@laurikaaa pokiaľ viem, my sme nič také nebrali, len sme dostali nejaké pracovné zošity a učiteľka nám rozdelila strany ktoré máme vypracovať, väčšinu vecí z toho som nikdy nevidela
@laurikaaa ale dala, keď si prelistujem ten pracovný zošit (každý sme dostali 1-2 strany s úlohami), vidím že väčšinu tých vecí sme nebrali... proste nám zadala úlohy, ktoré máme vypracovať s pomocou internetu
@tukan62 teraz mame akademicky a potom 22.5 (streda) idem teda z tej chemie dakujem to sa zide...ale aj tak stastie zohráva doležitu ulohu, dufam že moja ruka bude mat stastie..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Len, je haluz,že mám z tohto okno,fakt si to nepamätám ani bohoví ,asi sme sa to ani neučili ...
ale inak toto sme brali... len v anglictine. ale uz ozaj neviem.
CH3CH2OH2+ + CH3CH2OH --> H2O + H+ + CH3CH2OCH2CH3
Esterifikacia alkoholu kyselinou sírovou:
H3C-COOH + HO-CH2-CH3 ---> H3C-COO-CH2-CH3 + H2O (nad šipkou je H2SO4 lebo je ako katalyzátor reakcie)
CH3-CH2-OH---> CH2--CH2 + H2O
(nad šipku daj o5 H2SO4 a tie -- znamenaju dvojitu väzbu)
1. je odštiepenie vody, vzniká etén CH2=CH2
CH3-CH2-OH + CH3-CH2-OH --> H2O + H+ + CH3-CH2-O-CH2-CH3
btw, @tukan62 ďakujem ti za to že si mi zničila sny o tom ako pôjdem maturovať z chémie
jednoducho tú ženskú nemôžem vystáť,to je celé