Ahojte mám 155 cm a 51 kg už som schudla 2kg ale chcela by som mať 45 a neviem ako... pls poradte už asi aj mesiac behávam, 2 mesiace cvičím, chodím plávať a na tanečnu (ktorá dáva dosť zabrať) ,zdravo sa stravujem a aj to iba málo ale nechcebto
aj ja som kedysi toľko mala, ale som nižšia od teba čo bolo horšie... poradím ti, že maj trpezlivosť a ďalej cvič v pohode, mne to trvalo 3 mesiace kým sa mi rozbehol metabolizmus a ptm to už išlo nie je to teraz ani zďaleka ideálne, no lepšie ako nič
Dobre tak po 1000cí krát , z cvičenia sa nechudne.
Tak to čo si nazvala cvičením nerob , strata času.
Chudne sa z toho iného čo si napísala a už by ti tu nikto nemal radiť nič , pretože viac sa robiť nedá a hlavne mám pocit , že 45kg nie je tak úplne OK aj keď si dosť nízka.
a keď sa nechudne od cvičenia, tak od čoho? nejak predsa treba rozbehnúť metabolizmus... určite to je aj stravou, no cvičiť treba aspoň trocha doma každý deň, netreba na to žiadne posilky
Bitches, ja mám 168cm a 46 kíl. Mala som 48 ale schudla som to akurát dietovaním. Pi dostatok vody (aspon 3-4 litre denne) a jedz hlavne ovocie a zeleninu. Zmenši porcie a cvičenie nie je od veci.
@violinkenneth a potrebovala si to schudnúť? ja nie som za diéty, radšej schudnem pomaly a cvičením, lebo potom keď prestaneš diétovať a začneš sa normálne stravovať, vráti sa ti to aj s úrokmi
@domtorettova tak hlavne autorka by mala dat nejaku do placu ked chce poradit , pretoze niekedy sa stava ze chcu chudnut aj ludia ktori by uz nemali @10 ano je cvicenie odveci ked chce schudnut par kg.
Robi toho aj tak dost , nijako jej to nepomoze schudnut a zbytocne sa presiluje a odskace si to potom.
Nikdy nepochopim taketo pripady ktore vraj sa nicia cvicenim do umoru, pomaly nic nejedia a nejde to dole. Lebo ja som endomorf a vzdy vzdy vzdy ked znizim jedlo alebo trosku cvicim okamzite ubytok takisto ked sa zhorsim, hned priberiem. Takisto poznam vela ludi ktori velke porcie volaju male.
Keď tak, snaž sa jesť častejšie každý deň. Napr o 8, 10, 12, olovrant, večera 1, večera 2...a malé porcie(malá porcia=strava o veľkosti pol cottage cheese a k tomu pol rožka a nejaká tá paradajka, paprika). Trénovať ti netreba často. Stačí hodina a raz za 2 dni. A pôjde to dole. Otázne je, čo ješ teraz.
@mm47 u malych zien je lepsie sa dostavat do kalorickeho deficitu z cvicenia, kedze oni maju uz samo o sebe velmi nizky kaloricky prije. @onetouch somariny
Normalna si najdi kaloricky prijem pri ktorom sa ti drzi vaha a nech je aj ako tak z normalnych jedal a rob par hodin kardia tyzdenne a pojde to.
Daj si hlavne behanie/plavanie, rob to viac a castejsie. Viac si straz stravu, jedz kazde 3-4 hodiny a nic medzi tym. Na vecer sa najedz malo. Jedz vela jedla v povodnom stave (zelenina, ovocie). Nejedz vela peciva, zemiakov, veci s omackami a hocicoho, co ma cukor. No a uz len si to strazit a neprestavat.
@onetouch neviem jaky normalny clovek ma cas jest takto casto. A vobec aky by to malo vyznam, ked realne sa jedlo travi par hodin. A naucit sa priblizne, co ma aky obsah energie a vytvorit si predstavu je velmi jednoduche a prospesnejsie.
radsej napis methodovi mne sa nebude chciet pisat jedalnicky abo tak
@violinkenneth to nie je vobec pravda.
Keby si robila na ropnej plosine tak mozes na ranajky kazdy den aj na veceru jest vyprazany syr s hranolkami a aj tak nepriberes.
Akakolvek strava sa da vyvazit dostatkom driny.
@18 niekto je tu pekne ovplyvneny klamstvami zo sveta fitness
Hergot tak ešte raz.
1: Zrýchli metabolizmus. To dosiahneš takto
Veľa spi
pod pojmom veľa či dosť spať si treba vysvetliť šesť až osem hodín denne – bez výčitiek, Dodrž jedno pravidlo. Nech ideě spať o ktorejkoľvek, budík si nastav o osem hodín – ak si to teda môžeě dovoliť…
2: Raňajkuj, a maj pravidelnú stravu, žiadne drastické diéty (po ktorých nabehneš na ešte väčšiu váhu ako pred diétami)
3: Pravidelne pi (najlepšie čistú vodu, áno dá sa na to zvyknúť ja už nič iné nepijem)
4: Pohyb, ja osobne nemám auto do blízkeho okolia chodím peši keď treba ísť niekde ďalej používam autobus, alebo vlak. Do oblastí vzdelaných 20-40km chodím bicyklom. Denne prechádzky.
Moja váha nikdy neprekročila hranicu 64-65kg.
Hoci sa mi veľa ľudí smeje že prečo chodím tak skoro spať
Mňa by skôr zaujímalo ako zhodiť svaly. Už som vyradil zo svojho stravného lístka veľkú časť bielkovín, a mlieka. Maso rovnako.
Vždy extrémne schudnem na bruchu (kde mám obvod pása 64 až 65cm), a stratia sa mi tukové zásoby (napríklad z vnútornej strany stehien) ale svaly mi aj tak stále zostávajú.
@michael760 velkym kalorickym deficitiom a hromadou kardia a postupne sa vypali vsetko ale nevidim v tom ziaden zmysel.... @mofowo este furt nekto sa ohana BMI, to neznaci prakticky onicom, lebo vacsina ludi napr. pri BMI 22 ma kompoziciu tela jak by mali mat podla tej tabulky pri BMI 27-30 napr. lebo maju malo svalstva a viac tuku ale na vahe to az tak nevidno.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Tak to čo si nazvala cvičením nerob , strata času.
Chudne sa z toho iného čo si napísala a už by ti tu nikto nemal radiť nič , pretože viac sa robiť nedá a hlavne mám pocit , že 45kg nie je tak úplne OK aj keď si dosť nízka.
dpc to si nizsia jak kybel
Trebalo by fotku tak sa najlepsie posudi pomer medzi vyskou a vahou.
@10 ano je cvicenie odveci ked chce schudnut par kg.
Robi toho aj tak dost , nijako jej to nepomoze schudnut a zbytocne sa presiluje a odskace si to potom.
@onetouch somariny
Normalna si najdi kaloricky prijem pri ktorom sa ti drzi vaha a nech je aj ako tak z normalnych jedal a rob par hodin kardia tyzdenne a pojde to.
A keď už silou mocou dole, tak CKD. Ale odporúčam naštudovať nevýhody.
radsej napis methodovi mne sa nebude chciet pisat jedalnicky abo tak
Keby si robila na ropnej plosine tak mozes na ranajky kazdy den aj na veceru jest vyprazany syr s hranolkami a aj tak nepriberes.
Akakolvek strava sa da vyvazit dostatkom driny.
@18 niekto je tu pekne ovplyvneny klamstvami zo sveta fitness
» fithall.sk/rest/tipy/bmi.h...
45kg by sa už blížilo k podvýžive, takže bacha na to...
1: Zrýchli metabolizmus. To dosiahneš takto
Veľa spi
pod pojmom veľa či dosť spať si treba vysvetliť šesť až osem hodín denne – bez výčitiek, Dodrž jedno pravidlo. Nech ideě spať o ktorejkoľvek, budík si nastav o osem hodín – ak si to teda môžeě dovoliť…
2: Raňajkuj, a maj pravidelnú stravu, žiadne drastické diéty (po ktorých nabehneš na ešte väčšiu váhu ako pred diétami)
3: Pravidelne pi (najlepšie čistú vodu, áno dá sa na to zvyknúť ja už nič iné nepijem)
4: Pohyb, ja osobne nemám auto do blízkeho okolia chodím peši keď treba ísť niekde ďalej používam autobus, alebo vlak. Do oblastí vzdelaných 20-40km chodím bicyklom. Denne prechádzky.
Moja váha nikdy neprekročila hranicu 64-65kg.
Hoci sa mi veľa ľudí smeje že prečo chodím tak skoro spať
Vždy extrémne schudnem na bruchu (kde mám obvod pása 64 až 65cm), a stratia sa mi tukové zásoby (napríklad z vnútornej strany stehien) ale svaly mi aj tak stále zostávajú.
@mofowo este furt nekto sa ohana BMI, to neznaci prakticky onicom, lebo vacsina ludi napr. pri BMI 22 ma kompoziciu tela jak by mali mat podla tej tabulky pri BMI 27-30 napr. lebo maju malo svalstva a viac tuku ale na vahe to az tak nevidno.