čo je podľa vás lepšie? klasické knihy alebo čítačky kníh? čo viac kazí oči? čo má väčšie plusy a mínusy? radšej by ste čítali knihy z čítačky alebo klasické?
...ja beriem ako plusy pri čítačke kníh asi to, že sa do nej dajú knihy stiahnuť prípadne sú lacnejšie ako obyčajné knihy... zase keď cestujete máte pri sebe len tú čítačku a nie celú knihu... a máte "veľa kníh v jednej"... ale klasika je klasika a určite je dobrá aj obyčajná kniha... možno je aj lepšia obyčajná kniha, pretože ak začnú byť moderné čítačky budeme zase až príliš novodobí...
@blood6 ja nehovorím že je to to isté ako veď podľa mňa je pekné čítať normálne knihy a čítam len normálne len vravím že čítačka nekazí oči tak ako pc no a ostatné detaily... ... si počkáš ešte ... idem ja upratovať asi lebo je tu riadna nuda
nič nenahradí klasické knihy ale mám aj čítačku keďže čítam aj také veci čo u nás nevychádzajú. Myslím, že porovnateľne kazia oči keďže čítačky majú úplne iný display ako nbooky alebo ipady
knihy kazia oci sa mi zda takisto, lebo by si sa nemal sustredit na maly priestor dlho a blizko ...
a tak naozaj sa nic nevyrovna voni knihy, toho pocitu drzania, obalu, fyzickych rozmerov (ked som mal v ruke citacku, som mal taky sprosty pocit, ze nic nedrzim) a tak ...
radsej by som preferoval ako nahradu "fantazijnej zlozky" na cestach, co poskytuju knihy, ze teda zobrat si knihu/dve, alebo okuliare s displejmi kde budes mat hry (nie velke sci-fi uz) a 3D realtime zazitok
Ja mam Kindle 4- ktory obsahuje ink display, ktory nevyzaruje svetlo vobec. Takze o kazeni oci by som nehovorila. Skor je to take, ze cloveku sa cnie za tradiciou knihy. Dalsia vec je to, ze ked sa ti pokazi citacka, tak uz viac nemozes citat, lebo vsetky knihy boli tam. Naopak ked stratis jednu knihu, tak ostatne mas doma. Ale zase Kindle od amazonu ma neskutocny support- mne sa pokazil, odmietli mi ju u predajcu zreklamovat a ked som napisala na live chat na amazone, tak mi hned posielali novy bez dokladovania o tom, ze povodny bol pokazeny.
Vyhody citacky su aj take, ze je super si do nej preposielat poznamky zo skoly, mat ich vsetky pokope a kedykolvek sa ucit.
A netreba ju kazdykrat pripajat k pocitacu, pretoze kindle automaticky priraduje emailovu adresu a teda staci si poslat veci na mail a potom sa ti to automaticky stiahne, ked sa ti pripoji na net.
Baterka vydrzi 3 tyzdne, nesvieti, mas vsetko pokope...
@giovo monitor hej ale čítačka nieje taká že nejak svieti skôr mi to pripadá akoby to bol iba normálne papier ktorý sa bez svetla naokolo teba čítať nedá pretože to vôbec nejak nesvieti
@matwejo podľa mňa knihy určite nekazia oči a keď hej tak určite úúúplne minimálne ... a to je pravda najradšej keď čítaš knihu dáš si tam záložku vidíš koľko máš ešte prečítať a aj tie obaly ma nejak inšpirujú ...no ja cestujem v podstate každý deň od pondelka do piatku dve hodiny denne a vždy čítam takto prečítam aj za 4 dni 300 stranovú knihu
Kedysi som bol totálne proti elektronickému čítaniu kníh. Ale potom som si kúpil ipad a uvidel som, ako sa na tom dobre čítajú knihy a ku papierovým knihám sa teda vrátiť nechcem, len ak by som fakt musel. Výhoda je tá, že je tam daleko lepší systém záložiek, zvýraznovania...a nemusím nosiť so sebou hŕbu kníh, ale všetko mám tam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
satčí ?
ale raz....... uvidím
a tak naozaj sa nic nevyrovna voni knihy, toho pocitu drzania, obalu, fyzickych rozmerov (ked som mal v ruke citacku, som mal taky sprosty pocit, ze nic nedrzim) a tak ...
radsej by som preferoval ako nahradu "fantazijnej zlozky" na cestach, co poskytuju knihy, ze teda zobrat si knihu/dve, alebo okuliare s displejmi kde budes mat hry (nie velke sci-fi uz) a 3D realtime zazitok
Vyhody citacky su aj take, ze je super si do nej preposielat poznamky zo skoly, mat ich vsetky pokope a kedykolvek sa ucit.
A netreba ju kazdykrat pripajat k pocitacu, pretoze kindle automaticky priraduje emailovu adresu a teda staci si poslat veci na mail a potom sa ti to automaticky stiahne, ked sa ti pripoji na net.
Baterka vydrzi 3 tyzdne, nesvieti, mas vsetko pokope...
Jednoducho efektivnejsie
Proste papierové knihy sú strašne nepraktické