Ahojte, včera som sa prvý krát dopočula o bylinke - tzv. čistec .. čítala som si o ňom trošku na internete a chcela by som sa opýtať aj vás či ste tuto bylinku už niekto vyskúšal a či vám to pomohlo ...a tak
vraj to funguje ... moja sestra ked bola mala, tez bola divoka, stale splakala ... vykupali ju v tom a odvtedy bola kludna ... a tez ta voda ostala taka zakalena ... babka aj s prastarou mamou tomu veria, hovorili, ze sestru niekto zariekol ... ale osobne skusenosti s tym nemam ...
my si to sušíme doma na záhrade lebo to nikde nerastie, hovorí sa že sa treba sa v tom umyť ak ťa niekto uriekne. Mama čítala nejaký článok o ezoterika a tam bolo niečo v zmysle, že na teba chtiac, alebo nechtiac niekto (väčšinou nechtiac - závisť, alebo niečo iné), prenesie nejaký druh energie z ktorej ti je zle a keď si umyješ tvár, ruky, krk a spánky tak to tú energiu stiahne.
Osobne si myslím, že to len sťahuje migrénu a mne to veľmi pomáha, niekedy sa v tom vývare okúpem vo vani, keď mi je od bolesti hlavy na vracanie a naozaj mi to pomôže. Urobia sa tam také zrazeniny, ak si bola"urieknutá". Tak sa to hovorí.
Inak je dobré toho trochu aj vypiť. Hold príroda najlepšia lekáreň
podla mna to bude pravda minimalne z polovice...ja viem ze ked mam teplotu a zjem deco alebo dva cucoriedkoveho kompotu tak do hodiny mam stiahnutu teplotu niekedy aj bez potenia a za den sa mi stiahne uplne ...proste namna cucoriedky platia na 100% a tamto som neskusal
hmm toto je zaujimave. celkovo byliny nasi predkovia hojne vyuzivali a podla ich nazvov sa zda, ze skutocne zaberali. casom sme na ne zial zabudli a nahradili ich chemiou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Osobne si myslím, že to len sťahuje migrénu a mne to veľmi pomáha, niekedy sa v tom vývare okúpem vo vani, keď mi je od bolesti hlavy na vracanie a naozaj mi to pomôže. Urobia sa tam také zrazeniny, ak si bola"urieknutá". Tak sa to hovorí.
Inak je dobré toho trochu aj vypiť. Hold príroda najlepšia lekáreň