treba uprednostňovať jedlá, ktoré sú menej kalorické, teda napríklad biele pečivo nahradiť napríklad celozrným, sójovým a podobne.
takisto aj mäso jesť hlavne to menej tučné, teda najmä ryby, kuracinu, obmedziť vyprážané jedlá, sladkosti, sladené nápoje. takisto treba dávať pozor aj na syry, niektoré majú veľmi veľa kalórií, radšej treba uprednostniť napríklad cottage cheese, tofu...
to čo je v @8 plus určite sa vyhni všetkým tým pseudo superzdravým chudnúcim musli a fit tyčinkami. Všetko je to veľmi malé a teda rýchlo si z toho zase hladný, a tak vo výsledku na kalórie zješ toho podstatne viac než je vhodné lebo to má v sebe 3 vagóny cukru.
hlavne treba začať športovať (beh, nejaký šport, napr. volejbal, bicyklovanie, skákanie na švihadle), jesť malé porcie každé 2-3 hodiny (na zrýchlenie metabolizmu a rýchlejšie spaľovanie), mäso by si mala rybacie, morčacie a kuracie (hlavne prsia, tam je najviac bielkovín a tie urýchľujú spaľovanie tukov), poprípade ešte sójové mäso, strukoviny (fazuľa, šošovica, ...), ryžu, biele pečivo nahradiť celozrnným, viac zeleniny, ovocia tak akurát (obsahuje fruktózu, čo je v podstate cukor, takže nie moc)... a obmedziť hlavne masné jedlá, sladkosti a podobne, piť minerálku alebo čistú vodu...
no snáď som na nič nezabudol a keĎ som napísal nejaké blbosti, opravte ma
keď chceš schudnúť, tak sa hlavne vyhýbaj jedlám a nápojom, v ktorých je veľa cukru... neveril by si, koľko cukru je napríklad v takej ochutenej minerálke no a samozrejme treba veľa pohybu, radšej chodiť všade pešo ako autobusom/autom/výťahom, aby si donútil telo čerpať energiu z tukových zásob... no a ak máš problém, že si stále hladný, tak si musíš dávať pozor, aby si mal na raňajky, resp. v prvej polovici dňa dostatok sacharidov (ovsené vločky, cestoviny na obed atď.)
mne dost pomohlo cvicenie ako take... ano, prestal som sa prepchavat, ale telesna aktivita je zaklad. kazdy den som drel tieto cvicenia » www.topdieta.sk/cviky-na-brucho... a zameral sa na brusne partie a svaly okolo brucha. bol to fakt hardcore, ale vyplatilo sa... teraz uz len udrzujem dietou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
takisto aj mäso jesť hlavne to menej tučné, teda najmä ryby, kuracinu, obmedziť vyprážané jedlá, sladkosti, sladené nápoje. takisto treba dávať pozor aj na syry, niektoré majú veľmi veľa kalórií, radšej treba uprednostniť napríklad cottage cheese, tofu...
Aaa nejedz po 17:00 a kila pojdu dole
Daj sa na nejaký šport
no snáď som na nič nezabudol a keĎ som napísal nejaké blbosti, opravte ma