Mam 6 ročnú dcéru. A od pondelka jej mam podávať cipky. A chcem sa opýtať či bi si ho už vedela dať sama. Alebo jej ho mam dať ja. A vlastne v akej polohe ma biť.
@nataly005@cryingwords@ridgeback@veroniques + @lenkaska1 akože nedá mi nezareagovať na vás, ale sú aj ľudia, ktorí donedávna počítač a internet nemali.. moja krsná má 36 a na počítači sa učila robiť tak pred pol rokom, ked išiel jej muž robiť do zahraničia, aby si mohli volávať cez skype.. a tiež píše s chybami, lebo v živote nepotrebovala nič napísať na pc a ani prácu nemala, kde by musela písať bez gram.chýb.. takže áno, existujú aj ľudia, ktorí gramatiku pre svoj život nepotrebujú
@overexcitedgirl gramatika patrí k všeobecnej vzdelanosti, neviem prečo ju spájaš s internetom a prácou.. ani ja vo svojom živote priamo nepotrebujem vedieť, že existuje štát ako Uganda a viem to --.--
@overexcitedgirl ako sorry ale neviediet ani zakladny rozdiel medzi biť a byť je dost odveci... a nechcem byt hnusna, ale aj nevediet napisat uradny list je dost slabotka... (pokial ho napise najprv na papier a potom ze "na napis to na pc" tak to beriem spat.. ale inac plati vyssie uvedene)
@overexcitedgirl prosím?????? a ako súvisí gramatika s počítačom? tie chyby čo ona robila sú také hrúbky, čo ani na základku nepatria!!! a pokiaľ viem na SR je 10 ročná školská dochádzka a slovenčina je na každej škole v každom ročníku, tak aby sa niekto za 10 rokov nenaučil takéto veci, to je už fakt veľa.. vybrané slová sa učia v 3. triede..
@bangbangboom lebo úradné listy sa píšu v priemere raz za mesiac,že? sú aj také prípady, že úradný list píšeš kvôli niečomu párkrát za život, a keby si neviem rady aj ja, tak niekoho poprosím o pomoc (aj ked ja by som si to asi vyhladala na nete, ale to je iný prípad)
@lenkaska1 asi tak, že na počítači tú gramatiku používaš.. kdežto pri tom, ako rozprávaš, ti asi ťažko niekto pozerá na gramatiku
a áno, učí sa to v treťom ročníku, keď má dieťa 10 rokov, tak za tých pár desiatok rokov si človek nemusí zapamätať VŠETKY vybrané slová
@piter09 asi, lebo inak nevidím dôvod, prečo to všetci tak prežívajú (dobre, stane sa, že aj ja niekoho občas upozorním, ale nie ked je tam jedna chyba)
ano kazdy sa musi pozerat co napise este 10x ci nahodou omylom nestlacil zle tlacidlo atd... uvedomte sa uz konecne a prestante spamovat kazde forum kvoli jednej gramatickej chybe ktora vznikla pravdepodobne len kvoli tomu ze zlu klavesnicu stlacila neumyselne... mali by ste si riesit svoje komplexi inak a nie takto.... hlavne ked 15rocne deti poucuju o uradnych dokumentoch a podobnych veci, ludi co taketo veci robia bezne....
@nataly005 gramatika vobec nepatri k vseobecnej vzdelanosti.... to je skor keby napises ze ked si clovek tak musis poznat svoje telo lebo to patri k vseobecnej vzdelanosti.... to ti viac zoberem ako tu gramatiku.
a este k tomu "by,bi" je taka ista obycajna gramaticka chyba ako tu nechces riesit ako pises, len tak mimochodom
Myslim si,ze s gramatikou sa clovek stretava castejsie ako so vsetkymi kostami co ma v tele ( ak si to myslel takto) ale ako vidim nazory sa dost lisia co sa tyka toho,ze niektorym to pride normalne a niektori sa nad tym pozadtavuju..
Nemyslim kedze by pouzivas asi tak 10x aj viac castejsie ako bi. Nehovoriac o tom ze v tomto pripade to nebolo pomylenim.
@nataly005 keby sa pomyslis ty tak je to je urcite len obycajny omyl, ked sa pomyli niekto iny tak je to uz hruba chyba a treba za to hned ukamenovat co? ...........
@mefistofel to som nikde nenapisala,ani to netvrdim. Nehovoriac o tom, ze ked nieco niekam pisem snazim sa to skontrolovat,pretoze pomyli sa kazdy. Ale ako som pisala tieto dve slova sa v jednom kontexte pomylit nedaju,alebo by sa aspon nemali O____o
@nataly005 ja osobne tiez nikdy po sebe nekontrolujem text, ked pisem len taketo bezvyznamne forum, len rychlo napisem a hned posielam. hned tam mam chyb kolko chcem, ked je to nezrozumitelne tak napisem este raz alebo inym sposobom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
... musíš jej ho dať ty a myslím, že logika ti napovie, v akej polohe má byť
Ďakujem za odpoveď
a myslim ze je samozrejmost ze 6rocnemu to das radsej ty ako aby si to malo dat dieta samo a urcite aj zle, pripadne nedalo by si to vobec.
@16
a ked som už začala s príkladom, tak krsná ked niečo potrebuje úradne napísať, tak poprosí moju maminu, ktorá jej to aj vytlačí, @zuzanka1010
@lenkaska1 asi tak, že na počítači tú gramatiku používaš.. kdežto pri tom, ako rozprávaš, ti asi ťažko niekto pozerá na gramatiku
a áno, učí sa to v treťom ročníku, keď má dieťa 10 rokov, tak za tých pár desiatok rokov si človek nemusí zapamätať VŠETKY vybrané slová
@mefistofel ďakuejm ze si urobil poriadok (na pc spravu gramatiku nepouzivam)
čo to má spoločné s počítačom? myslím si, že všetci majú na klávesnici I aj Y.
A aj ked to možno nepotrebuješ k svojej práci, ako to tu už bolo napísané myslím si tiež, že to patrí k všeobecnej vzdelanosti.
neriešim tu gramatické chyby čo sa občas každému z nás pripletú, ale hrúbku čo je bi, Biť!
a ľudí čo píšu, že na počítači im je jedno ako píšu.
tak s tým už nič. ja si o takých ľudoch myslím svoje.
a este k tomu "by,bi" je taka ista obycajna gramaticka chyba ako tu nechces riesit ako pises, len tak mimochodom
Myslim si,ze s gramatikou sa clovek stretava castejsie ako so vsetkymi kostami co ma v tele ( ak si to myslel takto) ale ako vidim nazory sa dost lisia co sa tyka toho,ze niektorym to pride normalne a niektori sa nad tym pozadtavuju..
Nemyslim kedze by pouzivas asi tak 10x aj viac castejsie ako bi. Nehovoriac o tom ze v tomto pripade to nebolo pomylenim.