Ja momentálne čítam Búrlivé výšiny od Emily Bronteovej a Moskvu 2042 od Vladimíra Vojnoviča. A kvôli škole mám momentálne rozčítané iba dve knihy... Ale strašne sa teším na The Secret od Rhondy Bhynes Len najprv musím kúpiť
čítam len tie čo potrebujeme.. a za svoj celý život som prečítal sám od seba akurát tak detské rozprávky keď som bol malý a pootm súmrak a moc ma to nebavilo.. film bol lepší...
momentálne čítam Jacka Kerouaca - Dharmoví tuláci a zároveň mám rozčítanú Kyberkultúru od Pierra Lévyho. a predtým som dočítala Christiana Ostera - Schuzky (u s tým krúžkom, mám to po česky )
a keď mám náladu a chuť, tak sa hrabem aj v Antológii z diel filozofov (predsokratovci a Platón) a La liberté et le déterminisme od francúzskeho filozofa Alfreda Fouillée
Ja milujem knihy,ale sklamem,naposledy som čítala druhú časť twilight....ale musím 2 týždne vydržať bez čítania kníh,lebo monitor a potom si pojdem kúpiť knihu Anjeli a Diabli-Dan Brown =vraj je to božská kniha
keby som začal pisat že čo som naposledy čital tak koment by bol najdlhši v historíí Birdzu. čítam stále. a hlavne kvalitne knihy...ale prečitam hocičo a potom si na to urobim nazor.... fakt...knihy sú moja láska.... books 4ever
Ty kks naposledy som citala...no bolo uz davno... "Nezbytne věci" je to po cesky ale je to uplne pagadne... ze horor ale uz dlllho som nic necitala nemam cas
Moc už nečítam ale chcem to napraviť Momentálne čítam v rámci povinného čítania Jozefa Maka a plánujem Živý bič. Mimo to o polnoci poviedky z Šepot v tme od Lovecrafta
teraz citam jacka kerouaca- na ceste, aj hlava XXII a mechanicky pomaranc su skvele knihy, naposledy som citala mayday a mam doma dvoch dahlov, tak na tych sa chystam a este vlastny zivotopis salvadora daliho...tak sa tesim
@india uaaa musime vymenit ozaj a hmlu som videl sfilmovanu a ak je ta kniha taka ako to u Kinga byva ze jej filmove spracovanie nesiaha ani po clenky tak ju velmi velmi chcem
@kyuzo to by neslo...mam ju z kniznice hej..aj ja..minuly tyzden sla v telke..poviem ti..trapne jak si povymyslali..ten koniec je v knihe uuuuplne iny a postavy podomyslane a tie co tam boli, tak totalne ine niektore..normalne ma nerf chytil..:S
Hmmm ja milujem knihy teda svojho chlapca vjac ale knihy boli pre mna dolezitou sucastou zivota od malicka Naposledy som precitala od Diany Beate Hellmanovej-Dve zeny, Betty McDonaldova-My spravne zeny, Michael Palmer-Pacient, Jozo Niznansky-Cachticka pani , John O´Hara-Schodzka v Samare ci tak nejak atd je toho vela
to tak veľa vás číta? no neverím na duchov ja som si cez víkend zohnala Edgar Allan Poe - Jama a Kyvadlo ( a iné poviedky) kto sa chce báť, vrelo odporúčam
hm, momentalne mam rozcitanehy Zivotopis Salvadora Dalího, planujem si Sumrak, a naposledy...to bola Vybíjená od Michala Viewega..a rozcitane mam este knisku Nirvana, a budem sa snazit precitat aj nejake myty zo serialu Dr. House
no jedine co som nenutene citala bola Twilight saga.. a thu som celu precitala za 4tyzdne.. a mosno aj menej.. fakt.. bohovske knihy tho su. a tras sa tho chystam precitat v aj.. som zwedawa no
citam kazdy den
momentalne Geralda Durella - Zvirata mi strasi ve vezi; a potom ten jeho vyber
a este mam rozcitanu Moje tuzby, tvoje tuzby (o manzelstve)
a potom plno knih k diplomovke ale kedze ich len tu pri sebe na posteli mam 15 (v skrini dalsich 15), tak to vypisovat nebudem
tak okrem kopy ucebnic si vzdy rad precitam nejake filozoficke knihy, to spominane Tajomstvo je tiez fajn, momentalne som zacal citat knizku o parapsychologii
naposledy som citala "Biela masajka" super knizka podla skutocnej udalosti zhltla som ju raz dva dokonca aj v skole som si ju citavala decka boli zo mna na nervy ze furt citam a brali mi ju
ako waw, super, že čítate, ale tak aspoň si vyberiem aj dačo kvalitné, nie?! Coelho len za to, že to letí (nechcem povedať, že je zlý, ale inak by ste po ňom ani nesiahli), King, lebo je ľahko čitateľný, Brown, lebo je to blbosť ... a tak podobne. ach jaj. ale aspoň čítate, no
@grietusha nie kazdy potrebuje k zivotu existencne knihy, moralne dilemy a podobne, niekto sa uspokoji s akym-takym dejom a trochou atmosfery...citanie ma byt relax a ak sa cloveku lepsie relaxuje pri lahsej cetbe...ludia citaju co ich bavi a nie aby mohli povedat, ze citaju...
@boo ja nehovorím, že čítajú preto, aby mohli povedať, že čítajú. len si myslím, že o tie iné knihy ani nezavadia. a netvrdím, že kvalitná kniha musí byť taká, kde sa riešia morálne dilemy a existenčné otázky len spojenie týchto viet "milujem knihy" "naposledy som čítala kinga" (ktorého mám inak veľmi rada) "najbližšie sa chystám na browna" mi príde extrémne smiešne
@grietusha
jo, ono to len vyznelo ze "vy trosky" ako mne je jasne o com hovoris, ja tiez pindam na polovicu filmov ktore dnes letia a pritom moja najvacsia uchylka su akcnaky so stallonem a schwarzeneggerom
a aby si vedela, naposledy som cital Kinga, pred nim Pratchetta a pred nim Agathu Christie
@boo haha, dobrá úchylka ja som zas úchylná na batmana a asterixa a obelixa a britské romantické voloviny s Hughom Grantom (ale nikomu to nehovorte ). osobne si myslím, že každý má nejaké degeneračné úchylky (teda... z tých, čo si ako tak potrpia na kvalitu) aj hudobnú úchylku mám. take that a justin timberlake knižne harryho pottera a stephena kinga. ALE! jednoznačne som z tých, čo pri pohľade na výklad v antikvariáte, kde svieti Cid po francúzsky a The Raven po anglicky, slintajú jak besní a na každej návšteve pozerajú knižnú zásobovanosť ich hostiteľa. (a potom odídu s takým štólom, že sami toľko nevážia )
@grietusha no o tom zadna, antikvariat pravidelne navstevujem, tot v BA mame jeden vazne kvalitny, ak mas tak tri hodiny casu, tam je vazne toho kopec, aj ked malo v originalnom jazyku
hudobne uchylky????? jednoznacne EMINEM!!!!
ale chystam sa Narcisa od Rudolfa Slobodu
@boo kde je ten antikvariat? mozno by som sa zašla pozrieť, aj ked by som nemala, doma mam este kopu neprečítaných kníh ale tých nikdy nie je dosť, a ja potrebujem dalšiu dávku
a knihy? ... každý sa tu vychvaľuje ako veeeľmi číta a aký ma vyberavý vkus týkajúci sa svetových kapacít vo svete literatúry a pri tom 80% z vás, ktorý sa prebiehate v tom čo kvalitné práve teraz čítate a načo sa chystáte poprípade čo máte už za sebou, tie knihy ani nečíta
a ja čítam Kinga Hrbitov zvíratek, ale čítam ju brutálne sporadicky.. takže u mňa to vyzerá tak, že jednu knihu čítam aj 2mesiace .. :/
Teraz citam 1984 od G. Orwella, kroniky Amberu od Zelazneho, Frank Herbert - Helstromuv ul, Deti duny, poviedky v Pevnosti. A potom sa chystam na Cerveneho Trpaslika a snazim sa zohnat a musim zohnat knihu Hmly Avalonu (The mists of Avalon)
Teraz čítam "úvod do virológie", len tak zo zvedavosti....Inak medzi moje best patrí Dan Brown - Digitálna pevnosť, Robin Cook - Epidémia,Infekcia,Osudová liečba a vvlastne všetky jeho knihy, Joshua Spanoogle - Izolačka, Kingovky (Kladba, podpaľačka, mobil,atd...), Harry Potter , a aj veľa iných
Naposledy som precitala Ema a Ja od Sheily Hockenovej ... a us trosku dlhsie citam Mastickar neviem teraz autora ... us asi 4mesiace lebo som zacala som v polke a us sa mi neako nechce
No za posledný mesiac som prečítala tri knihy : Od Stephenie Meyer to boli Súmrak a Nov, potom to bol román Láska na druhý pohľad a teraz som sa pustila do trojky od Stephanie Meyer-zatmenie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
85 komentov
a este Ladislav Mňačko-oneskorené reportáže
m scela
a keď mám náladu a chuť, tak sa hrabem aj v Antológii z diel filozofov (predsokratovci a Platón) a La liberté et le déterminisme od francúzskeho filozofa Alfreda Fouillée
teraz citam Nov,chyba ma asi 50 stran ale nestiham...a este parodiu na Harryho Pottera-Barry Trotter,ale je to dost suche, original je lepsi
teraz mám rozčítaného Malého princa, ale to ako povinné do školy...
momentalne Geralda Durella - Zvirata mi strasi ve vezi; a potom ten jeho vyber
a este mam rozcitanu Moje tuzby, tvoje tuzby (o manzelstve)
a potom plno knih k diplomovke ale kedze ich len tu pri sebe na posteli mam 15 (v skrini dalsich 15), tak to vypisovat nebudem
naposledy som citala "Biela masajka" super knizka podla skutocnej udalosti zhltla som ju raz dva dokonca aj v skole som si ju citavala decka boli zo mna na nervy ze furt citam a brali mi ju
Niekedy mám obdobie, že čítam stále, niekedy neprečítam knihu aj tri mesiace.
Teraz čítam "UNIX"...
jo, ono to len vyznelo ze "vy trosky" ako mne je jasne o com hovoris, ja tiez pindam na polovicu filmov ktore dnes letia a pritom moja najvacsia uchylka su akcnaky so stallonem a schwarzeneggerom
a aby si vedela, naposledy som cital Kinga, pred nim Pratchetta a pred nim Agathu Christie
browna som precital uz davo.
hudobne uchylky????? jednoznacne EMINEM!!!!
ale chystam sa Narcisa od Rudolfa Slobodu
a knihy? ... každý sa tu vychvaľuje ako veeeľmi číta a aký ma vyberavý vkus týkajúci sa svetových kapacít vo svete literatúry a pri tom 80% z vás, ktorý sa prebiehate v tom čo kvalitné práve teraz čítate a načo sa chystáte poprípade čo máte už za sebou, tie knihy ani nečíta
a ja čítam Kinga Hrbitov zvíratek, ale čítam ju brutálne sporadicky.. takže u mňa to vyzerá tak, že jednu knihu čítam aj 2mesiace .. :/
A teraz idem na..pozooor...Švejka!!!!
vcera som docitala