Mňa niekedy upúta hlavne obal knihy,niekedy mi je ľahostajný,niekedy názov...ale pri knihe,ktorú sa chystám si kúpiť teraz ma zaujala hned prvá veta ...resp. vety :
asi podla obsahu,ze o com asi ta kniha je,potom mozno nazvom,ale kupujem si len overenych spisovatelov,co viem,ze nepisu bludy.Neznamych si skor poziciavam v kniznici
@sandy114 praveze pytala , len tak vseobecne som povedal par slov ze: ano vyborne to bolo, na konci dobra pointa , viac som nemohol lebo ani neviem ocom tak niha je :o a potom som to rychlo zahovoril...
čím? nejakým kúskom seba. niekedy je to názov, niekedy obal, niekedy kombinácia názvu a obalu, niekedy prvá veta/prvý odstavec, niekedy viacero útržkov ktoré zachytím keď nou listujem, a niekedy ničím.
ak by som mala reagovať čisto na otázku v nadpise, tak napíšem, že zaujímavý dej, skvelé opisy, jedinečný nápad, ale inak na toto neviem odpovedať, väčšinou čítam niečo preto, lebo som o tom počula, že je to dobré, prípadne práve naopak alebo čo musím prečítať do školy
A potom je ešte také, že som u babky, nemám čo čítať, tak sa hrabem v knižnici a čítam všetku klasiku, čo mi príde pod ruku
@greendgirl am ozne je aj to ze prisla na to ze necitam , tak myslela ze musim zacat od zakladu asi blbost... ale fakt by som chcel vediet ak osa donutit precitat si nieco.. ked pozrem na taku 200 stranovu knihu ani sa mi nejak nechce
@elkiller hh vidíš...inak ja by som inak v živote nikomu nehovorila,že čítam knihy,kebyže ich nečítam(ved načo?!) a nedovolila by som niekomu kúpiť mi knihu..bez mojho vedomia,že neviem ani akú... kedže ja mam nároky atd....
AUTOR... jednoznačne... kupujem svojho overeného Dominika Dána, Browna.. a tak.. ale väčšinou podľa recenzií..aj keď.... ... niekedy väčšina hovorí aké to je úžasné a ja poviem.. celé zle
@elkiller nútiť sa čítať niečo,čo ťa jednoducho nebaví...je total volovina...ja napr. vobec nečítam westerny a detektívky...lebo ma to jednoducho nebaví...nevedela by som si to čítať..no čítať hej..ale iba tak,že slová vety..ale nevnímala by som príbeh a nevžila by som sa do deju a celej knihy....jednoducho sa to neda a 200 strán je málo
@greendgirl kokos mne sa chce plakat ze 200 stran je malo , sak ja ked citam casopis co ma 20 stran , niekedy 2 tizdne.... ale inak volaky western by som si dal...
@elkiller 200 strán...tak záleží aj na veľkosti písmen ja som asi najhrubšiu čítala 800-niečo... to bolo čítanie do tretej rána ...časopis je o inom...
zaujme ma kniha ktora je fakt zaujimava, nezvycajna, a autor sa neboji napisat v nej veci na rovinu naposledy som citala knihu Tovar, a musim povedat, klobuk dole, kniha len pre silne zaludky
@elkiller presnejšie to bolo 736 strán...nie, taký fantasy román.... a ešte som čítala jednu čo mala 616 ale ta bola oveľa vačšia...čiže kebyže má rozmer tej 700 stranovej ...tak má aj 1000 možno
Ja mám dosť dlhý zoznam kníh, ktoré si chcem prečítať, takže idem kupovať už viacmenej vždy na istotu. No a podľa čoho si tie knihy vyberám? Tak jednak je to určite autor, ďalej dobré recenzie, téma, ktorá ma zaujíma atď.
Pekná obálka a dobrý nadpis by mi asi nestačili, ale tak aj to sa môže stať, zvlášť ak sa nejedná o beletriu, tak sa rada ponorím do regálov s neznámymi knihami
asi ma musí zaujať obsah, rád by som aj lovil medzi neznámymi autormi, veď každý raz musel začínať, a navyše občas sa môže stať, že natrafíme na niečo, čo ešte nebolo a to je ťažké niečo také nájsť... a ktovie, možno niekedy v regáli nájdete aj moju knihu
Mňa zaujíma autorov štýl, to ako vie obsah podať a či dokáže čitateľa vtiahnuť do deja a zaujať. Je v podstate jedno o čom píše, hlavne nech to má zmysel, hlavu aj pätu. Poteší ma ak celok pôsobý ako odkaz a v človeku niečo dobré zanechá, dá mu impulz k premýšlaniu a tak.
Napísať knihu nie je umenie ale napísať vážne dobré dielo dokáže máloktorý spisovatel.
so mnou je to uz fakt zle. citam: cim vas dotane do kina?
no a k teme: citam radsej klasiku, napriklad viem, ze taky rusky realizmus ma nesklame. tie dnesne bestsellery nemam rada, maloktory z nich nie je komercny brak urceny pre nenarocneho citatela
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
mlada mi kupila asi 3 knihy a velice sa pred nou tvarim ze som to cital...
ale vlastne , nidky som necital ani jednu knihu...
zvycajne to, že mi ju niekto odporuci, že viem aspon trosku o com by mala byt... a ak ju dostanem, tak si precitam zaciatok a uvidim ci ju docitam
A potom je ešte také, že som u babky, nemám čo čítať, tak sa hrabem v knižnici a čítam všetku klasiku, čo mi príde pod ruku
Pekná obálka a dobrý nadpis by mi asi nestačili, ale tak aj to sa môže stať, zvlášť ak sa nejedná o beletriu, tak sa rada ponorím do regálov s neznámymi knihami
asi ma musí zaujať obsah, rád by som aj lovil medzi neznámymi autormi, veď každý raz musel začínať, a navyše občas sa môže stať, že natrafíme na niečo, čo ešte nebolo a to je ťažké niečo také nájsť... a ktovie, možno niekedy v regáli nájdete aj moju knihu
Napísať knihu nie je umenie ale napísať vážne dobré dielo dokáže máloktorý spisovatel.
no a k teme: citam radsej klasiku, napriklad viem, ze taky rusky realizmus ma nesklame. tie dnesne bestsellery nemam rada, maloktory z nich nie je komercny brak urceny pre nenarocneho citatela