaš odpovedi je čistý signál klamstva.
3. Mladší no a ? a že kto žije v stredoveku... časy sa zmenili a nemusíš byť starý aby si bol múdry.
4. Vidno, že ani zďaleka netušíš čo je to Kostol. To nie je vymyvaní mozgov či podobné bludy. Je to o viere v Boha. Rozprávková knižka..napíš takú knihu akou je Svate pismo obetuj svojho jediného syna za tých ktorý ťa nenávidia.
Vidíš je nereálne aby si aby len prvú vec splnil. Tak narážky na kostolíky si nechaj.
5. To je fakt hrdinstvo vyťahovať stredovek fakt, keď vieš že na dnešnú dobu nemáš také argumenty.
6. A to nepoznané máš pravdu sme úplne iný.
Ako hovorím typické puberťácke odpovede ktoré by som dostal od každého burlivého puberťáka. Prepáč ale nemáš ani šajnu o čom píšeš. Najprv zisti fakty a potom splietaj somariny.
teraz ťa už s čistým svedomím a predsudkami môžem nazvať klamárom. Nič nerobíš len to aby si sa neutopil vo svojích nedokonalých klamstvách. Hľadáť už len dôvody lebo nemáš to ešte sám ujasnené, keď ti stačia tak detské dôkazy ako je stredovek.
Radšej sa zobuť a začni sa správať ako dospelý A ujasni si, že byť gayom v dnešnej dobe určite nie je byť niečo extra. Radšej vyhľadaj odbornú pomoc kým nie je neskoro, lebo si pokazíš celý život to ti píšem v dobrom.
@22jeffo22 A keď sa ti nepáči stredovek tak tu máš novovek: cirkev bráni výskumu genetiky - kmeňové bunky a klonovanie, pestovanie nových orgánov. Kebyže sa do tohto nestará, ročne by sa zachránili milióny ľudí ktorí tak teraz úplne zbytočne čakajú na vhodného darcu pre transplantáciu. Nestalo by sa, že by niekto musel žiť bez ruky/nohy keď sa mu stane úraz. Jednoducho by mu doktori vypestovali novú, takú ako pred tým. Technológie na to sú už teraz a funguje to, ale kvôli tlaku cirkvi za hranie sa na boha sa to nepoužíva. Celkovo každý jeden podrobnejší medicínsky výskum človeka podlieha kritike vatikanu až je tak nakoniec zakázaný. To je podľa teba správne? Nehať zomierať ľudí keď im môžeme pomôcť?
Cirkev je proti potratom. Pozri sa akí ľudia väčšinou chcú/chodia na potrat - mladí ktorí si jednoducho nedávali pozor, alebo tí ktorí vedia že by ho nedokázali dobre vychovávať. V oboch prípadoch je výsledok jasný, dieťa skončí v detskom domove alebo v rodine bez lásky kde bude trpieť každý jeden deň svojej existencie.
tiež je proti antikoncepcii, a to dokonca aj proti používaniu kondómov. Vivat aids! vivat hiv! vivat všetky STD!
A trochu z finančného hľadiska. Pozri si koľko ma cirkev majetkov. Na Slovensku a na celom svete. Nie je to trochu čudné pre inštitúciu ktorá vyzdvihuje bohatstvo nie tu ale "na druhej strane"? A pekne vtipné je, že vôbec neplatia dane...
Nazývaj si ma čím len chceš a ako chceš. Vôbec ma to nezaujíma. A obzvlášť od človeka ktorý ma nikdy nestretol a ani nevidel je mi to totálne ukradnuté Vždy totiž budem sám sebou a to je pre mňa to hlavné.
Vieš, vybral si si zlú obeť, ja s tebou hádať nebudem. Keď si budeš chcieť písať o niečo normálnom a nie o tom či deti bude nosiť bocian - prosím, nech sa páči. Zatiaľ si nenapísal nič normálne. Len kopu provokácií. A keď už máš niekoho potrebu nazývať klamárom, tak sa radšej zamysli sám nad sebou. Si tu registrovaný (minimálne) 2x na ten istý email, no však s iným vekom a aj s iným mestom.
Inak, že ty chodíš na teológiu? Ani môj ultra-veriaci kamarát čo je v kostole každý deň ešte nikdy necitoval nič z biblie...
A toto je odo mňa sem všetko. Tebe je možno ukradnuté že píšeš sračky do fóra kde to vôbec nepatrí, mne ale nie.
ja už len odpovedám, resp. opravujem tvoje nezmysly.
No neviem ako ty ale ja som rád že som na tejto zemi jediný. Resp že tu nebehá niejaký môj klon. A ak chceš tak si rob kópie. Nemyslým si, že hranie s génmi je veľká sranda, lebo je to tak dôležité aby sa nestala čo i len maličká chybička a pohroma je na svete.
Skús sa radšej zamyslieť prečo sa nehody stávajú. Jeden si myslel, že je "pan bozko" a vyzabíjal milióny život lebo si myslel, že má na to právo.
Potraty. Čo keby sa ľudia správali zodpovednejšie. "Mladí ktorí si jednoducho nedávali pozor" to sa dá ako ? Keď museli obidvaja súhlasiť nezdá sa ti. Tebe je to aj tak jedno ty si pozor nemusíš dávať len akurát na pohlavné choroby.
A prezrať mi ešte jednu vec ak mám celý život jedného partnera ktorý je zdravý ako môžem dostať niejakú pohlavnú chorobu od neho ..??
Majetok cirkvi. Cirkev ho len spravuje lebo to postavila Pan Božkovi a dáva mu to najlepšie čo môžme ako ľudia mu dať. Chcel by si dával ockovi na narodeniny ako darček košeľu zo sekáča. O tom pochybujem už keby si mu ju chcel dať dal by si do toho všetky svoje úspory aby sa mu páčila. Tomu sa hovorí Láska. Ale to ako gay ty nikdy nepochopíš.
vidím, že si si ma preklepol. Už keď hľadáš na mne špinu tak to si na tom dosť úboho.
Ale ja nič nekrývam, nie som tu registrovaný dlho tak asi tri týždne a moja prvá registrácia bola normálna lebo som sa chcel presvedčiť či sa mi tu oplatí registrovať sa lepšie ako anonym alebo officialne. Po týždni som si to rozmyslel a nechcel som sa skrývať vo virtuálnom svete ako anonym. Starý profil som ešte nestihol vymazať. Prepáč keď na to dnes prídem tak ho určite vymažem.
A tým to končím komentovaním v tejto diskusii. Bodka
@22jeffo22 "...Tomu sa hovorí Láska. Ale to ako gay ty nikdy nepochopíš." No vidíš Marek, o tomto sa už aj dá trochu niečo písať. Ale na takéto vyjadrenie si si vybral skutočne veľmi zlú tému Prečítaj si prosím názov fóra. Máš? Zapína ti to? Nie? Dobre, pomôžem ti... Takže aký je ten názov? (kľudne sa naň znova kukni) Chalani za ruky... prečo myslíš že by sa chalani chceli držať za ruky? Žeby lebo sa majú radi? = láska. A homosexuálna láska je taká istá ako tá tvoja "normálna". Ba dokonca si dovolím povedať ešte lepšia - silnejšia, lebo ako som sa už presvedčil, nájsť toho pravého vôbec nie je ľahké (ach), takže keď sa dvaja nájdu vážia si to.
Ale musím povedať že ťa úplne chápem. Gayovia sú stále prezentovaní ako bezcitné zvieratka ktoré hľadajú dieru kde by sa ukojili. Za to ale môže spoločnosť - keď je muž s mužom / chalan s chalanom, majú z toho problémy. Preto si radšej miesto životného partnera hľadajú partnera do postele na jednú noc lebo to nie je také nápadné. Ale doba sa mení! Našťastie pribúdajú tí ktorí sa za seba nehanbia a vedú normálny život vo dvojici. A keď práve títo začnú byť braní lepšie ako teraz, tí prví postupne zmiznú. A toto držanie sa za ruky je k tomu snáď hneď prvým krokom. Aké by tebe bolo kebyže pôjdeš s priateľkou po ulici a niekto sa na vás začne smiať? Ty nikdy nezažiješ aké to je keď si s niekym vonku a nechce ti dať ruku lebo sa bojí, že by nás tak niekto spolu videl hoci je 11hodín večer, totálna tma a prázdne mesto.
A ešte skôr než začneš teraz niečo písať, prečítaj si, alebo aspoň rýchlo prebehni celé fórum od začiatku. Nájdeš tu tak 20-30 komentov práve o láske.
akí sú všetci agresívni, keď príde na homosexualitu...obrancovia ešte viac, než tí, čo sú proti.
čo sa týka prirodzenosti, musím povedať, že je dôvod na to, prečo je väčšina ľudí priťahovaná opačným pohlavím. Kým je homosexuálov relatívne málo, nič sa nedeje, ale keď je to také prirodzené a normálne, pokojne by ich jedného dňa mohlo byť viac, než heterosexuálov, nie? A potom čo?
Na druhej strane, nie je to nič, čo by sa dalo označiť za "chorobu" "liečiť". Choré je jedine nútiť týchto ľudí, aby zmenili orientáciu, alebo ich odsudzovať. Nič sa tým nezmení, jedine im strpčíme život. Je fajn, keď sa sami so sebou vyrovnajú a nehanbia sa za seba...
Napriek tomu mám divný pocit, keď vidím napríklad dvoch chlapov bozkávať sa, pretože mne osobne je to cudzie. Im možno príde hnusné vidieť chlapca a dievča spolu, čo ja viem?
@druheja ak by cirkev naozaj bola to jediné, čo stojí v ceste novým rukám, nohám, nosom a neviem čomu ešte, veľa by to nezavážilo.
Ďalej by som poprosila neobmedzovať "cirkev" na katolícku cirkev a hlavne sa trochu zamyslieť nad tým, čoho hovoríš. Sama nie som nadšená cirkvou a zastávam názor, že na to, aby som verila v Boha nepotrebujem tráviť nedele v kostole. Ale keby si si možno prečítal "knihu rozprávok", videl by si, že tam ide o omnoho viac, než horiace kríky a ľudí na krížoch. Nesúhlasím celkom s tým, čo 22jeffo22 povedal, ale citoval Bibliu a nie cirkev, a to je rozdiel.
A vymývanie mozgov?... dobre, neznášam reči o nás hriešnych, nehodných ľuďoch, o tom, ako sa dostaneme do pekla a neverím tomu. Ale ak si normálny, slušný človek, v podstate sa riadiš zásadami kresťanstva, tak neviem, čo ti vymývajú.
Na potraty má každý svoj osobný názor (väčšinou trochu zložitejší, než len "áno" alebo "nie"), rovnako aj cirkev...a aj tak im nezabráni. A mnohým ľuďom pomohla, lebo keď máš ozajstný problém, potrebuješ veriť, že je nejaká vyššia spravodlivosť, ktorá ťa zachrániť.
Ten ich vzťah by mi bol ukradnutý...je to ich vec...jediné na čom by som sa asi zasmial by bol možno vzhľad/image, pretože ten často býva ,,nezvyčajný´´....ale v podstate nie som za ale ani proti....nech si každý robí čo chce
len netolerantný ich odsudzuje,no a taký ktorý je tiež homosexuál ALE sa tomu nechce priznať takže navonok ich odsudzuje a pritom má priateľa.Alebo aj transku som poznal sice taji to ale odsudzuje akože, pritom nosí ženské prádlo.Mne by to nevadilo ale neznášam farizejov radšej by mali byť ticho než moralizovať
ježiš čo je toto za dobu... na jednej strane by som sa im nesmial ale na druhej strane im mam dat medailu alebo čo??? mne je to uplne jedno! ale v tejto dobe sa mi zda ze vo svete soubiznisu je IN byt homosexualom
keď som napísal tento článok jeden napísal že "ja som vedel že je to o mne",potom o pár dní nato napísal že "predložte mi jeden jediný dôkaz o tom".
Tak najprv sa prizná k niečomu a potom aby mu predložili dôkazy.
Aby niekto bol tak na dne s rozumom a tu vypisuje o všeličom a pritom v škole každý rok prepadol.O tom by mal radšej písať bolo by to zaujímavé zistenie.
On rieši všetko a každého len svôj život nevie dať do riadnych kolají nikdy to sa mu nejako nedarí,ale sa vmieša do života každého a škodí každému kde sa obkaví.
On je taký nešťastný chudák.
N azete mi nadával že"ty hromosexuál,buzerant" a tu opisuje svoje mastné príbehy ako strieka s s 50- nikom v parku,a potom či sa má nechať vydržiavať od milenca.
Niektorý naozaj nemajú kožu na tváry a idú niekoho haniť a zosmiešnovať.
Ked uz nic ine tak matematicky je to riadna disproporcia, homo ludi je 4-6 percent (4 podla starsich, vyse 6 podla modernejsich prieskumov), takze ak zoberiem priemer 5, tak je to jedna dvacatina.
Židia majú lepšie porozumenie chrámu ako my "z pohanov". Pohania sú presvedčení, že keď postavia nejakú mimoriadnu stavbu a odohrajú sa na nej určité ceremónie, táto stavba je nejakým spôsobom iná od ostatných. Nie je. Stále je to obyčajná stavba. Oproti tomu Židia veľmi dobre vedia, že chrám bol postavený podľa Božieho pokynu a hlavným dôvodom celej stavby neboli kamene, drevo ani zlato, ale prítomnosť šekíny – Božej slávy v svätyni svätých, ktorá nebola imaginárna, ale veľmi reálna. Každý ju mohol vidieť (ohnivý a dymový stĺp), cítiť, a v prípade, že sa k nej priblížil bez pravidiel, mohlo toto stretnutie skončiť pre dotyčného smrťou, vrátane najvyššieho kňaza. Keď hovoríme o chráme, v Biblii ich nájdeme až sedem.
1. Stánok stretávania zhotovený podľa obrazu, ktorý Pán ukázal Mojžišovi. Zariadenie, obete, aj samotní kňazi boli predobrazom príchodu Mesiáša.
2. Šalamúnov chrám. Tu musíme upozorniť, že s nápadom postaviť chrám neprišiel Boh, ale Dávid. Pravdepodobne by to isté požehnanie (šekína), ako sprostredkoval Šalamúnov chrám, sprostredkoval na hore Mórija stánok stretávania. Chrám bol zničený približne v roku 587 pred n. l. Nabuchodonozorom.
3. Druhý chrám, postavený po návrate z Babylona, ktorý Herodes rozšíril. Spolu s upraveným návrším mal skutočne úctyhodné rozmery. Sú známe Ježišove slová v súvislosti s chrámom: „Zborte tento chrám a vo troch dňoch ho postavím.“ (Jn 2,19) V skutočnosti však nehovorí o chráme, ale dáva do popredia význam ľudského tela. V tomto konkrétnom prípade hovorí o svojom tele, o zmŕtvychvstaní.
4. Ľudské telo. Ako sme už vyššie spomenuli, v Starej zmluve bola Božia sláva v chráme, v Novej zmluve hľadá Svätý Duch príbytok na zemi v ľuďoch. Podľa môjho názoru je to úžasné. Boh sa rozhodol prebývať v ľuďoch a nech všetky stavby blednú závisťou. „Alebo či neviete, že vaše telo je chrámom Svätého Ducha, ktorý je vo vás, ktorého máte od Boha, a že nie ste sami svoji?“ (1Kor 6,19) Neviem si pomôcť, ale aj pri tejto príležitosti chcem všetkým čitateľom oznámiť, že môžu byť naplnení Duchom Svätým a hovoriť v jazykoch.
5. Tretí chrám. Vieme, že musí byť postavený tretí chrám, do ktorého sa posadí Antikrist a vyhlási sa za Boha. V treťom chráme budú krvavé obete a kňazská služba podľa vzoru Starej zmluvy. Židia vidia v postavení chrámu svoju budúcnosť, očakávajú, že s jeho postavením získa Izrael Božiu priazeň a príde Mesiáš, ktorý ich oslobodí od nepriateľov. Žiaľ, nestretnú sa s Kristom, ale s Antikristom. Každá obeť podľa vzoru Starého zákona bude popretím obeti Ježiša Krista. Nemá význam znovu zošívať oponu, ktorú Boh roztrhol.
6. Prorok Ezechiel ešte hovorí o obrovskom chráme, z ktorého bude vytekať rieka života. Toto sa nemôže realizovať v súčasnom období, ale príde to na rad až v tisícročnom kráľovstve po príchode Ježiša Krista na zem.
7. Biblia hovorí aj o svätyni, ktorá je v nebi, o svätyni, do ktorej vstúpil Kristus vlastnou krvou.
Svetová banka bola založená 45 krajinami vrátane bývalého Československa na medzinárodnej konferencii, ktorá sa konala v júli 1944 v Bretton-Woods (USA). Svoju oficiálnu činnosť začala 27. decembra 1945, keď 29 krajín podpísalo Články dohody. Členstvo v Svetovej banke je podmienené členstvom v Medzinárodnom menovom fonde (MMF).
V čase založenia Svetovej banky patrili do nej dve inštitúcie, a to Medzinárodná banka pre obnovu a rozvoj a Medzinárodné združenie pre rozvoj. Postupne s ďalšími aktivitami sa Svetová banka rozšírila o ďalšie tri inštitúcie, čím vzniklo zoskupenie nazývané Skupina Svetovej banky (The World Bank Group). Prezidentom skupiny je tradične zástupca krajiny s najväčším počtom akcií - USA. Od júla 2007 je ním Robert. B. Zoellick. Sídlo skupiny je vo Washingtone (USA).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
220 komentov
hetero laska = homo laska
lubia rovnako, su ludia rovnako, maju svoje prava, rozum, pocity.. ked sa maju radi nie je im co vycitat a robia to len obmedzeni zakomplexovani ludia.
ale ak budu niaky extra ohodeny ze jeden ruzove gumene gate tak poznamka urcite padne alebo ked bude mat uces jak kohutik jarabi alebo daco tak neostanu bez povsimnutia ale taky normalny co sa moc neukazuju a len si nazivaju tak ti v pohode
nech si je kazdy aky chce.. nech ma do toho netaha.. a nech sa ma nechyta!
Homoteroristi majú vo zvyku umlčiavať názorovú opozíciu.
typické, ale nechám vás tak.
dobrú noc
ale keby šli že dievča a dievča za ruku a možno sa by sa aj bozkávali tak na to sa už pozriem
@malapohroma súhlasím náš kaplán o tom hovorí že to je zlé, choroba :/ nechápem ho
ja posudzujem všetkých normálne, nikoho neurážam, nemám proti nikomu nič, ale keď raz nie je niečo normálne, tak to nie je normálne a nebudem sa tváriť, že je to v poriadku. Práva majú rovnaké, kde je problém ?
Ja sa nebudem smiať vozíčkarovi, ani invalidovi a ani homosexuálovi.
a ked mi hlupy clovek povie ze moj PSYCHLOGICKY smiley: vek je pod 15 tak sa ma to absolutne nedotkne.
Daj si do googlu psychologický vek a potom psychický vek a uvidíš, ktorý pojem je správny
Ja svoje tvrdenie viem narozdiel od teba odôvodniť, ale nebudem to tu už vypisovať, na túto tému som už napísal dosť.
Babky sa prezehnali a vypadli.
lebo aj ja viem svoje odovodnit ale nemam nervy na teba, lebo ty to proste nepochopis, budem sa zase opakovat, mas na to priliz monotonne videnie.
Ty si iba myslíš že vieš odôvodniť, ale nevadí, nechajme to tak (tie pubertálne výlevy si si mohla odpustiť už na začiatku a mohla to byť slušná debata).
Ja sa vôbec necítim nadradený a nikoho tu neponižujem, len sa bránim a to je rozdiel.
Inak proti gayom nemám nič a ani proti vozíčkarom ani proti invalidom a nikomu sa nebudem za to smiať. Neviem kde si prišla na to, že ponižujem chorých ľudí.
O com asi tak debatuju
Ale samozrejme že je to choroba ale ja sa za to nikomu nesmejem ani nikoho nebijem. Takže kľud.
Ale samozrejme ešte momentálne na to nepoznáme vhodnú terapiu. Ale zasa to na mnoho chorôb a neprestávame ich preto označovať za choroby.
Proti premnoženiu ľudstva tu máme živelné pohromy a choroby.
@waagbistritz69 nemôžem si pomôcť, takéto diskusia ja rád. Ale toto je už odomňa všetko
@malapohroma nechaj to uz tak...tato tema je jedna z tych ,kde nemoze nastat kompromis, ked sa hadas s clovekom ktory si ani nevypocuje a neuvazuje nad tvojim nazorom...
a čo by som urobil? No asi nič by som sa pozrel a že aha...teda ak by inak vyzerali normálne.
Vždy je dôležitá otázka, zrazu je môj naj kamarát homosexuál, prestanem sa s ním kvôli tomu baviť, kamarátiť? i keď sa poznáme už 20 rokov a vieme o sebe všetko od A po Z?
Orientácia sa liečiť nedá. Nepomôže ti žiadny doktor... potlačíš ju len zastrašovaním. Tým, že človek bude mať strach konať podľa svojich potrieb za hrozbou trestu. To by sme chceli? Týrať ľudí aby nerobili to, čo sa nám zdá nenormálne?
dnes je akosi v mode byt buzerant, alebo kopat za buzerantov..
Tvoja argumentácia je deravá ako rešeto.
Každá choroba sa vyznačuje neprirodzeným správaním.
No v každom prípade keby mám pobozkať teba, tak si radšej vyberiem pobozkať jedovatého hada....vyzeráš jak nebožtík.
kazda choroba sa vyznacuje neprirodzenym spravanim???ked uz tak nefyziologickym spravanim...a homosexualita v ziadnom pripade nie je nefyziologicka.
Neprirodzený a nefyziologický je TO ISTÉ tak sa spamätaj.
Áno, homosexualita je choroba. Nnemôžu mať deti a nie sú na seba dizajnovaný. To mi akože chceš povedať, že je normálne, že ťa príroda dizajnuje na určitý cieľ a vybaví ťa zlým "softvérom" ???
Ked sa narodi clovek s troma rukami - je to normalne? (neberte to ako ziadny utok, len si ujasnujem co tu vela ludi vidi pod slovom "normalne", alebo "bezne")
este raz sa ta pytam kto ti povedal ,ze to je choroba???
ked uz si super v googleni pojmov tak mi definuj co je to choroba... homosexualita organizmu nijako neskodi... si spiatocnicky ako cirkev a geriatricka cast naroda...
Som zvedavá, akými urážkami na môj výzor počastuje tento generál Choroba mňa
Choroba je porucha, či už telesná, alebo psychická a odchýlka od normálnej funkcii.
Homosexualita je odklod od normálnej funkcii !!!!
Ozaj a tie argumenty 10 ročného decka máš práveže ty, keďže si neuvedomuješ, že tí homoteroristi v zahraničí argumentujú takto podobne aj pri zlegalizovaní zoofílie, keď sa vyjadrujú, že to NEŠKODÍ.
A láskavo si prečítaj celú diskusiu kto začal útočiť na koho.
Dobre? Prečítaj si prosím ťa príspevky transplantovanej, keď na mňa hneď zaútočila.
Alebo vidíš len to, čo chceš vidieť ?
@puco90 základnou túžbou chorého je vyliečiť sa a byť zdravý, to ja nechcem. Som sám so sebou maximálne spokojný. Okrem toho, som vďaka tomu o dosť lepší človek ako ty. Nikdy nedelím ľudí že ten je "taký", ten "taký" a tamta je zase "taká". A tiež aj mám ku všetkému a všetkým dosť iný prístup, priateľský, ale to je aj o inom... Mal by si sa to naučiť tiež. Ak náhodou pôjdeš pracovať niekde mimo Slovensko, hlavne blízky západ - Nemecko, Holandsko, Francúzsko, Španielsko... alebo sever - Fínsko, Švédsko... a budeš si takto deliť ľudí, dostaneš od života poriadny kopanec. To len Slovák ma úžasnú potrebu moralizovať a hľadať zlo tam kde to nie je treba a prehliada tie skutočné problémy.
@michael95 už dlho trpíš touto chorobou?
napisem ti sem jeden priklad a snad to pochopis:
Doteraz bolo povazovane za fyziologicke hodnoty 75 tepov za minutu kt. vydava nodus sinuatrialis. (ide o rytmus stahovania srdcovej svaloviny) avsak najnovsie studie dokazuju ,ze idealny pulz je 60 tepov za minutu. co z toho vyplyva??? vyplyva z toho to ,ze medicina sa posuva stale dopredu a stale spoznava ludske telo dokonalejsie a to sa tyka aj sexualnej orientacie.Zatial co ty si zaspal niekedy v stredoveku tak ludia dnesnej doby uz prisli na to ,ze sexualna orientacia nemusi byt jednotna u kazdeho jedinca a vobec to nie je ziadna choroba .
btw v starovekom rime bola homosexualita uplne normalna...alebo taky alexander velky bol tiez homosexual...a co vsetko dosiahol???ak by bol chory tak by sa mu to asi nepodarilo...
Nie SKORO ale je to ÚPLNE ROVNAKÝ pojem.
ja som nezaspal v stredoveku, ja nechcem nikoho za to urážať, ani zabíjať a DOKONCA ani biť.
Orientácia jediná správna je muž na ženu. Všetko ostatné, všetky ostatné orientácie sú CHOROBY.
V niektorých kultúrach sa tolerovala pedofília...
A čo si tým chcel povedať ? Čo to má spoločné s Rímom ?
´´ja som nezaspal v stredoveku, ja nechcem nikoho za to urážať, ani zabíjať a DOKONCA ani biť.´´ nebol si to nahodou ty co chcel tresty smrti pre vsetkych a co chcel sikanu riesit bitkami???trochu dost si series do huby...
ano mas pravdu prirodzena orientacia je heterosexualna orientacia ale homosexualna orientacia nie je choroba.
s rimom to ma spolocnu jedno dolezitu vec, bola tam demokracia ktora ludi naucila tolerovat urcite veci a prijat nieco co ty nedokazes.
Ale k tomu poslednému...
to som nevedel, že sa inšpiruješ Rimanmi ty RIMAN
Ja som písal o tých, KTORÍ spáchajú ZLOČIN.
Áno, pre vrahov trest smrti a tí, ktorí šikanujú si zaslúžia riadnu bitku.
A ?
prispevok @114 ta presne vystihuje.
Aký je rozdiel medzi korodovaním a hrdzavením ?
medzi korodovanim a hrdzavenim nie je ziadny rozdiel ale medzi neprirodzenym a nefyziologickym z medicinskeho hladiska rozdiel je.
official&client=firefox-a" target="_blank" rel="nofollow" title="Linka na stránku www.google.sk">» www.google.sk/search?q=fyziol...
Ešte raz, nezosmiešňuj sa tu a daj si do googlu "fyziologicke prirodzene" a uvidíš koľko stránok ti vyhodí s tým, že je to to isté, uvidíš tam všelijaké "respektívne" a "="
A podpisovať sa na konci svojho príspevku nemusíš, my to o tebe vieme.
pokial nie tak ma uz neotravuj... nemam naladu ani chut si kazit den s debilom ako si ty...
Pokiaľ je neprirodzená z niektorých aspektov, nemôže byť fyziologická, keďže fyziologickosť=prirodzenosť
Homosexualita je choroba, pretože majú "zlý softvér" a dané telesné veci nemôžu plnohodnotne využiť.
´´ Pokiaľ je neprirodzená z niektorých aspektov, nemôže byť fyziologická, keďže fyziologickosť prirodzenosť´´- toto je presne tvoj obmedzeny pohlad na vec... ved ti ludia su rovnaki ako my ziju plnohodnotny zivot testia sa su statni tak nemozu byt z tej homosexuality chory... to nedokazes pochopit ,ze nie je vsetko cierne alebo biele???
a s tym zlym softverom si to zaklincoval...
Ako môžete práve povedať, že je to choroba? Vy o tom rozhodujete? Oficiálne nie je vedená ako choroba. Keď ju teda pokladáte za chorobu, ako by ste ju liečili?
Asi ste ešte dobre nepoznali žiadneho homosexuála. Ja ich pár poznám a sú to múdri ľudia a úžasní priatelia, ktorým sa nevyrovná žiaden hetero. Škoda len, že musia žiť vo svete, kde na nich pozerajú takto. Nespravodlivo a menejcenne.
robia hambu ludskemu druhu
..kvak..
Nemáš argument a štve ťa to.
ja fakt nemam zaujem bavit sa s clovekom ktory nie je schopny aspon pouvazovat nad nazorom ineho cloveka... daj mi pokoj... preco by som sa mal otravovat s blbcami ako si ty??? chod ku svojim obmezenym sukmenocom a s nimi sa bav ...
Hlavne si pozri to video čo som sem dal. Trepol si vlastne takú istú somarinu a ani si to neuvedomuješ
Ale však snáď voľakedy pochopíš.
@semhamforas homosexualita nie je choroba. ani chyba v genetike..
nevidím rozdiel medzi homo alebo hetero vzťahmi...
láska je láska
"I think everyones bisexual to some degree or another; its just a question of whether or not you choose to recognize it and embrace it. Personally, I think choosing between men and women is like choosing between cake and ice cream. Youd be daft not to try both when there are so many different flavours."(Bjork)
choré je odsudzovať ľudí za to, že nedodržiavajú spoločenský zaužívané vzorce...
A to mi ide vidlácky homofób vraveť, čo nevie čo od radosti tak má nutkavú potrebu odsudzovať ľudí na základe sexuálnej orientácie, ak nie rovno aj podľa národnosti, rasy, subkultúry alebo vierovyznania? Fašista skurvetý, radšej zemri a nezamoruj svet týmito bulšitmi
A tlsté prasa, feťák a neviem aká zberba tu ide niekoho odsudzovať. Tebe je prijemné tučko, keď ti takto niekto hovorí. Kebyže sa niekto otočí na ulici a povie ti že si tlstý nenormálny človek? Trošku sa zamyslite. A nech vás táto správa aj urazí, je mi to tak lajtr. Až máte vôbec toľko rozumu, že pochopíte koho sa to týka...
@admin bolo by načase riešiť aj toto fórum!!!!
Raz sa mi dokonca na birdzi stalo, ze som si s niekym pisal pod inym nickom (mam 3 , z toho len jeden je tajny) a on zacal rozpravat o mne
Jednoducho.... internetova hadka nie je o snahe presvedcit toho druheho, ale ukazat, ze mate lepsie argumenty ako ta druha strana a tym nepriamo presvedcit ludi, ktori vasu diskusiu citaju....
Vdaka tomu sa puco svojimi obmedzenymi tvrdeniami sam pricinuje o to, ze ludia sa pridavaju na nasu stranu.....
Vela ludi dokaze fakty rafinovane obchadzat, ale nikto ich nedokaze priamo popriet.
Na vašu stranu sa pridávajú skôr pubertálne deti, ktoré nevedia čo so sebou.
Ale vieš, je to ako aj s multikulti. Veľa ľudí to podporovalo a v dnešnej dobe už majú toho Európania plné zuby a volia nacionalistické strany, ktoré sa to snažia obmedzovať.
Podobne dopadnete aj vy, homoteroristi. Málokto vás bude podporovať.
rasy,národnosti ,farby pleti,ale aký je v živote voči ostaným,čo v živote dokázal,ako žije.
U nás žial každý, každému zívidí,nepraje a chýba tolerancia,každý každému,by len porúčal a vysmieval, pritom má svojich problémov viac než dosť
Ak sa zaoberame hladanim spojitosti a sledujeme, kam az vedu nitky , zistujeme, ze neopodstatnena nenavist voci komukolvek bola vzdy politicky motivovana.
Vytvorena za ucelom manipulacie davu.
Nespokojni ludia sa nechaju opantat , nerkos sa uvedomia, znova sa nechaju opantat, znova sa uvedomia.... a kazdym opakovanim tohoto cyklu sa zdravy rozum o krocik priblizi ku svojej vyhre.
A ten debil nadával gayom kto je ten úbožiak,chudáčik?
A chodí za ruku s milencom?
Tomu sa hovorí farizejstvo.
Pretvárka ,bezcharakternosť čo iné a čo si taký zaslúži
Facku od života!!!
Po prvé, nebudem ťa urážať, pretože sa neznížim na tvoju úroveň.
Po druhé, Svetová zdravotnícka organizácia pred vyše 50 rokmi vylúčila sexuálne orientácie zo zoznamu chorôb - tvoj argument o chorobe padá.
Po tretie - svetoví výskumníci pozorovali živočíšnu ríšu a spozorovali homosexualitu u každého druhu živočícha - či už to bol slon, mačka, krava, pes, kôň, holub alebo delfín. Týmto padá aj tvoj ďalší argument, že homosexualita nie je prirodzená.
Po štvrté - tie pubertálne deti majú určite presvedčivejšie argumenty ako ty a argumentovať tým, že má niekto 14 alebo 41 je už fakt primitívne. Takto argumentuje niekto, kto má komplex menejcennosti a nadradenosti. Totižto ten štrnásťročný môže mať o sto percent lepší argument, aký máš ty.
1.ja som ani nikoho neurážal, takže nemáš dôvod.
2. Bola vyškrtnutá kvôli nátlaku aktivistov, ktorí doktorov a vedcov označovali za nacistov a dokonca vtrhli na rokovanie
3. Robíš si srandu ? Zviera nemôže byť choré ? nemôže mať žiadnu poruchu ?
A inak ja len toľko, že dokonca taký pes si olizuje gule...budeme to robiť aj my ? Arguemntovať živočíšnou ríšou je scestné.
4. Ona ma začala urážať, prečítaj si celú diskusiu a áno, mala pubertálne výlevy a žiaden argument tu nedala.
Takže vo Francúzsku je to nromálne a v ostatných častiach sveta je to choroba
To je naozaj veľmi zaujímavé
Ale niektorí nenapíšu otvorene svoj názor,obchádzajú priamu odpoveď ,odvádzajú pozornosť,ako naši politici.
Zahlmievanie.
A podaktoré odpovede čítať ,je hotová pohroma.
Možno že zo svojou identitou sa nevedia vyrovnať a preto ich odsudzujú.
Neviem či je správny výraz schizoferenik?
MOTTO
Stále sledovať kto čo nosí,aký mobil kúpil s akou babou chodí atd. on nežije svoj život a stále závidieť z čoho má ten a henten oný.
Ži a nechaj žiť!
Ale niektorí nenapíšu otvorene svoj názor,obchádzajú priamu odpoveď ,odvádzajú pozornosť,ako naši politici.
Zahlmievanie.
A podaktoré odpovede čítať ,je hotová pohroma.
Možno že zo svojou identitou sa nevedia vyrovnať a preto ich odsudzujú.
Neviem či je správny výraz schizoferenik?
MOTTO.
Kto stále sleduje druhých a závidí každému všetko ten vlastne ani nemá svôj život.
Taký nikdy ani nebude šťastný.
Ži a nechaj žiť!
Si členom živočíšnej ríše, iba tvoja zadubnenosť si myslí, že nie. Nikto tu nehovorí o transsexualite, ale o homosexualite. Len pre tvoju informáciu, nebola vylúčená z katastru chorôb pod nátlakom ale normálnym hlasovaním členom Svetovej zdravotníckej organizácie bez násilia.
Argumentujem živočíšnou ríšou preto, aby si dospel k tomu, že homosexualita je prirodzená.
Slovko "a propo" sa v tak bežnej komunikácii nepoužíva, doporučil by som slovko "inak" alebo "mimo toho".
Zviera môže byť choré, ale s prihliadnutím na to, že z celkového pohľadu nemá slobodnú vôľu, a riadi sa len inštinktami, môžem s určitosťou povedať, že homosexualita nie je choroba.
Ty si gule umyješ vo vani, pes nemá ruky ani prostriedky na to, aby vykonal tak hygienu ako my, musí použiť iný prostriedok a sliny sú najvhodnejším, pretože obsahujú dezinfekčné látky.
Práveže ty si išiel proti tomu, že sme súčasťou živočíšnej ríše, keďže si človeka pasoval po telesnej stránke NAD zvieratá. Ja som ti len pripomenul, že aj zvieratá môžu byť choré.
H bola vyškrtnutá z politických dôvodov si o tom niečo naštuduj, ako vtrhli na rokovanie a čo robili dosť dlhú dobu médiá, ako ich označovali a podobne.
Ti ŠIBE ? Zviera môže robiť aj neprirodzené veci, pokiaľ je choré. Zviera podlieha takým istým vplyvom ako aj my ľudia, teda najmä cicavce.
To slovo sa používa na fórach, ja nemôžem za to, že chodíš len na Birdz.
ZVIERA sa riadi inštinktami. Áno...ale zviera môže mať také isté choroby, ako aj človek.
Do roku 1970 prevažná väčšina psychiatrov zastávala názor, že homosexualita je mentálnou chorobou. Niektorí psychiatri verili, že homosexualita má fyzické príčiny podobne ako mnohé iné mentálne choroby. Väčšina však bola presvedčená, že príčinou je deviácia v sexuálnej orientácii v dôsledku určitého defektu v psychosexuálnom vývoji. Psychoanalytici boli presnejší a vždy pripúšťali, že homosexualita súvisí s negatívnym alebo nedostatočným procesom identifikácie v období ranného detstva, teda je dôsledkom neschopnosti dieťaťa nájsť svoju autonómiu a definovať svoju pohlavnú identitu vo vzťahu k rodičom.
Hnutie homosexuálov obvinilo psychiatrov ako celok, že sú zdrojom útlaku voči homosexuálom. Prehlásili psychiatriu za „najnebezpečnejšieho nepriateľa homosexuálov v súčasnej spoločnosti“. Všade sa nechávali počuť, že názor psychiatrov je rasistický a represívny. Mediá toto obvinenie ochotne opakovali.
V roku 1970 začali rozsiahlu akciu s cieľom zdiskreditovať psychiatrov pri príležitosti výročnej konferencie APA, ktorá sa konala v San Francisco. Počas panelovej diskusie o „transsexualizme a homosexualite“ boli psychiatri, ktorí chceli diskutovať o tomto probléme, neustále vyrušovaní skupinou homosexuálnych aktivistov, ktorí napádali každého, kto vyjadril kritický názor na homosexualitu. Dr. Irwin Bieber, špecialista v tejto oblasti, bol takmer fyzicky napadnutý. Výročná konferencia musela byť prerušená.
Tá istá stratégia bola použitá na konferencii v roku 1971, na ktorej jeden z vedúcich predstaviteľov hnutia homosexuálov prehlásil: „Psychiatria vyhlásila proti nám nemilosrdnú vyhladzovaciu vojnu. Môžete to chápať ako naše vyhlásenie vojny proti vám.“ Po mnohom zastrašovaní homosexuáli nakoniec získali právo mať svoju reprezentáciu všade tam, kde sa diskutovalo o homosexualite.
V roku 1974 sa homosexuálom nakoniec podarilo prinútiť APA, aby odstránila homosexualitu zo zoznamu „mentálnych porúch“. Vzápätí bol podaný návrh, aby sa pre homosexualitu použil názov „určitá forma nepravidelného sexuálneho vývinu“. Správa o tom bola široko publikovaná v tlači s titulkami ako: „Doktori rozhodli, že homosexuáli nie sú abnormálni“. Niektorí psychiatri sa však postavili proti tomuto rozhodnutiu a požiadali o uskutočnenie referenda o tejto otázke, na ktorom by sa zúčastnili všetci členovia APA, čo znamenalo niekoľko tisíc psychiatrov. Homosexuálni aktivisti však výrazne zalobovali a rozoslali všetkým členom list, nie vo svojom mene ale v mene APA, v ktorom žiadali o podporu návrhu, ktorý už APA prijala, pretože v opačnom prípade by došlo k diskreditácii organizácie v očiach verejnosti. Členovia APA potvrdili toto rozhodnutie 58 percentami. 40 % členov hlasovalo proti, alebo sa hlasovania nezúčastnilo.
Treba poznamenať, že psychiatri nie sú nevyhnutne psychológmi a už vôbec nie psychoanalytikmi. Psychiatri sú pripravovaní tak ako iní lekári, ktorí považujú za chorého takého človeka, ktorý si sťažuje na určité symptómy. Ak sa homosexuáli cítia zdraví, psychiatri nemajú nijaký dôvod myslieť si niečo iné. Avšak stále existuje skupina psychiatrov, ktorí sú jednomyselne presvedčení, že homosexualita je abnormálny stav: Myslí sa tým skupina psychoanalytikov, ktorí sa pozerajú na ľudí zvnútra a sú schopní objaviť podvedomé zranenia, ktoré sa nachádzajú v pozadí homosexuálneho nutkania. V skutočnosti neexistuje psychoanalytik, ktorý by si myslel, že homosexualita je zdravá.
Poznámka: Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odstránila homosexualitu zo svojho zoznamu chorôb až v januári 1993.
Predstav si že by si mal taaak... dajme tomu 14 rokov, dobre? všetci tvoji kamaráti sa pomaly zaujímajú o dievčatá ale ty by si sa radšej zaujímal o tých tvojich kamošov, a trochu dôvernejšie. Postupne ti to začne byť čudné. Pôjdeš na net a nájdeš tu také príspevky ako sem Ty píšeš. Čo by to s tebou spravilo? A teraz sa normálne zamysli prosím ťa, dobre? Ale vážne. Čo by to s tebou skutočne spravilo? Čo by si si o sebe myslel, kebyže Ti niekto tvrdí že si chorý a máš sa liečiť ale pri tom nechápeš čo je na tebe zlé? Poviem Ti, nedokážeš si to predstaviť ani kebyže sebeviac chceš. Nedokážeš kým si tým neprejdeš. Lebo to jediné o čo v tom ide je, že miluješ, no však to "nesprávne" pohlavie.
A poviem Ti ešte jedno, ani len v tom najhoršom sne by ťa nikdy nenapadlo, ako veľmi dokážeš niekomu s takýmito rečami ublížiť. O to viac ak to číta mladý človek. (nie, ja už nie. Ja som si tým už našťastie prešiel).
P. S. Vieš že obezita je psychická porucha? Obezita totiž vzniká na základe stravovacej poruchy vyvolanej nejakým dosť veľkým mentálnym problémom. Teda ak to nie je fyzické - štítna žľaza, pomalý metabolizmus a pod... Sám som si úspešne prešiel mojou krásnou stravovacou poruchou a aj viem čo bolo u mňa jej príčinou, takže to nie je len nejaký blud. A to nehovorím len tak. Je to vedecký fakt, ak neveríš gúgli.
moja reč... máš moj hlas... a moj rešpekt..
neviem o čom tu točíš ale na tvojom mieste si prečitám názov témy resp. otázky... a neviem, kde by sme dospeli keby sme tu všetci boli homosexuály... deti by nosili bociany...
Je napisané
„Boh stvoril človeka na svoj obraz…, muža a ženu ich stvoril“ (Gn 1,27). „Ploďte a množte sa“ (Gn 1,28).
"odpovedáš len na to načo poznáš odpoveď"
Ty snáď odpovedáš na veci na ktoré odpoveď nepoznáš? Tak to potom gratulujem. Pravdepodobne budeš najgeniálnejší človek na svete. Aj keď taká odpoveď musí mať fakt vážny význam
"typická pubertálna odpoveď"
Ak tu máš pravdivo vyplnený vek, tak ja som od teba starší, takže pozor na jazyk, mladý. Ty si tu ten kto je ešte násť-ročný
"keď že nevieš o čom je ten kostol...keď do neho nechodíš"
v kostole som pár krát bol a veľmi dobre viem o čom je... prinútiť ľudí prestať rozmýšľať a nahradiť vlastné myšlienky "ponaučeniami" z knihy rozprávok. A ako bonus k tomu je cirkev útočiskom pre pochybné existencie ktoré nechcú nikdy v živote pracovať. Ale samozrejme sú aj takí ktorí to berú skutočne ako poslanie - nezištne pomáhať ľudom. Tí tvoria ale tak 0.5% z celku. Zvyšok len sprosto manipuluje ľudí... pozri sa ako je na tom drvivá väčšina dôchodcov - každý má potrebu neustále niekoho "napravovať" lebo robí niečo nie-podľa-boha, pri tom na tú ich činnosť používajú také spôsoby, že oni samí sú ešte viac hriešni ako tí ktorých chcú napraviť. A k tomu všetkému používajú fatalizmus typu "čo sa má stať sa stane", takže tak s kľudným svedomím aj niekoho zabijú a povedia si, že to tak boh chcel lebo sa to stalo.
Keby nebolo ľudí, ktorí sa búrili a ignorovali všetky tie cirkevné sračky, žili by sme ešte stále v temnom stredoveku... Zem by bola plochá doska v strede vesmíru, upaľovali by sa ľaváci, liekom na všetko by bolo púšťanie žilou... koľko miliónov ľudí bolo ZAVRAŽDENÝCH lebo nechceli prijať vieru. Takto sa to robí? Ver alebo zomrieš? ...pozri si trochu dejiny v akom stave bola staroveká civilizácie pred nástupom kresťanstva a aký šialený úpadok potom s ním nastúpil
"ja mám rovnaký názor na všetko voči tomu čo som nevidel a prieči sa mi to lebo som to nezažil"
no vidíš, v tom je medzi nami obrovský rozdiel. Ja nič nezavrhnem skôr ako o tom niečo viem alebo to vyskúšam. Kebyže ti na obed ponúknem kuracie prsia s omáčkou z marhuľového džemu, čo by si na to povedal? Niečo na spôsob fuj, že? Ale to by bola pekná blbosť, vôbec totiž nevieš aké to je, keď si to ešte nikdy nejedol. (mimochodom je to veľmi chutné, doporučujem. Ešte keď som nebol vegetarián som to pár krát jedol ). Preto ja NIKDY neodmietam veci len tak. Síce si o nich takmer okamžite urobím vlastný názor, ale ešte si počkám na vysvetlenie a pokec, aby som vedel či je môj názor správny alebo úplne je mimo.
ak si ešte chceš písať tak prosím použi TSky, toto je už dosť mimo tému
ja uprednostňujem kvalitu pred kvantitou. TSky nepoužívam preto, že sa za svoj názor nehambím...a téma netéma ľudia ktorý si to prečítajú chcú vedieť ako to skončí..
1. ešte stále si mi neodpovedal na otázku či deti budú nosiť bociany.
2.to že sa vyhybávaš odpovedi je čistý signál klamstva.
3. Mladší no a ? a že kto žije v stredoveku... časy sa zmenili a nemusíš byť starý aby si bol múdry.
4. Vidno, že ani zďaleka netušíš čo je to Kostol. To nie je vymyvaní mozgov či podobné bludy. Je to o viere v Boha. Rozprávková knižka..napíš takú knihu akou je Svate pismo obetuj svojho jediného syna za tých ktorý ťa nenávidia.
Vidíš je nereálne aby si aby len prvú vec splnil. Tak narážky na kostolíky si nechaj.
5. To je fakt hrdinstvo vyťahovať stredovek fakt, keď vieš že na dnešnú dobu nemáš také argumenty.
6. A to nepoznané máš pravdu sme úplne iný.
Ako hovorím typické puberťácke odpovede ktoré by som dostal od každého burlivého puberťáka. Prepáč ale nemáš ani šajnu o čom píšeš. Najprv zisti fakty a potom splietaj somariny.
teraz ťa už s čistým svedomím a predsudkami môžem nazvať klamárom. Nič nerobíš len to aby si sa neutopil vo svojích nedokonalých klamstvách. Hľadáť už len dôvody lebo nemáš to ešte sám ujasnené, keď ti stačia tak detské dôkazy ako je stredovek.
Radšej sa zobuť a začni sa správať ako dospelý A ujasni si, že byť gayom v dnešnej dobe určite nie je byť niečo extra. Radšej vyhľadaj odbornú pomoc kým nie je neskoro, lebo si pokazíš celý život to ti píšem v dobrom.
Cirkev je proti potratom. Pozri sa akí ľudia väčšinou chcú/chodia na potrat - mladí ktorí si jednoducho nedávali pozor, alebo tí ktorí vedia že by ho nedokázali dobre vychovávať. V oboch prípadoch je výsledok jasný, dieťa skončí v detskom domove alebo v rodine bez lásky kde bude trpieť každý jeden deň svojej existencie.
tiež je proti antikoncepcii, a to dokonca aj proti používaniu kondómov. Vivat aids! vivat hiv! vivat všetky STD!
A trochu z finančného hľadiska. Pozri si koľko ma cirkev majetkov. Na Slovensku a na celom svete. Nie je to trochu čudné pre inštitúciu ktorá vyzdvihuje bohatstvo nie tu ale "na druhej strane"? A pekne vtipné je, že vôbec neplatia dane...
Nazývaj si ma čím len chceš a ako chceš. Vôbec ma to nezaujíma. A obzvlášť od človeka ktorý ma nikdy nestretol a ani nevidel je mi to totálne ukradnuté Vždy totiž budem sám sebou a to je pre mňa to hlavné.
Vieš, vybral si si zlú obeť, ja s tebou hádať nebudem. Keď si budeš chcieť písať o niečo normálnom a nie o tom či deti bude nosiť bocian - prosím, nech sa páči. Zatiaľ si nenapísal nič normálne. Len kopu provokácií. A keď už máš niekoho potrebu nazývať klamárom, tak sa radšej zamysli sám nad sebou. Si tu registrovaný (minimálne) 2x na ten istý email, no však s iným vekom a aj s iným mestom.
Inak, že ty chodíš na teológiu? Ani môj ultra-veriaci kamarát čo je v kostole každý deň ešte nikdy necitoval nič z biblie...
A toto je odo mňa sem všetko. Tebe je možno ukradnuté že píšeš sračky do fóra kde to vôbec nepatrí, mne ale nie.
neviem, kto načal nové témy. Žeby ty.
ja už len odpovedám, resp. opravujem tvoje nezmysly.
No neviem ako ty ale ja som rád že som na tejto zemi jediný. Resp že tu nebehá niejaký môj klon. A ak chceš tak si rob kópie. Nemyslým si, že hranie s génmi je veľká sranda, lebo je to tak dôležité aby sa nestala čo i len maličká chybička a pohroma je na svete.
Skús sa radšej zamyslieť prečo sa nehody stávajú. Jeden si myslel, že je "pan bozko" a vyzabíjal milióny život lebo si myslel, že má na to právo.
Potraty. Čo keby sa ľudia správali zodpovednejšie. "Mladí ktorí si jednoducho nedávali pozor" to sa dá ako ? Keď museli obidvaja súhlasiť nezdá sa ti. Tebe je to aj tak jedno ty si pozor nemusíš dávať len akurát na pohlavné choroby.
A prezrať mi ešte jednu vec ak mám celý život jedného partnera ktorý je zdravý ako môžem dostať niejakú pohlavnú chorobu od neho ..??
Majetok cirkvi. Cirkev ho len spravuje lebo to postavila Pan Božkovi a dáva mu to najlepšie čo môžme ako ľudia mu dať. Chcel by si dával ockovi na narodeniny ako darček košeľu zo sekáča. O tom pochybujem už keby si mu ju chcel dať dal by si do toho všetky svoje úspory aby sa mu páčila. Tomu sa hovorí Láska. Ale to ako gay ty nikdy nepochopíš.
vidím, že si si ma preklepol. Už keď hľadáš na mne špinu tak to si na tom dosť úboho.
Ale ja nič nekrývam, nie som tu registrovaný dlho tak asi tri týždne a moja prvá registrácia bola normálna lebo som sa chcel presvedčiť či sa mi tu oplatí registrovať sa lepšie ako anonym alebo officialne. Po týždni som si to rozmyslel a nechcel som sa skrývať vo virtuálnom svete ako anonym. Starý profil som ešte nestihol vymazať. Prepáč keď na to dnes prídem tak ho určite vymažem.
A tým to končím komentovaním v tejto diskusii. Bodka
a neštudujem na teologickej.
Ale musím povedať že ťa úplne chápem. Gayovia sú stále prezentovaní ako bezcitné zvieratka ktoré hľadajú dieru kde by sa ukojili. Za to ale môže spoločnosť - keď je muž s mužom / chalan s chalanom, majú z toho problémy. Preto si radšej miesto životného partnera hľadajú partnera do postele na jednú noc lebo to nie je také nápadné. Ale doba sa mení! Našťastie pribúdajú tí ktorí sa za seba nehanbia a vedú normálny život vo dvojici. A keď práve títo začnú byť braní lepšie ako teraz, tí prví postupne zmiznú. A toto držanie sa za ruky je k tomu snáď hneď prvým krokom. Aké by tebe bolo kebyže pôjdeš s priateľkou po ulici a niekto sa na vás začne smiať? Ty nikdy nezažiješ aké to je keď si s niekym vonku a nechce ti dať ruku lebo sa bojí, že by nás tak niekto spolu videl hoci je 11hodín večer, totálna tma a prázdne mesto.
A ešte skôr než začneš teraz niečo písať, prečítaj si, alebo aspoň rýchlo prebehni celé fórum od začiatku. Nájdeš tu tak 20-30 komentov práve o láske.
čo sa týka prirodzenosti, musím povedať, že je dôvod na to, prečo je väčšina ľudí priťahovaná opačným pohlavím. Kým je homosexuálov relatívne málo, nič sa nedeje, ale keď je to také prirodzené a normálne, pokojne by ich jedného dňa mohlo byť viac, než heterosexuálov, nie? A potom čo?
Na druhej strane, nie je to nič, čo by sa dalo označiť za "chorobu" "liečiť". Choré je jedine nútiť týchto ľudí, aby zmenili orientáciu, alebo ich odsudzovať. Nič sa tým nezmení, jedine im strpčíme život. Je fajn, keď sa sami so sebou vyrovnajú a nehanbia sa za seba...
Napriek tomu mám divný pocit, keď vidím napríklad dvoch chlapov bozkávať sa, pretože mne osobne je to cudzie. Im možno príde hnusné vidieť chlapca a dievča spolu, čo ja viem?
@druheja ak by cirkev naozaj bola to jediné, čo stojí v ceste novým rukám, nohám, nosom a neviem čomu ešte, veľa by to nezavážilo.
Ďalej by som poprosila neobmedzovať "cirkev" na katolícku cirkev a hlavne sa trochu zamyslieť nad tým, čoho hovoríš. Sama nie som nadšená cirkvou a zastávam názor, že na to, aby som verila v Boha nepotrebujem tráviť nedele v kostole. Ale keby si si možno prečítal "knihu rozprávok", videl by si, že tam ide o omnoho viac, než horiace kríky a ľudí na krížoch. Nesúhlasím celkom s tým, čo 22jeffo22 povedal, ale citoval Bibliu a nie cirkev, a to je rozdiel.
A vymývanie mozgov?... dobre, neznášam reči o nás hriešnych, nehodných ľuďoch, o tom, ako sa dostaneme do pekla a neverím tomu. Ale ak si normálny, slušný človek, v podstate sa riadiš zásadami kresťanstva, tak neviem, čo ti vymývajú.
Na potraty má každý svoj osobný názor (väčšinou trochu zložitejší, než len "áno" alebo "nie"), rovnako aj cirkev...a aj tak im nezabráni. A mnohým ľuďom pomohla, lebo keď máš ozajstný problém, potrebuješ veriť, že je nejaká vyššia spravodlivosť, ktorá ťa zachrániť.
Tak najprv sa prizná k niečomu a potom aby mu predložili dôkazy.
Aby niekto bol tak na dne s rozumom a tu vypisuje o všeličom a pritom v škole každý rok prepadol.O tom by mal radšej písať bolo by to zaujímavé zistenie.
On rieši všetko a každého len svôj život nevie dať do riadnych kolají nikdy to sa mu nejako nedarí,ale sa vmieša do života každého a škodí každému kde sa obkaví.
On je taký nešťastný chudák.
N azete mi nadával že"ty hromosexuál,buzerant" a tu opisuje svoje mastné príbehy ako strieka s s 50- nikom v parku,a potom či sa má nechať vydržiavať od milenca.
Niektorý naozaj nemajú kožu na tváry a idú niekoho haniť a zosmiešnovať.
On predá aj svojho najlepšieho kamoša,ponúkne telefonne číslo niekomu.
A potom mu zavolá aby prišiel prenho na štrkovisko a on nič netušiac aj prišiel prenho.
Keby to vedel tak by asi by ho nakopal do zadku za taký podraz.
ON JE PROSTE TAKY aj taký zostane.
Jemu nie je nič sväté.
Preto si dáva rovnosť medzi homo a hetero lásku (keby to povedal otcovi doma ,tak by ho kopol do gúľ iste, ale on nerozmýšla len trepe.
No a ten dotyčný ktorý si pýta dôkazy a pritom sa sám priznal že je to o nom písané,hmmm chudáčik.
Ten herec vlatne sa hambí za svoje city,alebo ani nemá rád svojho milenca, hrá len divadlo.
Možno z vypočítavosti ,kým z milenca môže ťažiť drží sa ho, no a potom sa s ním poháda a bude další cirkus.
Aj táto jeho "veľká láska" končí ako všetky jeho predošlé a tak ho bude nenávidieť a preklínať ako každého predošlého "MILENCA".
A môže písať znova že "tak som si nasral do vlastného hniezda"
žial niektorí jedinci by mali viac rozmýšlať a menej hovoriť.
Urobili s tým menej problémov sebe,ale hlavne ostaným!
Robia konflikty kde sa len objavia.
Ich život je reťazec problémov.
Potom sa sťažujú na každého a svoju vinu si nepriznajú.
Treba ich slušne pozdraviť a zdaleka obchádzať!!!
VERU on končí aj s týmto milencom ako s každým,bude obrovský cirkus hádka pred obecenstvom.
ON PODLA MNA si nahráva aj súčasného milenca a zbiera údaje o nom ako o každom a predá ho raz ako každého.
Však sa necháme prekvapiť,časom sa každý vyfarbí že Misho
1. Stánok stretávania zhotovený podľa obrazu, ktorý Pán ukázal Mojžišovi. Zariadenie, obete, aj samotní kňazi boli predobrazom príchodu Mesiáša.
2. Šalamúnov chrám. Tu musíme upozorniť, že s nápadom postaviť chrám neprišiel Boh, ale Dávid. Pravdepodobne by to isté požehnanie (šekína), ako sprostredkoval Šalamúnov chrám, sprostredkoval na hore Mórija stánok stretávania. Chrám bol zničený približne v roku 587 pred n. l. Nabuchodonozorom.
3. Druhý chrám, postavený po návrate z Babylona, ktorý Herodes rozšíril. Spolu s upraveným návrším mal skutočne úctyhodné rozmery. Sú známe Ježišove slová v súvislosti s chrámom: „Zborte tento chrám a vo troch dňoch ho postavím.“ (Jn 2,19) V skutočnosti však nehovorí o chráme, ale dáva do popredia význam ľudského tela. V tomto konkrétnom prípade hovorí o svojom tele, o zmŕtvychvstaní.
4. Ľudské telo. Ako sme už vyššie spomenuli, v Starej zmluve bola Božia sláva v chráme, v Novej zmluve hľadá Svätý Duch príbytok na zemi v ľuďoch. Podľa môjho názoru je to úžasné. Boh sa rozhodol prebývať v ľuďoch a nech všetky stavby blednú závisťou. „Alebo či neviete, že vaše telo je chrámom Svätého Ducha, ktorý je vo vás, ktorého máte od Boha, a že nie ste sami svoji?“ (1Kor 6,19) Neviem si pomôcť, ale aj pri tejto príležitosti chcem všetkým čitateľom oznámiť, že môžu byť naplnení Duchom Svätým a hovoriť v jazykoch.
5. Tretí chrám. Vieme, že musí byť postavený tretí chrám, do ktorého sa posadí Antikrist a vyhlási sa za Boha. V treťom chráme budú krvavé obete a kňazská služba podľa vzoru Starej zmluvy. Židia vidia v postavení chrámu svoju budúcnosť, očakávajú, že s jeho postavením získa Izrael Božiu priazeň a príde Mesiáš, ktorý ich oslobodí od nepriateľov. Žiaľ, nestretnú sa s Kristom, ale s Antikristom. Každá obeť podľa vzoru Starého zákona bude popretím obeti Ježiša Krista. Nemá význam znovu zošívať oponu, ktorú Boh roztrhol.
6. Prorok Ezechiel ešte hovorí o obrovskom chráme, z ktorého bude vytekať rieka života. Toto sa nemôže realizovať v súčasnom období, ale príde to na rad až v tisícročnom kráľovstve po príchode Ježiša Krista na zem.
7. Biblia hovorí aj o svätyni, ktorá je v nebi, o svätyni, do ktorej vstúpil Kristus vlastnou krvou.
V čase založenia Svetovej banky patrili do nej dve inštitúcie, a to Medzinárodná banka pre obnovu a rozvoj a Medzinárodné združenie pre rozvoj. Postupne s ďalšími aktivitami sa Svetová banka rozšírila o ďalšie tri inštitúcie, čím vzniklo zoskupenie nazývané Skupina Svetovej banky (The World Bank Group). Prezidentom skupiny je tradične zástupca krajiny s najväčším počtom akcií - USA. Od júla 2007 je ním Robert. B. Zoellick. Sídlo skupiny je vo Washingtone (USA).
pretvárka