ja ľúbim scifi ♥ to sú knihy podla mojho vkusu.. bohužial už na čítanie kníh nemám čas popri škole a dvoch brigádach,a ešte aj frajera stíhať cez víkendy... -.-
Tak mne v poslednej dobe ľudia na otázku "čo čítajú" z polovice odpovedia Hiraxa, Matkina, alebo jednu z tých (pre mňa) strašnýýýýýých (fakt mám zimomriavky keď vidím nejakú z tých kníh) slovenských autoriek, ale zas tí druhý mi dookola opakujú pieseň ľadu a ohňa, ľavú ruku boha, príbeh kralovraha, dračí jazdci a to je asi všetko
ak nie tak prišli ovela....ale zda sa mi že knihy ako napr. jana eyrová, búrlivé výšiny, annu zo zeleného domu nečítajú vôbec...a také som čítala ešte pred fantasy érou.... a sú to skvelé knihy
a @3 hodnotím ako najhoršie fantasy série aké boli (twilight sa ani ako kniha neráta)
a ja čítam síce skôr inklinujem ku Kingovkám etc. ale napr. uja Pratcheta lúbim a stále lúbim J.K., tolkiena a k nezabudnutelnej trilogií patrí aj strážci času od M. Curleyovej...
a nemôžem nespomenúť podla mňa skvost slovenskej súčasnej literatúry "Dievčatko z krajiny drakov" fakt fantastické knihy to sú! a síce je to také rozprávkové fantasy pre nižšiu vekovú aktegoriu plánujem si to ešte zas a znova prečítať
neviem, ci este patrim ku mladezi, ale fantasy mi nieco hovori , citala som pribeh kralovraha, teraz som na poslednom dieli odkazu dracich jazdcov, narnia bola skvela seria a nesuhlasim s @14 ... az precitam Inheritance, pustim sa do serie od U. Le Guinnovej
@emptiness neskutočne rpeceňvaná kniha.... čítala som ju... už som bola na nejakej 400 strane a stáloe som čakala kedy tá časť "úvodu" skončí...a vtedy som si uvedomila že nikdy
no raz som zo zvedavosti išla čítať twilight v priebehu pol hodinky som bola v strede knihy a vypla som to s cedulkou v hlave :
Myslím, že ak už dnešné deti a mládež niečo čítajú, tak je to najčastejšie práve fantasy. A naozaj si neviem predstaviť nejaké dieťa čítať klasiku napr. Vojnu a mier alebo detektívky, historické, romantické romány. Moje najlepšie knihy čo som čítala tiež patria medzi fantasy
ja čítam rada a celkom dosť, áno asi najradšej fantasy, ale aj detektívky, sci-fi... Súhlasím, že dnes sú ojedinelé decká čo čítajú... Väčšina to odbije so slovami: "počkám si na film" a podobne...
Nechápem prečo ľudia stále píšu len o tom ako dnešná mládeš málo číta! Čo sa týka mňa a mojich spolužiakov, skoro celá triada sme na knihách závyslí, požičiavame si navzýjom svoje obľubené knihy a čítame stáále keď sa dá. A áno, hlavne fantasy ale takisto aj detektívky a občas ten román No fantasy ja osobne milujem najviac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
dobre, občas možno (Nevesta hôľ do tejto kategórie ale asi aj tak nepatrí, čo?)
a nie som práve reprezentatívna vzorka, no tá ak číta, tak hlavne také
ale ja osobne čítam
a rada,nech to je akýkoľvek žáner (no česť výnimkám)
ešte pred mojim odjazdom do Prahy mám na pláne opäť zhltnúť celú trilógiu Odkaz dračích jazdcov
a @3 hodnotím ako najhoršie fantasy série aké boli (twilight sa ani ako kniha neráta)
a ja čítam síce skôr inklinujem ku Kingovkám etc. ale napr. uja Pratcheta lúbim a stále lúbim J.K., tolkiena a k nezabudnutelnej trilogií patrí aj strážci času od M. Curleyovej...
a nemôžem nespomenúť podla mňa skvost slovenskej súčasnej literatúry "Dievčatko z krajiny drakov" fakt fantastické knihy to sú! a síce je to také rozprávkové fantasy pre nižšiu vekovú aktegoriu plánujem si to ešte zas a znova prečítať
a nesúhlasím s tebou ohľadom eragona pretože je to podá mňa krásne vykreslený príbeh lásky človeka a zvieraťa ... a twilight je tiež pre mňa TOP
....ale beriem to každý máme vlastný názor
citala som maximalne LOTR a HP ale to asi kazdy
ziadne fantasy ziadne scifi dakujem
som klasik
no raz som zo zvedavosti išla čítať twilight v priebehu pol hodinky som bola v strede knihy a vypla som to s cedulkou v hlave :
však ajsné