keby pri nich bol nejaký doklad o tom, komu patria, tak ich vrátim.. ale kedže mám ujka policajta a viem ako to tam chodí, že sa ani neunúvajú hľadať a hneď do vrecka tak by som si ich určite niekde odložil a možno by som si kúpil konečne nejaký lepší foťák..
ako nemyslím, žeby som spravil zle, pretože ak by som vedel komu ich mám vrátiť tak by som ich určite vrátil ale ak nie, tak by som určite nešiel na políciu všetko rozpisovať a bludy a aj tak všetko by skončilo v cudzích rukách takže tak.
-alebo by som si vypýtal 15% nálezné i koľko to je.
@poke veď v rozhlase , ale máš pravdu, bez dokladu keby boli, tak si ten notebook kúpim...ešte by som uvažovala nad charitou, ale notebook súrne potrebujem
ak by boli v penazenke a bol by tam kontakt na povodneho majitela, tak by som vratil.. ak nie, tak by som si ich bud odlozil, alebo ich dal mame.. momentalne mam vsetko co potrebujem, tak neviem co by som si za ne kupil.. mozno by som isiel na nejaky vylet..
vedzte, že kto by si ich nechal pre svoju potrebu, toho by (pálili) a nepriniesli mu šťastie......
po čase by mu ako sa povie niečo (skapalo) na jeho majetku...
všetko sa vráti človeku, treba byť poctivý, aj keď je to v dnešných časoch veľmi ťažké a démoni pokušenia nás dennodene lákaju k zlému, musíte byť silní....
raz pochopíte, že ste činili správne ........filip
ak by som ich nasiel aj s kontaktom tak vratil ... a vsetci co by ste ich dali na policiu ste pokrytci , uz vas vidim ako tam idete s 500€ ze ste ju nasli ...
skocil by som do ziliny do auparku a tam by sa rozjebali ako nic
@zajkousko no hej jedna vec je byť poctivý a vrátiť ich majiteľovi a druhá, len tak venovať nejakému tupakovi ... ako nemal by som problém vzdať sa ich, ale štvalo by mi, že nie sú v správnych rukách.. to už fakt by som radšej dal na nejakú charitu alebo tak nejak.
necítila by som sa dobre s takými peniazmi, myslela by som na ich majiteľa, čo ak ich práve teraz potrebuje, takže by som ich odniesla na políciu, kebyže si ich nechám mala by som veľmi zlý pocit
ale zaujímalo by ma čo spravia na polícii s tými peniazmi, ak nenájdu majiteľa
@mmajuskaa3 mali sme prednášku na škole a ja som sa presne toto spýtal, a tam začala že je to trestný čin nechať si ich a podobne a akurát predminulú nedeľu sme sa o tom rozprávali, že čo s tými peniazmi urobia a kedže mám príbuzného na polícií, hovoril že idú väčšinou rovno do vrecka, pokiaľ tam nepríde majiteľ a nepreukáže sa - no ale skús sa preukázať, že sú to tvoje peniaze...
a to nehovrím o dokladoch, ktoré sa musia poriadne spisovať a to tiež raz oco kvôli tomu prišiel domov o siedmej. takže tak-
Tak ak vážne tie peniaze končia policajtom vo vreckách tak by som si z časti dačo kúpila a časť dala na charitu,alebo kúpila dačo chudobným rodinám z nášho okolia.
Myslela by som si, že sa mi sníva alebo že je to halucinácia a tak by som na ne čumela dovtedy, kým by mi nenapadlo, že tam stojím podozrivo dlho, určite ma medzitým zbadal majiteľ tých peňazí a ako ma vidí, myslí na to, že sa rozhodujem, či ich ukradnúť a v tom momente by som sa nenápadne presunula a začala by som si nadávať, aká som hlúpa, že som si ich nevzala a hrozne by som sa bála otočiť sa, či náhodou majiteľ za mnou nepozerá ako na osobu, ktorá myslela na jeho peniaze... áno presne sa mi to už stalo kopec krát ako som takto mohla prísť k super veci a moja ,,morálka" ma ochudobnila...
Pre tých moralistov mimochodom - ako by ste ich chceli vrátiť právoplatnému majiteľovi? To by ma naozaj zaujímalo Ak by ste našli celú peňaženku s dokladmi, tak to pochopím - ale jednu jedinú 500€ bankovku? Zosnímate z otlačky prstov alebo budete po ulici pobehovať pýtať sa náhodných okoloidúcich, či ju nestratili?
@dievcatko13 To ti neradím vieš koľko papierovačiek kvôli tomu vedia žandáry narobiť výsluchov a podobne? Kde ste to našli kedy to bolo ako ste to našli a dookola... Kamarát tak našiel celú peňaženku vrátil ju na polícii keby sa náhodou prihlásil majitel a mal 3 hodiny výsluch kvôli tomu že chcel vrátiť stratenú vec neoplatí sa...
Ukázal by som dôchodkyní čo žerie maximálne bezvaječné cestoviny s toho biednégho dôchodku ale do zvončeka v kostole vždy euro má a zasmial by som sa jej: "Kde je ten tvoj boh teraz?!!!"
@zajkousko@42 aha a kým sa tej dôchodkyni všetko vráti musí čakať na smrť?
To je bežný argument vykorisťovateľa tiež... ja ti dávam chleba tak makaj a bude ťa okrádať... Je to Hiearchia s ktorou nesúhlasím... Ten kto pracuje by si zaslúžil viac a nemáva také požiadavky ako ten na koho iný pracuju.. Drahé večere v Deja vu 2 tenisové kurty z anglickým trávnikom alebo altánok kde bude opkeať z ľuďmi ktorých priaťeľstvo je na predaj... Keď takému človeku ako je môj zamestnávateľ bude chýbať 500 eur hoci sa mesačne obohacuje aj o 5 ciferné sumi musí byť pekný žgrľoš...
drahý priateľu hovori z teba závisť , ktorá vychádza z tvoje skúsenosti zo zamestnávateľom:- disappointed:....
ale kto dneska nekradne, vidíš, kam sa rúti celý svet, bieda, hlad, nespravodlivosť, vojny....
čo nám pomôže k tomu aby sme to zmenili?, zastreliť majiteľa firmy, pomstiť sa jeho rodine, vyčítať mu aký je zloduch, zbiť ho!?...
tým sa predsa stavame na jeho úroveň , mal by si sa pokoriť, dopriať mu ešte viac bohatstva, isť za ním a poďakovať mu za to, že ti dal chlieb, usmiať sa na neho....
v každého srdci je iskra, ktorá čaká na podnet ako by vzblkla, kto iný to môže zmeniť ak nie ty sám....
pokora chýba na svete, láska k blížnemu, úcta a vďaka za dary, ktoré príjimame každý deň....
@zajkousko Kamarát to nie je závisť si myslíš že mu závidím jeho drahý bavorák, Nie veď zväzky do neho robili tí ktorých okráda vrátane mňa, čiže nikdy nevieš kedy mu tam niečo skratuje...
Nenazval by som svoj postoj závisťou ale nenávisťou k tejto neprávosti.. Čo s ním zorbiť zbiť ho podrazať ho? No to je asi krásna myšlienka ale na velké zviera potrebuješ maximálne delo alebo plameňomet.. A čo už sa stalo pokora zrobila to že dobrí kresťania dopriali aj svojím nepriateľom a teraz máž zo sveta jednú veľkú paródiu na happy ending.. Mám ho nechať aj s tým naším krásným vedením kradnuť ďalej? ja ho nechám sám s tým nič neurobím na to by trebalo masove nepokoje aby také psi boli vyhnané... A nieje to ani tak majiteľ firmy ako konateľ on a naše vedenie oberá ešte aj Japonca čo je majiteľ každý mesiac prevádza sem do MI na jedného zamestnanca 700 eur v čistom veď robíme zväzky do luxusných vozidiel tak nech poriadne zarobíme Japoncove krédo.. A čo robí konateľ a naše láskavé vedenie? Mesačne si pripíšu s tých 700 eur časť na osobné konta a to od 3500 zamestnancov vieš aká je to suma keď vo vedení robí povedzme 20 ľudí a ešte dostávajú od Japoncov k tomu výplatu aj prémie? A zamestnanec dostane smiešných 380. Vieš v každom zamestnaní buzeruju to je pravda ale firma kde ja pracujem v celom okrese by si nepočul o nej ani jedno dobré slovo či od ľudí čo tam robia robili alebo tam ešte vôbec neboli.. Na nijakú firmu sa tak nenadáva ako na našu prečo asi? Lebo je to najväčšia otrokáreň v okrese a pracovné podmienky sú tam ako v Treblinke. Dobre že ma Esbeeskári nezapisuju že chodím čúrať počas pracovnej doby. A keď si vezmeš ty si napísal že ešte mám otrokárovy dopriať že mi dáva chleba.. Mne nedáva chleba toho chleba si musím kúpiť za to že celí mesiac sa skláňa pod bičom kapitalizmu a týždeň pred výplatou ako väčšina zamestnancov pomaly nemám čo žrať keby nebolo fotrovcov tak zdochnem od hladu, čo sa už hanbím ich žiadať o pomoc lebo ma živili od narodenia. Náš zamestnávateľ nás obdaruváva maximálne takou sumou aby sme mali za čo na ďalší deň do roboty isť a makať na neho a jeho vedenie... Takže to nieje o závisti.. Najlepšie urobím keď si nájdem inú robotu a dúfam že sa mi to podarí svojej vedúcej ukážem fuckera konateľovi keďže je nemec zahailujem z drzosti aby vedel čo si o ňom myslím a budem dúfať že sa tam nevrátim. a to doprajem aj ostatným 3500 kolegom aby mali aj oni takú možnosť žeby im tam nemal kto robiť... A Teraz sa vrátime k tým 500 eurám.. To by ma potešilo a pre niekoho je to drobná suma pre mňa nie... Peniaze beriem ako kvalitnú pálenku na dobrú náladu ti treba pár kôl no nesmieš to prehnať a tak je to aj z peniazmi tiež ti treba dosť peniazi aby si sa mal lepšie ale ani nie príliš veľa lebo to môžeš prehnať ako z alkoholom keď ho vypiješ mnoho a potom ti to prerastie cez hlavu ako tým mamonom čo ich životným krédom je len hrabať peniaze... Tak veľa ľudí poteší keď nájde 500 eur tak tiež nebude niekoho trápiť že ich stratil keď bude mať vo vrecku nejakých 5000 eur alebo pre neho budú tie peniaze dôležité až keď zistí že ich stratil inak mu tie peniaze sú ukradnuté že ich má...
ja take niečo nepoznám, mám všetko čo len si zmyslím. Nemám však otca, ktorý mi minulý rok zomrel , bol som veľmi zlý syn, dneska to veľmi ľutujem a kiež by sa tie časy vrátili naspäť, aby som mohol všetko napraviť ...
Je ti ťažko radiť, vykašli sa na tam tu robotu, najdi si druhú, ale kde, veď tam u vás je to dovi, dopo ...možná ak by do zahraničia...
Nejdem ti dávať kázanie, bolo by to teraz aj tak zbytočné...
Jedno ti len predsa poviem, tvoji rodičia ťa maju určite veľmi radi, ved si ich syn, to že ti môžu pomôcť, možna si aj pohundrú, aby sa nepovedalo, správia s láskou,..
Zostáva ti len ďalej trpieť a dúfať, že sa stane zázrak...
Vieš, ja keď som bol zdravý bol pre mňa svet gombička, užíval som si, všetci chalani boli moji, nikto mi nenbol do rozkazu
Prišla choroba a s tým aj úplný zvrat, ktorý mi ukázal iné životné hodnoty...
Tu na zemi je všetko dočasné, akási prestupná stanica, kde sa mame pripraviť na niečo vznešenejšie, krajšie, a hlavne spravodlivé...
Kto ti to dá na zemi?....no nikto...
Neber to ako dohováranie teraz, ale koľkokrát sme mali debatu o Ježišovi, vždy si ma vyvrátil argumentami...Prečo ti on teraz nepomôže v tvojom strádani, ten tvoj "Boh", ktorého veríš...
Ja viem prečo je to tak, lebo sú falošní, je len jeden Pravý Boh Stvoriteľ...
Pre mňa je to utopistické si myslieť, že by si prijal Ježišové milosrdenstvo do svojho srdca, vyrozprával mu svoje ťažkosti, bolesť, vyplakal sa, našiel by si určite vnútorný pokoj, určite by ťa nezožierali myšlienky nad všetkým, že je už koniec a nie je nádeje...
Rob ako myslíš kamarát môj...
ja sa veľmi veľa modlím za vás všetkých tu na birdzi, lebo nie si sám, kto si tak zúfa, hlavne v ts mám veľa plaču a prosieb o modlitby až by si sa divil, kto všetko mi píše....
@zajkousko Kámo ale toto je cielene únik mozgov z našich krajín bol cielený tak ako je to teraz z ekonomickou situáciou... A dosť si to prehnal... Rešpektuj moju vieru... Ja tvojho boha nepopieram a ty mne napíšeš že moji bohovia sú falošní? Moji bohovia sú rovnako skutoční ako ten tvoj ja sa na tvojho boha neobraciam lebo nieje môj... Pýtaš sa prečo moji bohovia nič neurobili že sa teraz mám tak zle? prečo tvoj boh nič neurobil pred rokmi keď som bol v koncoch? Asi to ma obrátilo na vieru predkov veď ako boh židov môže sa postarať o árijca ako ja? Opravujem sa to ma vrátilo k rodovej viere... Keď som sa vrátil k viere predkov bohovia mi dali šancu ale neuznajú veriaceho v nich keď sa nečiní.. S toho je porekadlo a je pôvodne mojej viery Pomôž si sám aj bohovia ti pomôžu.. Stalo sa že mne sa v živote zadarilo až v tedy keď som sa obrátil na svojich bohov a preto som viery predkov... Žral som tieš tie bullshity z biblie a obracal sa na židovského boha konal som nie len zalamoval ruženec lebo som naučený že keď niečo chcem treba sa snažiť a tá vyššia sila ti pomôže... lenže tvoj boh mi nikdy nepomohol moji bohovia keď videli že sa snažím o to čo chcem tak mi to dopriali... Sú to bohovia mojho národa ja som sa k ním neobrátil ale vrátil vrátil som sa k praotcom.. Tvoj boh je berla o ktorú sa oprieš keď si zúfali bol aj mojou berlou a opieral som sa o ňu lenže ti to poviem obrazne... Videl som poličku plnú makových koláčov povedzme že moji bohovia bola veľmi vysoko a keďže som sa opieral o berlu- tvoj boh tak som na tú poličku nemohol dosiahnuť.. Musel som skrátka zahodiť berlu a naučiť sa vzpriamiť aby som dotiahol na misku plnú koláčov... A podarilo sa vieš aké sú sladké? s toho je ponaučenie že moji bohovia mi len tak nebudú sypať holuby pečené do huby musím aj ja dokázať že pre tie pečené holuby niečo urobím... Bohovia neskladajú skúšky ja skladám skúšky a oni ma postrkujú za zdolanie skúšok bližšie k šťastiu... V mojej viere je to že aj niektorí z mojich bohov boli tiež kedysi smrteľníci ale tiež skladali skúšky tak ako skladam aj ja pomáhali im ich praotcovia čo boli bohmi pred nimi tak ako oni pomáhajú mne... Ale oni museli sa tiež snažiť zložiť skúšky aby sa tiež mohli stať bohmi a to robím aj ja... Ver tomu ja sa raz budem mať aj lepšie teda v tomto živote a potom aj moje potomstov sa bude mať tiež lepšie ale pre to aby som sa mal lepšie musím aj niečo urobiť nejde to len tak... A rešpektuj mojich bohov... Vikingovia čo boli viery Wotan mali porekadlo Uctievaj si svojich bohov a cudzích bohov rešpektuj... ja mám možno chybu že tvojho boha nemám v láske a som s nim vo vojne ale nepopieram ho aký ty popieraš mojich bohov a tvrdíš že sú falošní ( Vymyslení).
máš pravdu kamoš, nemôžem nikomu vnucovať svoju vieru,
v tomto prípade ti môžem akurát popriať veľa šťastia, aby si pred Bohmi zložil skúšku života a konečne našiel to vytúžene šťastie....
zo srdca ti prajem aby sa ti konečne začalo dariť.........
ani si nevieš predstaviť aky som rád, keď kamaráti nachádzaju po čom túžia....
heh jeden mi včera z birdzu zrovna aj napísal, že si ho prestávam všímať a ja som mu odpísal, veď si mi predsa písal, že ti konečne všetko začína vychádzať ako si si želal a veľmi si mi ďakoval za moje modlitby ... no a čo dodať, tu sa moja "misia" skončila....
Bodaj by všetki moje prosby za druhých boli vypočuté....
nechajme kamoš Bohov teraz bokom, nech bude tak či onak, vždy budem pri tebe v myšlienkach, zdielať tvoje radostné, ale aj zle chvíle...a povedz si tak v duchu, keď bude ozaj už tak zle, no zajačik teraz sa ukáž, kde si, pomáhaj......
filip
mám ťa veľmi rád a ľutujem, že mi nebolo dopriane mať brata, aby som sa mohol takto s ním pekne porozprávať
@zajkousko Máš pravdu bohov nechajme bokom... Tu sa vykorisťuje to by sme nemali ignorovať, tu sa kradne nemalo by sa to tiež ignorovať, a pácha násilie to by sa nemalo tiež ignorovať...
Vo všetkom s tebou súhlasím.... páči sa mi keď si vieš zastať takéto veci.... tvojho otca mi je ľúto, ale teraz by bol určite na teba hrdý, nech si bol akokoľvek zlý.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
ako nemyslím, žeby som spravil zle, pretože ak by som vedel komu ich mám vrátiť tak by som ich určite vrátil ale ak nie, tak by som určite nešiel na políciu všetko rozpisovať a bludy a aj tak všetko by skončilo v cudzích rukách takže tak.
-alebo by som si vypýtal 15% nálezné i koľko to je.
po čase by mu ako sa povie niečo (skapalo) na jeho majetku...
všetko sa vráti človeku, treba byť poctivý, aj keď je to v dnešných časoch veľmi ťažké a démoni pokušenia nás dennodene lákaju k zlému, musíte byť silní....
raz pochopíte, že ste činili správne ........filip
skocil by som do ziliny do auparku a tam by sa rozjebali ako nic
ale zaujímalo by ma čo spravia na polícii s tými peniazmi, ak nenájdu majiteľa
a to nehovrím o dokladoch, ktoré sa musia poriadne spisovať a to tiež raz oco kvôli tomu prišiel domov o siedmej. takže tak-
Pre tých moralistov mimochodom - ako by ste ich chceli vrátiť právoplatnému majiteľovi? To by ma naozaj zaujímalo Ak by ste našli celú peňaženku s dokladmi, tak to pochopím - ale jednu jedinú 500€ bankovku? Zosnímate z otlačky prstov alebo budete po ulici pobehovať pýtať sa náhodných okoloidúcich, či ju nestratili?
No a čo by som robila ja? Odložila by som si ich k úsporám, lebo šetrím na jednu mimoriadnu vec
@40
hm, ta dôchodkiňa dá všetko čo má, dá viac ako posledný milionár............
raz jej to bude vrátene v kráľovstve nebeskom...
@41
peniaze by som im vrátil, kto ti dáva chleba aby si mohol žiť, ten si to nezaslúži......
ja viem, je to divné.....
filip
To je bežný argument vykorisťovateľa tiež... ja ti dávam chleba tak makaj a bude ťa okrádať... Je to Hiearchia s ktorou nesúhlasím... Ten kto pracuje by si zaslúžil viac a nemáva také požiadavky ako ten na koho iný pracuju.. Drahé večere v Deja vu 2 tenisové kurty z anglickým trávnikom alebo altánok kde bude opkeať z ľuďmi ktorých priaťeľstvo je na predaj... Keď takému človeku ako je môj zamestnávateľ bude chýbať 500 eur hoci sa mesačne obohacuje aj o 5 ciferné sumi musí byť pekný žgrľoš...
drahý priateľu hovori z teba závisť , ktorá vychádza z tvoje skúsenosti zo zamestnávateľom:- disappointed:....
ale kto dneska nekradne, vidíš, kam sa rúti celý svet, bieda, hlad, nespravodlivosť, vojny....
čo nám pomôže k tomu aby sme to zmenili?, zastreliť majiteľa firmy, pomstiť sa jeho rodine, vyčítať mu aký je zloduch, zbiť ho!?...
tým sa predsa stavame na jeho úroveň , mal by si sa pokoriť, dopriať mu ešte viac bohatstva, isť za ním a poďakovať mu za to, že ti dal chlieb, usmiať sa na neho....
v každého srdci je iskra, ktorá čaká na podnet ako by vzblkla, kto iný to môže zmeniť ak nie ty sám....
pokora chýba na svete, láska k blížnemu, úcta a vďaka za dary, ktoré príjimame každý deň....
skús to spraviť len jeden jediný krát....filip
koľko hodín by si sa z nich tešil a čo potom?.....filip
asi tak mesiac ,kupil by som si kvalitne drogy z kolumbie
Nenazval by som svoj postoj závisťou ale nenávisťou k tejto neprávosti.. Čo s ním zorbiť zbiť ho podrazať ho? No to je asi krásna myšlienka ale na velké zviera potrebuješ maximálne delo alebo plameňomet.. A čo už sa stalo pokora zrobila to že dobrí kresťania dopriali aj svojím nepriateľom a teraz máž zo sveta jednú veľkú paródiu na happy ending.. Mám ho nechať aj s tým naším krásným vedením kradnuť ďalej? ja ho nechám sám s tým nič neurobím na to by trebalo masove nepokoje aby také psi boli vyhnané... A nieje to ani tak majiteľ firmy ako konateľ on a naše vedenie oberá ešte aj Japonca čo je majiteľ každý mesiac prevádza sem do MI na jedného zamestnanca 700 eur v čistom veď robíme zväzky do luxusných vozidiel tak nech poriadne zarobíme Japoncove krédo.. A čo robí konateľ a naše láskavé vedenie? Mesačne si pripíšu s tých 700 eur časť na osobné konta a to od 3500 zamestnancov vieš aká je to suma keď vo vedení robí povedzme 20 ľudí a ešte dostávajú od Japoncov k tomu výplatu aj prémie? A zamestnanec dostane smiešných 380. Vieš v každom zamestnaní buzeruju to je pravda ale firma kde ja pracujem v celom okrese by si nepočul o nej ani jedno dobré slovo či od ľudí čo tam robia robili alebo tam ešte vôbec neboli.. Na nijakú firmu sa tak nenadáva ako na našu prečo asi? Lebo je to najväčšia otrokáreň v okrese a pracovné podmienky sú tam ako v Treblinke. Dobre že ma Esbeeskári nezapisuju že chodím čúrať počas pracovnej doby. A keď si vezmeš ty si napísal že ešte mám otrokárovy dopriať že mi dáva chleba.. Mne nedáva chleba toho chleba si musím kúpiť za to že celí mesiac sa skláňa pod bičom kapitalizmu a týždeň pred výplatou ako väčšina zamestnancov pomaly nemám čo žrať keby nebolo fotrovcov tak zdochnem od hladu, čo sa už hanbím ich žiadať o pomoc lebo ma živili od narodenia. Náš zamestnávateľ nás obdaruváva maximálne takou sumou aby sme mali za čo na ďalší deň do roboty isť a makať na neho a jeho vedenie... Takže to nieje o závisti.. Najlepšie urobím keď si nájdem inú robotu a dúfam že sa mi to podarí svojej vedúcej ukážem fuckera konateľovi keďže je nemec zahailujem z drzosti aby vedel čo si o ňom myslím a budem dúfať že sa tam nevrátim. a to doprajem aj ostatným 3500 kolegom aby mali aj oni takú možnosť žeby im tam nemal kto robiť... A Teraz sa vrátime k tým 500 eurám.. To by ma potešilo a pre niekoho je to drobná suma pre mňa nie... Peniaze beriem ako kvalitnú pálenku na dobrú náladu ti treba pár kôl no nesmieš to prehnať a tak je to aj z peniazmi tiež ti treba dosť peniazi aby si sa mal lepšie ale ani nie príliš veľa lebo to môžeš prehnať ako z alkoholom keď ho vypiješ mnoho a potom ti to prerastie cez hlavu ako tým mamonom čo ich životným krédom je len hrabať peniaze... Tak veľa ľudí poteší keď nájde 500 eur tak tiež nebude niekoho trápiť že ich stratil keď bude mať vo vrecku nejakých 5000 eur alebo pre neho budú tie peniaze dôležité až keď zistí že ich stratil inak mu tie peniaze sú ukradnuté že ich má...
ťažko, veľmi ťažko sa to číta kamarát môj-(...
ja take niečo nepoznám, mám všetko čo len si zmyslím. Nemám však otca, ktorý mi minulý rok zomrel , bol som veľmi zlý syn, dneska to veľmi ľutujem a kiež by sa tie časy vrátili naspäť, aby som mohol všetko napraviť ...
Je ti ťažko radiť, vykašli sa na tam tu robotu, najdi si druhú, ale kde, veď tam u vás je to dovi, dopo ...možná ak by do zahraničia...
Nejdem ti dávať kázanie, bolo by to teraz aj tak zbytočné...
Jedno ti len predsa poviem, tvoji rodičia ťa maju určite veľmi radi, ved si ich syn, to že ti môžu pomôcť, možna si aj pohundrú, aby sa nepovedalo, správia s láskou,..
Zostáva ti len ďalej trpieť a dúfať, že sa stane zázrak...
Vieš, ja keď som bol zdravý bol pre mňa svet gombička, užíval som si, všetci chalani boli moji, nikto mi nenbol do rozkazu
Prišla choroba a s tým aj úplný zvrat, ktorý mi ukázal iné životné hodnoty...
Tu na zemi je všetko dočasné, akási prestupná stanica, kde sa mame pripraviť na niečo vznešenejšie, krajšie, a hlavne spravodlivé...
Kto ti to dá na zemi?....no nikto...
Neber to ako dohováranie teraz, ale koľkokrát sme mali debatu o Ježišovi, vždy si ma vyvrátil argumentami...Prečo ti on teraz nepomôže v tvojom strádani, ten tvoj "Boh", ktorého veríš...
Ja viem prečo je to tak, lebo sú falošní, je len jeden Pravý Boh Stvoriteľ...
Pre mňa je to utopistické si myslieť, že by si prijal Ježišové milosrdenstvo do svojho srdca, vyrozprával mu svoje ťažkosti, bolesť, vyplakal sa, našiel by si určite vnútorný pokoj, určite by ťa nezožierali myšlienky nad všetkým, že je už koniec a nie je nádeje...
Rob ako myslíš kamarát môj...
ja sa veľmi veľa modlím za vás všetkých tu na birdzi, lebo nie si sám, kto si tak zúfa, hlavne v ts mám veľa plaču a prosieb o modlitby až by si sa divil, kto všetko mi píše....
tu frajeri v skutočnosti trosky ...
filip
joj, ale si mi toho veľa napísal(ach) ...
máš pravdu kamoš, nemôžem nikomu vnucovať svoju vieru,
v tomto prípade ti môžem akurát popriať veľa šťastia, aby si pred Bohmi zložil skúšku života a konečne našiel to vytúžene šťastie....
zo srdca ti prajem aby sa ti konečne začalo dariť.........
ani si nevieš predstaviť aky som rád, keď kamaráti nachádzaju po čom túžia....
heh jeden mi včera z birdzu zrovna aj napísal, že si ho prestávam všímať a ja som mu odpísal, veď si mi predsa písal, že ti konečne všetko začína vychádzať ako si si želal a veľmi si mi ďakoval za moje modlitby ... no a čo dodať, tu sa moja "misia" skončila....
Bodaj by všetki moje prosby za druhých boli vypočuté....
nechajme kamoš Bohov teraz bokom, nech bude tak či onak, vždy budem pri tebe v myšlienkach, zdielať tvoje radostné, ale aj zle chvíle...a povedz si tak v duchu, keď bude ozaj už tak zle, no zajačik teraz sa ukáž, kde si, pomáhaj......
filip
mám ťa veľmi rád a ľutujem, že mi nebolo dopriane mať brata, aby som sa mohol takto s ním pekne porozprávať
Vo všetkom s tebou súhlasím.... páči sa mi keď si vieš zastať takéto veci.... tvojho otca mi je ľúto, ale teraz by bol určite na teba hrdý, nech si bol akokoľvek zlý.