varit, piect, upratovat, prat a zehlit av case osobneho volna privyrabat pre rodinu v kamenolome... a idealna by bola este aj, keby bola nemá... ale inak neviem, ja sa v zenach nevyznam
aha uvarit len ja ze aka by mala byt komplexne... no pre mna osobne - muselaby vediet segedin, svieckovu, fran. zemiaky mojej mamy a poriadne palacinky... ale to mi uvari aj ten moj
Ja osobne milujem varit a varenie je super vec, uz uvarim cokolvek!
A co sa tyka zien - nemyslim si ze je tam nejaky zlomova linia ktora rozdeluje zeny na take co vedia varit a na tie co maju len nejaky "zakladny balicek vedomosti", skor ide o to mat snahu sa ucit, zlepsovat a hlavne to musi cloveka bavit, pretoze ak zenu nanutis nieco navarit tak to stale nebude tak dobre ako ked ti nieco uvari s laskou.
Nie kazdu zenu bavi stat za sporakom a varit, niektore to odmietaju uz len z principu nerovnosti a nejakeho pocitu demode, ale myslim si ze kazdy normalny clovek vie uvarit zakladne jedla uz len podla nejakeho receptu a navodu na internete. A tiez to zalezi aj od toho ako matka zapajala dceru do varenia pocas jej dospievania.
neviem aky je zakladny balicek vedomosti po gastronomickej stranke, asi vediet neumriet od hladu? netusim, ved to zavisi od preferencii chutí
a inak spoznala som dost muzov ktorym by nevadilo, ak by zena nevedela varit vobec a prihorel by im aj ten caj co si spomenula. ved to nie je ziadna veda, velmi vela samostatnych muzov varit vie a s radostou navaria aj zene.
no a so @6 nesuhlasim, mna napriklad mama nezapajala do varenia takmer vobec a sama som sa naucila podla mna velmi obstojne varit a za posledny rok aj piect a poznam XY takych zien...
zakladny balicek vedomosti, hm, za mna je najdolezitejsie vediet ochucovat, na kkt ochutene alebo neochutene jedlo je plytvanie surovinami.. a ked niekto ma fakt umysel nieco stravitelne uvarit, naozaj neverim, ze by sa dalo nieco podla dobreho a strucneho receptu pokazit. ja varim kazdy den lebo ma to bavi, ale podla mna ked na to niekto nema aby chodil 3x denne jest von, tak je zaklad vediet si pripravit nieco (jednoduche) na jedenie asi ako je zaklad vediet si vytriet zadok.
Tak toho je podla mna dost ale zalezi na tom co dvojica papka najradsej..
Dnes je hrozne vela receptov s ktorymi sa da paradne prekvapit napr. » recepty.pozri.sk/recept-rychle-r...
U nás sa nikdy veľmi nevarilo. Ani základné jedla som mnohé nejedla. Pečenie ani raz nepraktizovala moja matka. Niečo ako torta alebo koláč od mamy ja nepoznám. Takže keď počujem ako odo mňa niekto čaká co som sama nikdy nedostala otvára sa mi nožík vo vrecku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
79 komentov
A co sa tyka zien - nemyslim si ze je tam nejaky zlomova linia ktora rozdeluje zeny na take co vedia varit a na tie co maju len nejaky "zakladny balicek vedomosti", skor ide o to mat snahu sa ucit, zlepsovat a hlavne to musi cloveka bavit, pretoze ak zenu nanutis nieco navarit tak to stale nebude tak dobre ako ked ti nieco uvari s laskou.
Nie kazdu zenu bavi stat za sporakom a varit, niektore to odmietaju uz len z principu nerovnosti a nejakeho pocitu demode, ale myslim si ze kazdy normalny clovek vie uvarit zakladne jedla uz len podla nejakeho receptu a navodu na internete. A tiez to zalezi aj od toho ako matka zapajala dceru do varenia pocas jej dospievania.
a inak spoznala som dost muzov ktorym by nevadilo, ak by zena nevedela varit vobec a prihorel by im aj ten caj co si spomenula. ved to nie je ziadna veda, velmi vela samostatnych muzov varit vie a s radostou navaria aj zene.
no a so @6 nesuhlasim, mna napriklad mama nezapajala do varenia takmer vobec a sama som sa naucila podla mna velmi obstojne varit a za posledny rok aj piect a poznam XY takych zien...
@Torpedo08 v takejto flasi aj cervene kludne... a mala by byť ešte aj svižná
Dnes je hrozne vela receptov s ktorymi sa da paradne prekvapit napr.
» recepty.pozri.sk/recept-rychle-r...