Čo by ste robili so svojim životom, ak by ste mali nepodmienený príjem?
Ak by vám bola na účet každý mesiac pripísaná čiastka, ktorá by pohodlne pokryla vaše náklady na život, ako by ste žili? Ostali by ste v súčasnej práci? Na plný alebo skrátený úväzok? Začali by ste podnikať? Alebo by ste prestali pracovať úplne?
O tomto úplne snívam a verím že sa mi to raz podari docieliť…
Dala by som okamžitú výpoveď.
Dni by som trávila chodením ku fyzioterapeutovi, psychologovi, na jogu, nákupom a varením zdravého jedla… mohla by som chodiť cez deň ešte počas slniečka na túry a večer by som trávila s priateľom
Viac by som sa starala o seba, v podstate všetko, čo počas prace zanedbávam… keďže ja nie som ten typ človeka, čo popri práci stihne veľa ďalších veci…
Taktiež by som mohla dokončiť posledné detaily na byte… a ptm by sa uvidelo
odišla by som do Himalájí a al by slm to prežila a vrátila sa späť, zas by slm chcela pracovať na horských chatách len tak a spoznávať miesta, hory a ľudí akoby som tam žila, tak ako to mám aj teraz..
@lenkaska1@1 dam ti tip ako na nejaky cas mozes realizovat svoj sen sraci mat odpracovane urcene obdobie, hodit sa na upsvr a tvoj dream comes true
Urcite by som nemala dovod, ani motivaciu nadalej chodit do prace.
Venovala by som sa niecomu takemu ako @1
malovala by som, starala sa o zvieratka, zdravo si varila, vela chodila do prirody a na vylety. A ked uz by som sa nasytila toho volna zacala by som sa venovat charite, pomoci slabsim, detom, starym, chorym, bezbrannym. Tym a tam kde by to najviac potrebovali.
konecne by som sa stale full-time influencerom zacal by som brutalne peckovat content na IG, tktk, twtch a YT ako uz velmi dlho chcem, len na to nemam absolutne cas a bojím sa qoli tomu odist z prace, ak by to nemalo uspech ale myslim, ze mam v tomto smere velky potencial a ludia by ma kukali, len mi uz tikajú hodinky:/cize to by bolo strasne super, takto si splnit sen
@lenkaska1@1 presneee, mala by som čas na nejaké aktivity + ostala by som na 50 %, lebo mňa robota baví ale až tak ďaleko k tomu nemám, nakoľko som fyzicky v práci 2 dni v týždni, zvyšok home office, ktorý je jedno, či spravím doobedu, poobede alebo večer...keď je vonku pekne, tak väčšinou večer
V práci by som nezostal, už len medzi vlastnými vecami a nejakou výpomocou blízkym by som bol dosť zamestnaný na to, aby som si pokryl "pracovný" týždeň a nezbláznil sa od ničnerobenia. A ak by som k tomu pribral hobby ktorému by som sa rád venoval tak teprv by som nemal čas sa nudiť
Pravdepodobne by som s pracou uplne skoncit nechcel. Na 90% by som nezostal pracovat vo firme, kde som teraz. V odvetvii mozno. Ale urcite by som nieco robit chcel. Nieco, co by ma bavilo a videl by som v tom zmysel.
Asi by som tiez isiel nieco nove studovat Alebo by som sa venoval niecomu tvorivemu, ucil sa nove jazyky a travil viac casu s priatelmi, co nestiham, lebo kazdy zijeme v roznych krajinach.
v práci by som asi na skrátený úväzok zostala, no ostatný čas by som určite chcela využiť na všetko to, čo teraz nestíham - konečne by som sa naučila hrať na gitaru a aj bicie (ale na tie skôr nemám priestor a nie čas , vrátila by som sa na aikidó, cestovala by som, a určite by som sa snažila viac socializovať
@lenkaska1@1 Hmm a ved prečo nepracuje len tvoj priatel a ty sa nestaráš o domácnosť ? To musíte chodiť obaja do práce ? Vyžaduje od teba aby si chodila do roboty ?
v pohode by som zostal robit aj aktualnu pracu ale chcel by som mat cas podla seba, kedy chcem volno..vtedy mam a kolko chcem..
otvoril by som si kaviaren, fast food a restauraciu s modernou appkou, kde zaplatis aj pri stole a neviem co dalsie ... nejake bezne veci ale technologicky to posunut
Dal by som výpoveď, rozšíril si vzdelanie o aspoň jeden ďalší odbor, cestoval, kúpil si enduro (azda aj DH), veľa, veľa jazdil po trailoch, chodil na rôzne praktické kurzy, maľoval a dobiehal resty čo mám.
Začala by som sa venovať nejakej spoločensky prospešnej dobrovoľníckej činnosti. Vždy som k tomu mala vzťah, ale ked musíme pracovať na uživenie sa, vysáva nás to z energie a motivácie. Takýmto spôsobom, ak by som mala slušný príjem bez práce, mala by som aspoň pocit, že mám v tejto spoločnosti aj tak nejaké poslanie, že nie som useless, ak by som sa venovala dobrovoľným prácam. Čiže nakoniec by som aj tak pracovala ale konečne by som robila niečo, čo chcem a nie niečo, čo trpím aby som sa vedela uživiť.
Snažila by som sa z tých peňazí, čo dostávam nejak našetriť pre potomstvo, ako? neviem? Asi by som do niečoho investovala, kde by tie peniaze rástli a mohla by som im dať keď z nich vyrastú slušní dospelí a rozhodnú sa žiť v tejto republike kde je ťažké si našetriť na bývanie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Dala by som okamžitú výpoveď.
Dni by som trávila chodením ku fyzioterapeutovi, psychologovi, na jogu, nákupom a varením zdravého jedla… mohla by som chodiť cez deň ešte počas slniečka na túry a večer by som trávila s priateľom
Viac by som sa starala o seba, v podstate všetko, čo počas prace zanedbávam… keďže ja nie som ten typ človeka, čo popri práci stihne veľa ďalších veci…
Taktiež by som mohla dokončiť posledné detaily na byte… a ptm by sa uvidelo
Zvysok sa mi pozdava, ako to napisala Lenka, uplne do bodky ?
Urcite by som nemala dovod, ani motivaciu nadalej chodit do prace.
Venovala by som sa niecomu takemu ako @1
malovala by som, starala sa o zvieratka, zdravo si varila, vela chodila do prirody a na vylety. A ked uz by som sa nasytila toho volna zacala by som sa venovat charite, pomoci slabsim, detom, starym, chorym, bezbrannym. Tym a tam kde by to najviac potrebovali.
A asi by som si otvorila obchodík
a ked by som mala dost, vratila by som sa a kupila si dom
tiez by som si nechala nejaky part time job
alebo otvorila nejaky maly business
otvoril by som si kaviaren, fast food a restauraciu s modernou appkou, kde zaplatis aj pri stole a neviem co dalsie ... nejake bezne veci ale technologicky to posunut
hral sa na xboxe, chilloval, mal sex a dobre jedlo robil hudbu
a zil by som na plazyy huraaa
Snažila by som sa z tých peňazí, čo dostávam nejak našetriť pre potomstvo, ako? neviem? Asi by som do niečoho investovala, kde by tie peniaze rástli a mohla by som im dať keď z nich vyrastú slušní dospelí a rozhodnú sa žiť v tejto republike kde je ťažké si našetriť na bývanie