Neviete niekto náhodou, čo je to alkánsulfonová kyselina a kde sa využíva? Nám do dala naša chemikárka za domácu zistiť a nič som nenašla v Google, iba preklad do nemčiny Budem vďačná za akúkoľvek pomoc
Jooj a ešte som zabudla,ale to isto vieš,ale predsa, kyselina musi mať aj COOH skupinu ... takze prakticky nejak takto napr. CH3-CH-SO3H-COOH na druhom uhliku je zo spodu SO3H ako keby ...improvizacia
metan, ethan, propan, butan, ... to su alkany, areny maju benzenove jadro, napr. benzen, naftalen, antracen, no a ak mas SO3H na ethane tak mas alkansulfonovu kyselinu, ak na benzene tak arensulfonovu kyselinu
Hej karboxylove su vlastne len funkcne a substitucne.. nevadi kazdy robi chyby...ale alkyl mas alkylovy zvysok nejaky alkan typicky cize je to napr. CH3-SO3H tak ako som ti vyssie pisala a aren ma typicke benzenove jadro a SO3H
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov