Áno, každý deň aspoň trochu... Najlepšie? Neviem to posúdiť, asi obľúbená kniha je Búrlivé výšiny, Jana Eyrová, Pýcha a predsudok, najnovšie Time Traveler"s wife (čo robiť, som romantická duša). Momentálne nečítam nič, čakám na Lovely Bones, kedy mi dôjde z Martinusu. A čo sa týka povinnej literatúry, raz sme mali čítať čosi od Boženy Slančíkovej-Timravy a tú jej knihu, z ktorej bola poviedka, čítam doteraz Niektoré sú fajn, niektoré príšerne nudné.
čítam všetko....aj povinné čítanie, ale niekedy je to strašne nudné...najlepšie knihy su podla man historicke ale oblubena je predsa len Upálená zaživa
čitam velmi rada ale knihy ma musia zaujat od zaciatku...momentalne citam veci od Hiraxa... (raz aj v pekle vyjde slnko, kym nas laska nerozdeli) su vazne perfektne... sucastne a nabite zvlastnou davkou humoru spojeneho zo smutkom laskou a zivotami beznych ale neobycajnych ludi... okrem toho som precitala naposledy Dušemrdov ale uz si presne nepamatam na autorku...je to spoved alebo lespie povedane dennik 17-rocnej narkomanky ktory si musi zarabat aj prostituciou popritom studuje ...autenticke zaujimave a tato knizka chyti naozaj za srdce...
@cy3aha , whow, niekto okrem mňa čítal Priateľov aragonitu? Nebolo to zlé, len neznášam také tie extrémne nejasné konce.Zišlo by sa pokračovanie
K otázkam:
Áno, čítam.
Najlepšia...sakra, jednu?Napr. poviedka Pomaranče od Saroyana bola nezabudnuteľná.Inak Douglas Adams - Stopařův průvodce galaxií (hlavne v tom brilantnom českom preklade, kapala som , Wilkie Collins - The Woman In White; Oscar Wilde - Portrét Doriana Graya; Remarque - Čas žitia a čas umierania; Susana Clarková - Jonathan Strange a pán Norrell
Momentálne mám rozčítaných asi 6 kníh, podrobný zoznam v inej téme.
Povinná literatúra..NENÁVIDÍM Starca a more, inak fajn.
čítanie? Jednoznačne ano, ved predsa neexistuje kniha ktorá by bola natolko zbytočná aby v sebe nemala aspon jednu jedinú vetu či myslienku, ktorá ti niečo dá do života. A za tú jednu vetu sa ta kniha čitať oplatí.
Ja čítam skôr fantasy a popri tom som sa stretla s vela ludmi, ktorých názor na takýto žáner nebol velmi pozitívny. Vraj zbytočné a vôbec nie poučné. Ja myslím, že sa mýlia. A čo na tom, že su tam goblini, víly, strigy, elfovia, trpaslíci, či golemovia. S fantasy žánrom je to možno ako s bájkami. A ponaučení tam najdete viac ako v hociktorej knihe. Múdrostí plné vrece a zbytočné už vonkoncom nie. To si myslím ja. Teraz čítam Alchymistu (tajomstvo nicholasa flamela), či Zaklínača(odporúčam), atramentové srdce atd
Knihy su ako teleport,ktore nas dostanu na miesta o ktorych sa nam ani nesnivalo,alebo na ktore by sme sa dostali velmi tazko,pripadne na miesta,z ktorych by sme sa uz nevratili zivy. Takze ja jednoznacne tymto sposobom cestujem a snivam z pohodlia postele .
A co sa tyka povinnej literatury,bavi ma len zo stvrtaku,tym predtym neviem prist nejak na chut.
ja citam stale Hitchcocka,kedze tie knihy su uz dost stare,daju sa niekedy najst aj v antikvariate-a to sa mi aj pred par dnami podarilo strasne zaujimave pribehy ma..
Jasne ze citam a nepochopim ked dakto powie ze mna knihy nebavia nuda a tak ked si viberie spravnu...teraz citam momentalne jednu velmi dobru...a predvcerom som docitala detektivnu...a teraz citam daco dievcenske
@sahara Presne to so čítala minulý mesiac. Prečítala som si znovu eragona, eldesta a brisingr a kukal na mňa alchymista (Flamel)
@haluz777 Remarque sa mi absolútne nepáčil, keď sme to mali ako povinnú literatúru, snáď horšia kniha bola už len od Blažkovej Ale potom som si ju raz prečítala znovu mimo školu, a páčila sa mi.
@tesfaye To je fajn, nám dala podobné,knihy ako Hlava XXII, E.Blažková- Môj skvelý brat robinson (ja by som to napísala lepšie sme ešte akceptovali, ale keď nám dala starca a more, a zaklincovala to Marxom- Kapitál, čo je najnudnejšia kniha v histórii, myslela som že ju zabijem. Jej odpoveď? "Musíte mať predsa rozhľad aj v iných sférach života." Nič v zlom, ale o Marxovi mi toho na dejepise stačilo dosť.
@dobrozlak Coelho je fajn, ale niekedy tam cítim až príliš.. ja neviem.. proste v niektorých častiach napr. Čarodejnice z Portobella mi nevyhovoval.
@25 carodejnica z portobela ma az tak moc nebavila..mozno obal ..ale nem.--eragona,eldes a brisingr mnam mnam ...a celkom dobrá knizka z povinneho bola od Zolu ludska bestia a este u braska na intraku kedze on spal do jednej som citala v od nejakeho japonca brutalnu knihu..tusim sa to volalo ,,v polevce miso" alebo tak nieco...
hemingwaya mám rád, takže so starcom a morom som nemal problém...marxa sme nemali - ale v tom má tvoja učiteľka pravdu, škola je na to, aby si tam získala všeobecný rozhľad...
@25 v akom slovazmysle ti nevyhovoval?a carodejnica sa podla mna dala..prakticky kazda kniha ma svoje caro...pise psychologike romany,tak sa necuduj...aj ked podla mna sa clovek skryva iba za tym pomenovanim,v skutocnosti pise o cloveku ako takom..a to sa mozno niektorym nevidi
@tesfaye Lenže s tým sa nedalo súhlasiť, čo hlásal.. To že bol nudný.. Aj Verne niekedy bol, a zvládla som ho.
@dobrozlak Ja neviem.. Niekedy tie ako si povedal "pomenovania" na človeka. A v čarodejnici niekedy ako vykreslil tú "energiu tanca" čo tancovala Athena.. Zdalo sa mi tam až príliš veľa Boha.. neviem.. možno sa pletiem..
vidím že sa tu dlho nepísalo ale aj tak napišem mam 16 a rada čitam knihy a medzi najobľubenejšie patria Denník Anny Frankovej a Bez dcery neodidem možem len doporučiť
@adrenalineismylife v 21. storočí sa nepredpokladá, že 14 ročné dieťa/puberťiak číta
Čítam ❤ momentálne čítam Labyrint od Kate Mossovej a obľúbenú knížku.. Hmm každá kniha, ktorú som doposiaľ prečítala je nádherná. Nedokážem to posúdiť A povinné čítania? No problem ! Iba spolužiaci by asi ten problém mali Knihy sú najlepšie ✌❤
@hereiam s historickými úlne súhlasim ! Nikdy som takú nečítala no včera som načala Labyrint od Kate mossovej - Historický román, no ja sa od nej nemôžem odtrnúť !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
a najobľúbenejšia je priatelia aragonitu
ale nemám rada škatuľkovanie typu: tvoja obľúbená kniha? veď dobrých je veľa. keď má niekto pamäť ako ja, ťažko sa mu rozhoduje...
ale povedala by som, že niečo ako Kvety zla od Baudelairea
K otázkam:
Áno, čítam.
Najlepšia...sakra, jednu?Napr. poviedka Pomaranče od Saroyana bola nezabudnuteľná.Inak Douglas Adams - Stopařův průvodce galaxií (hlavne v tom brilantnom českom preklade, kapala som , Wilkie Collins - The Woman In White; Oscar Wilde - Portrét Doriana Graya; Remarque - Čas žitia a čas umierania; Susana Clarková - Jonathan Strange a pán Norrell
Momentálne mám rozčítaných asi 6 kníh, podrobný zoznam v inej téme.
Povinná literatúra..NENÁVIDÍM Starca a more, inak fajn.
Ja čítam skôr fantasy a popri tom som sa stretla s vela ludmi, ktorých názor na takýto žáner nebol velmi pozitívny. Vraj zbytočné a vôbec nie poučné. Ja myslím, že sa mýlia. A čo na tom, že su tam goblini, víly, strigy, elfovia, trpaslíci, či golemovia. S fantasy žánrom je to možno ako s bájkami. A ponaučení tam najdete viac ako v hociktorej knihe. Múdrostí plné vrece a zbytočné už vonkoncom nie. To si myslím ja. Teraz čítam Alchymistu (tajomstvo nicholasa flamela), či Zaklínača(odporúčam), atramentové srdce atd
ej ale som sa rozpísala,,,pardon
A co sa tyka povinnej literatury,bavi ma len zo stvrtaku,tym predtym neviem prist nejak na chut.
na strednej sú na povinnej literatúre fakt skvosty...aspoň čo nám dala PhDr. Opálená...
Hlava XXII, Na západe nič nové, Osudy dobrého vojáka Švejka...
@haluz777 Remarque sa mi absolútne nepáčil, keď sme to mali ako povinnú literatúru, snáď horšia kniha bola už len od Blažkovej Ale potom som si ju raz prečítala znovu mimo školu, a páčila sa mi.
@tesfaye To je fajn, nám dala podobné,knihy ako Hlava XXII, E.Blažková- Môj skvelý brat robinson (ja by som to napísala lepšie sme ešte akceptovali, ale keď nám dala starca a more, a zaklincovala to Marxom- Kapitál, čo je najnudnejšia kniha v histórii, myslela som že ju zabijem. Jej odpoveď? "Musíte mať predsa rozhľad aj v iných sférach života." Nič v zlom, ale o Marxovi mi toho na dejepise stačilo dosť.
@dobrozlak Coelho je fajn, ale niekedy tam cítim až príliš.. ja neviem.. proste v niektorých častiach napr. Čarodejnice z Portobella mi nevyhovoval.
hemingwaya mám rád, takže so starcom a morom som nemal problém...marxa sme nemali - ale v tom má tvoja učiteľka pravdu, škola je na to, aby si tam získala všeobecný rozhľad...
najhnusnejšia kniha bol živý bič - milo urban
ja som chodil na ekonomickú strednú takže viem o čom to je...a v podstate celá ekonomika je nudná
@dobrozlak Ja neviem.. Niekedy tie ako si povedal "pomenovania" na človeka. A v čarodejnici niekedy ako vykreslil tú "energiu tanca" čo tancovala Athena.. Zdalo sa mi tam až príliš veľa Boha.. neviem.. možno sa pletiem..
čo je zlé na beztriednej spoločnosti?
Čítam ❤ momentálne čítam Labyrint od Kate Mossovej a obľúbenú knížku.. Hmm každá kniha, ktorú som doposiaľ prečítala je nádherná. Nedokážem to posúdiť A povinné čítania? No problem ! Iba spolužiaci by asi ten problém mali Knihy sú najlepšie ✌❤