skoncila som tam lebo som prepadla zufalstvu ze ma skola nebavi a snazila som sa vybrat si nieco kde by bolo aspon DACO co ma bavi (jazyky) aj tak ma to nebavi co uz
ale ked sa od toho odosobnim...gymnazium ako take (hocijake) ti je dobre v pripade ze vies co chces studovat na vysokej pokial nevies tak cojaviem....z tej skoly vyjdes a vies vsetko ale nevies nic chapes co myslim. a bilingvalne pokial sa neplanujes naozaj venovat nejakej medzinarodnej cinnosti ti je podla mna uz duplom zbytocne
Chodím na španielsky bilingválny gympel a nemôžem sa sťažovať Ale ten jazyk čo budeš študovať ťa musí baviť, inak nie je o čom. A to, že budeš vedieť perfektne po španielsky/francúzsky bude pre teba len výhodou. Určite lepšie ako obyčajné gymnázium.
chodím na španielske a ešte pred pol rokom som ho chválila do nebies ale teraz už viem, že značná časť týchto škôl človeku nič nedá dobre ten jazyk hej ale tak pokiaľ venuješ čas navyše tomu, čo ťa bavím, tak prečo nie
ja som chodila jeden rok na anglicke naucila som sa v jednom roku ako keby cele styri roky na normalnom gymnaziu aj som mala tie male maturity no ale akurat som prestupila na normalne gymko lebo ta skola bola retardacka..urcite chod ale vyber si nejake dobre aspon..
na tejto dalsej skole sa budem ucit francuzstinu akoze mna jazyky bavia tak pre mna je to fajn..ale ak teba nebudu a ani ich potom nebudes vyuzivat tak je to zbytocne..
@nenay mega blbosť ! gympel ti dá veľa info ale nenaučí ťa nič poriadneho,učíš sa tam veľa kktín a povedz,že to tak nie je veď vyjdeš a nemáš žiaden papier,že dačo vieš a na bil? jazyk ťa aspon naučia kt. je ti treba ! juchúú inteligentné
@laurikaaa ako myslíš ja si myslím, že "študovať" je o niečom inom ako "dostať papier, že dačo vieš" ...
(a aby bolo jasno - ja som napríklad navštevovala 2 roky normálny gympel, a teraz som na dvojročnom bilingválnom. Ale tá angličtina nebol hlavný dôvod, prečo som sa na to dala... proste sa mi konkrétne v tomto programe páči pár vecí.)
z nasho bilingvalneho ked vystudujes tak dostanes statnicu na urovni C1 a nejaky papier,ktory uznavaju v Spanielsku na VS (spanielske bilingvalne aby som doplnil .-D). Ako jazyk sa naucis,ale pokial sa nechces venovat aj na VS cudzim jazykom tak je to podla mna viac-menej zbytocne .. kopu ludi co vystudovali tento gympel tak islo studovat matiku,ekonomiu,medicinu atd. skratka ziadne studium jazykov .-D
@laurikaaa ani s tým nesúhlasím a hlavne ... papier dostaneš aj po výške. A ty tvrdíš, že keď chce ísť niekto študovať napr. matematiku či iný predmet, pre ktorý neexistuje vhodnejšia stredná škola ako gymnázium, má ísť radšej na bilingvál, kde ho naučia jazyk, no dosť často je práve ten jeho predmet zanedbávaný? Kvôli tomu jazyku? Smejem sa
ja chodím na anglické bilingválne .. ja sa nesťažujem ale zas ja si za tú školu platím, keďže je súkromná učenie pohoda, profáci pohoda aspoň zatiaľ uvidíme čo bude dalej .. každopádne .. gympel nie je všetko .. niekoho baví čo ja viem strojarina, iný pôjde radšej na obchodnú akadémiu. Záleží od ľudí. ja som mala tú česť vyskúšať normálnu obchodnú akadémiu aj bilingválnu OA ..(áno často mením školy no a momentálne študujem na bilingválku a nesťažujem sa hlavne kvôli tomu, že naša škola má podpísanú zmluvu s nejakými VŠ v Amerike takže výška pravdepodobne tam ... a tak, určite má nejaké výhody aj bilingválko ale zas ani tá OA nebola celkom na škodu ako sa hovorí, každému to čo ho baví u mňa sú to práve tie jazyky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
skoncila som tam lebo som prepadla zufalstvu ze ma skola nebavi a snazila som sa vybrat si nieco kde by bolo aspon DACO co ma bavi (jazyky) aj tak ma to nebavi co uz
na tejto dalsej skole sa budem ucit francuzstinu akoze mna jazyky bavia tak pre mna je to fajn..ale ak teba nebudu a ani ich potom nebudes vyuzivat tak je to zbytocne..
(a aby bolo jasno - ja som napríklad navštevovala 2 roky normálny gympel, a teraz som na dvojročnom bilingválnom. Ale tá angličtina nebol hlavný dôvod, prečo som sa na to dala... proste sa mi konkrétne v tomto programe páči pár vecí.)
konec