ako je to s citrónmi ? sú naozaj vo svojom tele alkalické? keď každé ráno pravidelne budete piť pohár citrónovej štavy s teplou vodou bude vám to budovať imunitu, napomáhať chudnutiu atď atď? a naopak nemala by sa piť lebo vraj zastaví menštruáciu ? pýtam
z vlastnej skúsenosti ti viem povedať, že si svoje ráno neviem predstaviť bez vody s citronovou šťavou (=
má zásaditý vplyv na žalúdok, naštartuje celý organizmus...ako je to s chudnutím neviem, ale už len fakt, že ak ráno raňajkuješ a dáš si pred jedlom vodu, roztiahne tvoj žalúdok a naladí celé telo je určite prospešný (=
ak chceš chudnúť, viem, že je dobrá lyžička škorice ((= ale bacha na to, aby si ju nevdýchla (=
a čo sa týka menštruácie, roky pijem túto kombináciu ráno, na lačno a nepostrehla som nijaký negatívny vplyv ((=
to by si tých citrónov musela jesť na kilá ((=
Nie som chemik, ale jak moze mat nieco co obsahuje kyselinu (kysle) zasadity vplyv?
Nevravim, ze to je spatne pit, len tento logicky spor mi vysvetlite niekto. Ci akoze zaludok to chce neutralizovat tak doda nieco zasadite? I dont get it.
Ja rano pijem sojovy milkshake s glukopurom a nejakym ovocim, pripadne kavu.
@carpathian kyslosť a kyselina nie je to isté, to istotne vieš...((=
a tiež vieme, že citrón je chuťovo kyslí, ale v tele sa premieňa na zásadu (= a to preto, lebo jeho kyslosť (teda kyslú chuť) spôsobujú organické kyseliny, ktoré sa pri trávení premenia na oxid uhličitý (ktorý vydychujeme) a tak prevládne jeho zásadovosť (=
čo človek to iná skúsenosť...za seba ti môžem povedať k tvojej otázke asi toľko: pijem citrónovú vodu, síce nie úplne pravidelne občas ráno nalačno,občas mám dni keď vypijem litrový džbán počas dňa...chutí mi to, to preto. Chorá som naozaj zriedka, trávenie mám v poriadku, s tým chudnutím neviem, mne to zrejme len lepšie naštartuje metabolizmus. Nič negatívne na sebe nebadám.
@elys ak ráno pijes teplu vodu, hoc s citronom, tak to pomaha na trávenie, ze pojdes rychlejsie na zachod ja smo sa to dozvedela nedavno len
Mna citronova voda rano preberie ...
občas mám vo zvyku "zbaštiť" celý cintrón na posedenie+vodu s citrónom pijem skoro stále, hlavne na intráku (je to chutné a lacné! ) ... ale musíš si to odskúšať na sebe, každému vyhovuje niečo iné a každý má vlastné osobité reakcie
počúvaj svoje telo. máš chuť na kyselé? slaké? na iné? tak si daj.
ohľadom prevencie? neviem.. asi vyrovnané hladiny.
ale céčko môže aj škodiť. fakt papaj a pi to na čo máš chuť. si stroj..s vedomím čo robiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
má zásaditý vplyv na žalúdok, naštartuje celý organizmus...ako je to s chudnutím neviem, ale už len fakt, že ak ráno raňajkuješ a dáš si pred jedlom vodu, roztiahne tvoj žalúdok a naladí celé telo je určite prospešný (=
ak chceš chudnúť, viem, že je dobrá lyžička škorice ((= ale bacha na to, aby si ju nevdýchla (=
a čo sa týka menštruácie, roky pijem túto kombináciu ráno, na lačno a nepostrehla som nijaký negatívny vplyv ((=
to by si tých citrónov musela jesť na kilá ((=
Nevravim, ze to je spatne pit, len tento logicky spor mi vysvetlite niekto. Ci akoze zaludok to chce neutralizovat tak doda nieco zasadite? I dont get it.
Ja rano pijem sojovy milkshake s glukopurom a nejakym ovocim, pripadne kavu.
a tiež vieme, že citrón je chuťovo kyslí, ale v tele sa premieňa na zásadu (= a to preto, lebo jeho kyslosť (teda kyslú chuť) spôsobujú organické kyseliny, ktoré sa pri trávení premenia na oxid uhličitý (ktorý vydychujeme) a tak prevládne jeho zásadovosť (=
skús ak chceš a uvidíš....
Mna citronova voda rano preberie ...
ak sa bojiš o tie kramy (aj keď som nazoru ako @1 v poslednom odstavci), tak daj do jedálnička sem tam sojové jedlá (nemyslím teraz soju omáčku)
ohľadom prevencie? neviem.. asi vyrovnané hladiny.
ale céčko môže aj škodiť. fakt papaj a pi to na čo máš chuť. si stroj..s vedomím čo robiť.