Mám toľko roboty, že by som ju nestihla robiť, ani keby som tam bola od rána do večera, sedem dní v týždni. Prvé tri roky prebiehajú školenia, musela som absolvovať niekoľko kurzov a skúšok a musím sa vzdelávať priebežne. Podobný plat by som dostala aj za prácu, na ktorú netreba žiadnu odbornú spôsobilosť a v ktorej by som nemala takú obrovskú zodpovednosť ako tu. Už pár rokov nám rekonštruujú priestory a všade je bordel a hluk, sedíme dvadsiati v jednej miestnosti. Cestujem hodinu tam a hodinu odtiaľ. Ani toto všetko ma neodradilo, lebo robím to, čo som vždy chcela a čo som študovala. Baví ma to a cítim, že to má zmysel, snáď mi to vydrží aj naďalej.
nemam rada ak sedim a nemam co robit pre niektorych ludi je nieco take sen, ale ja mam svoj cas rada a chcem ho stravit niecim, co ma posuva dopredu a nie stagnovanim.
a kedze som programator, velmi ma dokaze od prace odradit napriklad nedostatocne technicke vybavenie alebo ak mam s niekym spolupracovat a mame diametralne odlisny pristup k rieseniu problemov a uplne inak vidime produkt, ktory mame zrealizovat a jeho strukturu
kolektiv velmi neriesim, celkovo si nechodim do prace hladat kamaratov
ale teraz mam kolektiv velmi fajn, takze nie ze by som neocenila, ked su okolo mna dobri ludia. len to technicke vybavenie..........
phhh no tak nejak ked v nejakom bode sa to tak kopi, az sa jedneho dna zobudim ze cele zle. naposledy som odisla lebo sice robota dobra, a na to co som robila plat zodpovedajuci, ale nuda a plat nizky.
no a vseobecne by som sa nepreniesla cez to ze by ta praca pre mna stratila ten zmysel ktory som myslela ze ma, a keby sa na mne niekto vyvrsoval - sef je chuj. na to mam nizku toleranciu.
Terajsie zamestnanie by som nemenila, aj ked je to ťažká robota, malo platu a bolesti chrbta sú občas neuveriteľne ukrutne... ale su tam ľudia, ktori ma maju radi, s kolegynami sme si celkom sadli, aj ked su viac ako 15 rokov odo mna staršie a robim, čo ma naplna...
Avsak predtym ked som chodila do skoly a po vseliakych brigadach, tak som si raz nasla brigadu mimo agenturu - robila som casnicku... bola to tá uplne najhoršia brigáda zo vsetkeho, co som vyskusala (a ze som toho vyskusala dost)... neprijemne kolegyne, praca, ktora ma nebavila, nízky plat, otváracie hodiny boli tak, ze som musela väčšinou čakať este hodinu a pol na autobus... proste nenavidela som to tam... vtedy by som radsej brala pekárne v lete v 40 stupnovych teplotach
kolektív si nevyberiem,
na plat sa nesťažujem,
mám veľa práce (nadčasy nemôžem riešiť),
šéf sa mi v podstate viac menej pravidelne mení podľa sezóny,
kariérny postup ma v mojom povolaní netrápi,
pracujem v obore, ktorý ma baví,
vzdialenosť sa veľmi často mení ale vyhovuje mi to,
parkovacie miesto mám ale neriešim, pretože ho využívam minimálne,
zemestnanie mám sedavé a prac. ciest viac ako dosť,
prac. prostredie super,
veľký hluk ale krásny,
tlak a stresy (+ tréma) sú ale zvládam v pohode,
nuda rozhodne nehrozí,
učiť sa musím stále, bez toho by som nemohol robiť to, čo robím
takže jediný dôvod, ktorý by viedol k zmene profesie, by bol asi len úraz horných resp. dolných končatín
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
mna odradi ked v robote nemusim nic robit a nemam ziadnu zodpovednost lebo sa nudim a nic sa neucim, neznasam to
a kedze som programator, velmi ma dokaze od prace odradit napriklad nedostatocne technicke vybavenie alebo ak mam s niekym spolupracovat a mame diametralne odlisny pristup k rieseniu problemov a uplne inak vidime produkt, ktory mame zrealizovat a jeho strukturu
kolektiv velmi neriesim, celkovo si nechodim do prace hladat kamaratov
ale teraz mam kolektiv velmi fajn, takze nie ze by som neocenila, ked su okolo mna dobri ludia. len to technicke vybavenie..........
no a vseobecne by som sa nepreniesla cez to ze by ta praca pre mna stratila ten zmysel ktory som myslela ze ma, a keby sa na mne niekto vyvrsoval - sef je chuj. na to mam nizku toleranciu.
Avsak predtym ked som chodila do skoly a po vseliakych brigadach, tak som si raz nasla brigadu mimo agenturu - robila som casnicku... bola to tá uplne najhoršia brigáda zo vsetkeho, co som vyskusala (a ze som toho vyskusala dost)... neprijemne kolegyne, praca, ktora ma nebavila, nízky plat, otváracie hodiny boli tak, ze som musela väčšinou čakať este hodinu a pol na autobus... proste nenavidela som to tam... vtedy by som radsej brala pekárne v lete v 40 stupnovych teplotach
na plat sa nesťažujem,
mám veľa práce (nadčasy nemôžem riešiť),
šéf sa mi v podstate viac menej pravidelne mení podľa sezóny,
kariérny postup ma v mojom povolaní netrápi,
pracujem v obore, ktorý ma baví,
vzdialenosť sa veľmi často mení ale vyhovuje mi to,
parkovacie miesto mám ale neriešim, pretože ho využívam minimálne,
zemestnanie mám sedavé a prac. ciest viac ako dosť,
prac. prostredie super,
veľký hluk ale krásny,
tlak a stresy (+ tréma) sú ale zvládam v pohode,
nuda rozhodne nehrozí,
učiť sa musím stále, bez toho by som nemohol robiť to, čo robím
takže jediný dôvod, ktorý by viedol k zmene profesie, by bol asi len úraz horných resp. dolných končatín