Bola som len raz, ale doslova mi stŕpla hlava, bolo mi na omdletie a večer po odbere som trpela jak prase. Určite ešte pôjdem, hlavne preto, že mám B negatív, čo je dosť vzácna krvná skupina ale už teraz sa obávam.
@limetka96 No bolo to tak: Jednèho všedného dňa na hoteli v istom meste sa konalo darovanie krvi.Dohodli sme sa viacerí a šli tam. Všetko prebiehalo hladko, vypĺňal sa dotazník (x ľudí zlyhalo na otázke:Menili ste sexuálneho partnera za posledných 6 mesiacov?). Ale nevadí ja som mal stabilný vzťah. Tak som čakal kým príde na mňa rad. Potom to prišlo. Pani povedala poďte sem, tu si sadnite a šup s tým do žily. Ok pohodička nebolell,len som pozeral ako sa napĺňa vrecúško. bolo to pár minút. Vybrali mi ihlu a zalepili mi miesto vpichu. Potom tam bolo občerstvenie a nealko,že kľudne sa mám ísť najesť a tak nech som v pohode. Tak som sa napapal, napil, posedel a pokecal. Ubehla pol hodinka a zavelilo sa,že ideme domov. Tak som si dal mikinu a išli sme dole po výťahom. Vyšli sme s vestibulu a vychádzam von. Po pár metroch uvidím maličkú červenú bodku z vonku na mikine. Zamyslel som sa: Čo to môže byť? Dávam si opatrne mikinu dolu a bol to zvláštny pohľad Z vnútocnj strany mikina krvavá,po ruke mi z miesta vpichu v pravidelných intervaloch v rytme srdca šiel prúd krvi jak keby ma niekto rezol. Ako dosť divné to bolo kamarátka zhrozená. Ja v pohodičke si to chytím a idem naspäť. Sestričky zhrozene pozerajú prečo som od krvi a ja len milo: Budete taká zlatá a prelepíte mi to znovu? A prelepili, dali mi takú vec na ranu na zrážanie krvi. Hovorili, źe prvý krát také vidia. Ako pohoda nič hrozné Len najlepšie bolo ako zbledli tí čo boli na rade v darovaní. Rad ľudí s hrôzou pozeral, jedna sa dokonca otočila a odišla ale čo sranda musí byť
@nikyy tak to bi ti aj tak nedovolili darovať, keď si mala anémiu @paulieevans určite to bolo dosť nepríjemné, ale ak chceš ozaj ísť ešte v budúcnosti darovať, tak by si si to podľa mňa nemala negativizovať a myslieť pozitívne @igorv dobré vedieť, ale tak nevedela som o tom a zaujímalo ma to @rocafella tak musel to byť zaujímavý pohľad a určite to nebolo nič príjemné, zistiť, že z teba mimovolne vyteká krv
@limetka96 Ako pohodička fakt ja som imúnny voči takým veciam. Si pamätám ako od mala som sa pozeral ako mi berú krv. Dokonca pár krát tak, že sám som si ju bral, keď mi sestrička pichla ihlu a dala do ruky skúmavku, že drž si ju a išla mi tam krv
Bola som len raz, a to som 3krát počas toho zamdlela, takže už sa ani nechystám Chodila by som, keby mi tak zle nebývalo, to ten pach krvi mi nedobre robí
@zuzu795 to ťa nechali darovať krv ešte aj po tom čo si zabdlela1krát?
PS: musíš mať veľmi citlivý nos keď dokážeš vycítiť krv, ktorá je uzavretá vo vreckách (toto nie je myslené nijak urážlivo ani ako výsmech, len konštatovanie tak to pls neber zle )
@29 tiež som sa čudovala, myslela som, že mi tú ihlu hneď vyberú a nechajú ma na pokoji už nech sa nejak dám dokopy, ale oni mi len nohy dali hore a brali mi krv ďalej bolo tam vtedy viac ľudí a jednému chalanovi zle vytiahli ihlu hneď vedľa mňa a tak fajne krvička vystrelila, takže ju bolo všade cítiť a neberem to ako výsmech :-S
@zuzu795 tak to mali teda riadne zvláštny postup ja keď som bola na odbere tak sa ma vkuse len vypytovali, že či mi nie je zle, či sa mi nekrúti hlava a podobne .... a kamarátke počas darovania prišlo zle, zahmlievalo sa jej pred očami tak ju hneď "odpojili" aj keď dala len 75ml
@zuzu795 ku nám chodia odbery robiť sestričky z iného mesta lebo v našom nie je transfúzna stanica ale kebyže to robia naši "majstri zdravotníci" tak by som sa bála o život
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
@paulieevans určite to bolo dosť nepríjemné, ale ak chceš ozaj ísť ešte v budúcnosti darovať, tak by si si to podľa mňa nemala negativizovať a myslieť pozitívne
@igorv dobré vedieť, ale tak nevedela som o tom a zaujímalo ma to
@rocafella tak musel to byť zaujímavý pohľad a určite to nebolo nič príjemné, zistiť, že z teba mimovolne vyteká krv
Ale ak by bola väčšia potreba o moju krv, nevadilo by mi to.
PS: musíš mať veľmi citlivý nos keď dokážeš vycítiť krv, ktorá je uzavretá vo vreckách (toto nie je myslené nijak urážlivo ani ako výsmech, len konštatovanie tak to pls neber zle )