Zdravím, chcem sa poradiť s niekym kto by mi mohol pomôcť vypracovať sa k vysnívanej váhe..niekto kto sa v tom vyzná a vedel by mi poradiť s jedálničkom a cvičením atď, potrebujem zhodiť 15kg do 3-4 mesiacov....
najlepší podla mňa kardio tréning kde sa ti zvíši spalovanie, nejesť moc mastné jedlo a vyhýbaj sa rafinovanému cukru, asi tak na začiatok, ale asi najlepšie bude niaký tréner ktorý ti vypracuje celý plán
co mi pomohlo - prestat pit sladke napoje - zacat pit iba vodu (caje) alebo v minimalnej miere sladke napoje (sirup s vodou ked uz tak). nekombinovat maso a ryzu/zemiaky/hranolky ani nic podobne - treba so zeleninou miesat. taktiez som obmedzil chleba a mucne jedla celkovo (tam kde sa nachadza lepok). toto asi take gro celeho a schudnes prirodzene. ak este pridas sport trocha alebo pohyb v hocijakej forme tak si na dobrej ceste
neviaž sa na zvyšovanie výdaju energie iba. to je blbosť. základ je strava. strava. a zas strava + pohyb. naštuduj si toho čo najviac o bielkovinách, sacharidoch, tukoch, o tom ako funguje ľudské telo, o viscerálnom tuku (sama sebe sa za to poďakuješ, ver mi). keď budeš budovať svaly, budú požierať sadielko - nie len kardio tréning (je dôležitý samozrejme ale pre srdce
, ale aj silový, dobré je cvičenie s kettleballom - je to aj anaerobna aj aerobne cvičenie.. zameraj sa aj na % zastúpenie tukov a svalov v tele, množstvo vody. lebo môžeš kľudne schudnúť 15 kíl, ale môže dôjsť k podvýžive. dokonca aj u ľudí s podváhou sa to stáva. takže skôr by som sa na tvojom mieste sústredila na tuky a svaly v tele, nie na ručičkú na váhe.
nezaškodí ti ale nájsť si niekoho, kto ti pomôže na začiatok so stravou a tréningami.
@sabnacke dakujem velmi pekne, a ked ste tu spominali trenerov....tak rada by som ale študujem ešte, takže nemám financie na trénera, dakujem zmenim stravu a zacnem sa viac hybat...dosiahla som uz totiz nechcenych 80kg .....a necitim sa dobre vo vlastnom tele ..je mi jasne ze to nebude vobec lahke ale pomoze mi ak mi poradi niekto kto o tom nieco vie..takze dakujem
Ja som dal tých 15 kg za 3 alebo 3 a pol mesiaca, ale chce to fakt pevnú vôľu a úpravu všetkého. Hlavne nejedz na noc, sladké po 18:00 nemôžeš jesť za žiadnu cenu. Na večeru odporúčam len tzv. "cottage cheese" s jedným kusom (čierneho) chleba alebo s nejakým celozrnným/tmavým pečivom, prípadne nejakú rybu v konzerve alebo nejaký syr, samozrejme s tým tmavým pečivom. Pečivo síce pôsobí nevinne, ale nesmieš ho jesť veľa, lebo z toho priberieš. Na obed sa neprejedaj, ale zas si niečo daj, lebo ak nebudeš pravidelne jesť, tak aj z toho priberieš (aj keď sa to nezdá). Na raňajky/desiatu zas len niečo ako cottage alebo niečo ľahšie ako tvaroh/jogurt, atď...
Ak to chceš urýchliť, tak aj behaj alebo bicykluj, ak na to nemáš priestor/čas, tak si daj ráno, na obed a večer po 50-70 brušákoch (naraz) a výsledok bude ten istý...
na mna funguje od malicka, malo masa, mastne som jedna radost, ale nicoho vela, tuniak je fajn, pecivom zajedaj, ale minimalisticky, ked budes vela pit, sice vahe neubudne, ale aspon ti nebude zle chudnuti, niecim tu stratenu vahu musis nahradit a vody sa lahko zbavis treningom, co sa pohybu tyka, staci, ked sa prejdes par hodin, posilka neuskodi, treba precvicit telo, ale postupne, nedavaj si na zaciatok vela. Co sa tyka stravovania, trikrat do dna staci, menej spanku, viac vykonu, pi viac ako jedz. Nejak to zvladnes, hladovka tiez nie je od veci, ale potrebujes mat na to nervy. Pokial sa das na cvicenie a viac pohybu, nebude nutne z jedalnicka uberat, skor sa viac zameraj na ovocie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
, ale aj silový, dobré je cvičenie s kettleballom - je to aj anaerobna aj aerobne cvičenie.. zameraj sa aj na % zastúpenie tukov a svalov v tele, množstvo vody. lebo môžeš kľudne schudnúť 15 kíl, ale môže dôjsť k podvýžive. dokonca aj u ľudí s podváhou sa to stáva. takže skôr by som sa na tvojom mieste sústredila na tuky a svaly v tele, nie na ručičkú na váhe.
nezaškodí ti ale nájsť si niekoho, kto ti pomôže na začiatok so stravou a tréningami.
Ak to chceš urýchliť, tak aj behaj alebo bicykluj, ak na to nemáš priestor/čas, tak si daj ráno, na obed a večer po 50-70 brušákoch (naraz) a výsledok bude ten istý...