áno bola som, zatial raz, a este asi mesiac nemozem darovat, ..ale hned potom chcem ist znovu .. akurat dnes som citala clanok ze je malo krvi teraz .. keby mozem tak idem hned darovat.. ale na mna musia cakat
@luc.ka nie, vacsina ludi nema po rodine zdedene to ze ich telo tazsie zelezo prijma a teda ma problemy s tym aby mal dobru hladinu zeleza. Ak by som sa stravoval ako bezny clovek tak by som velmi rychlo mal dosť nizku hladinu zeleza.
mne raz nezobrali, lebo som bol deň predtým u zubára. (ale aj tak som dostal lístky do divadla zadarmo) ale v ostatných prípadoch mi už zobrali, železo mám fajn aj napriek tomu, že nejem červené mäso.
nezvolila som nič, lebo mi vlastne pasuje viac možností... ešte nemám 18, darovať by som potom chcela, ibaže mne z j krvi zle keď o nej iba počujem :/ snáď ma to raz prejde
nie je mi to prijemne.. keby som mal napr. darovat spermie tak ok.. i ked to je tiez blby pocit, ak si niekto vyberie vase spermie a budu o par rokov behat vase deti po svete a vy nebudete o tom vediet..
Chcela by som, ale mala som anémiu a momentálne neviem ako na tom som, tak neviem či by som bol vhodný darca. Teraz keď je krvi nedostatok to asi pôjdem skúsiť, hádam už som v pohode.
chystám sa niekedy na jeseň, kedže už teraz si myslím, že by som bola lepší adept..chorá už nie som nejako často, aj afty sa mi už netvoria až tak často ako kedysi...ale radšej na jeseň, lebo v lete mám občas problém s tlakom...potešia sa, lebo som Rh negatívna
ja by som aj darovala, ale moju krv jednoducho nechcú...aj tak už mám výčitky kvôli tým 4 litrom, ktoré dali mne počas pobytu na kardiovaskulárnej chyrurgii
@zuzanka1010 bohužiaľ som raz darovala, keď som o tom nevedela. A marí sa mi, že takéto ochorenia z odobratej krvi netestujú, lebo tie testy trvajú dlho.
Môžeš sa o tom poradiť s lekárom, ak si prekonala boreliózu, ale keďže pri odberoch sú väčšinou len záchranári a sestry, tí ťa podľa mňa s dotazníkom zdesene vykopnú.
iba raz som bola skúsiť, potrebovala som si naškrabať body za intrák... ale nevedeli mi ani vzorku zobrať, hrozne ma bolelo pichnutie, bodali ma párkrát a nič netieklo, a potom som sa rozplakala že už stačí
@narazuvzdornaa a potom si im telefonovala na tu stanicu, nech krv od teba daju prec, lebo bola infikovana boreliozou alebo sa mozme tesit, ze teoreticky po nehode, co bude vyzadovat transuziu budeme mat boreliozu tiez? ja len, ze jak sa take nieco riesi
@sapphirizing pravdupovediac nie, keďže som krv darovala tuším v októbri a diagnózu som mala asi o pol roka na to. Tajne sa spolieham, že v nej aj tak niečo našli, ˇvdaka čomu ju vylúčili.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
len samemu sa mi tam nechce cakat niekolko hodin :/
a iní ľudia to železo čerpajú olizovaním klincov či ako?
až na to, že vo sne už tých 50 kíl bolo, škoda, že akosi automaticky zas šli preč
@sturmer áno bola..
@nietimekki nepočúvaj ich
ah... ďakujem za objasnenie. tak by si to možno mal skúsiť s tými klincami
V deň osemnástych narodenín som ochorela a po čase sa ukázalo, že išlo o boreliózu, vďaka čomu nemôžem už nikdy darovať krv.
ja som bol zatial 11krat, v septembri mozem znova
Môžeš sa o tom poradiť s lekárom, ak si prekonala boreliózu, ale keďže pri odberoch sú väčšinou len záchranári a sestry, tí ťa podľa mňa s dotazníkom zdesene vykopnú.
ale vazim si ludi, co daruju normalne
@narazuvzdornaa a potom si im telefonovala na tu stanicu, nech krv od teba daju prec, lebo bola infikovana boreliozou alebo sa mozme tesit, ze teoreticky po nehode, co bude vyzadovat transuziu budeme mat boreliozu tiez? ja len, ze jak sa take nieco riesi