uz som skoncil bakalarsky stupen, a od prvej triedy mam pocit ze bola lahsia nez gympel, lebo na gympli som sa musel ucit komplet vsetko aj to co ma nebavilo a frustrovalo
@sloniiiiiiik presne ako vravi @6 ..na gympli som sa musel ucit matiku, fyziku,biologiu a podobne zalezitosti, ktore aj mam rad, ale nie formou stredoskolskeho predmetu..cize odpor, ktory som citil pri niektorych predmetoch na strednej skole vystriedala radost chodenia do skoly na vyske..a lahsie mi to pride aj hlavne preto, lebo ma studium bavi a tam to bolo skor o tom, ze ma to nebavilo a vela veci, napriklad z tej biologie, som vedel uz skor
pre mna bol tiez gympel tazsi....lebo sa musis ucit aj to, co ta nebavi...matika, chemia, fyzika boli mojim postrachom......na vyske som studovala to, co ma bavi....... (logicky tieto predmeta nie .....takze pre mna vyska isto alhsia.....dokonca vysku som skoncila s vyznamenanim, co na gympli nehrozilo....
ale ludia, napr. studujem matiku, bavi ma a na strednej som napriklad neznasal slovinu, dejepis a pod. ale aj tak to co sa prebera na vyske, hoci ma bavi, je neporovnatelne tazsie ako to co sa uci na strednej..
@piter09 ale napriek tomu, ze je toho viac a narocnejsie, prave kvoli mojmu vztahu k studiu to neberiem ako tazke..beriem to tak, ze je toho hojne, ale prave preto, ze ma skola bavi, robim to s radostou a teda ten pocit, ze je to nieco zle a tazke u mna opada..
Dakujeem velmi dobre ste mi to ozrejmili a myslim že sa to bude dať..lebo ak by ma vyška nebavila tak tam po prve ani nejdem a po druhe zabalim to po pol roku..ale ja sa chystam na svoju vysnivanu skolu tak to hadam bude fajne..
na druhej strane zavisi aj od strednej skoly, ak niekto navstevuje nejaku dementnu OA/priemyslovku/gympel z hornej dolnej kde po skonceni ma rovnake znalosti ako zo ZS tak potom mu bude pridadat VS tazsia
ľahšie je to čo ťa baví... sesterka chodí na medinu do drna a strašne sa jej to lúbi... síce povedala že to neni až tak lahké, ale je to ovela lepšie ako na strednej
Hlavne na strednej, keď máš 50%, tak dostaneš trojku a ideme ďalej... na výške to bežne znamená tesné prejdenie alebo aj neprejdenie a vidíme sa o rok Takisto už nikoho netrápi, že si napríklad bola mesiac chorá. Ak je nejaký učiteľ debil, tak už sa na ňom nedá sťažovať na rodičovskom združení a podobne, môže napríklad vyhadzovať všetkých študentov z každého druhého termínu skúšky len preto, že sa zle vyspal a nič s tým nespravíš. A bežne máš na výške viac materiálov na študovanie a nie vždy ti ich dajú, niekedy skončíš bezradná pred googlom a hľadaj si.
Ja som chodil na gympel, a jasné, musel som sa učiť aj veci, čo ma nebavili, ako fyzika, matika. Teraz študujem prekladateľstvo, jazyky milujem, no tiež mám predmety ako fonetika či história krajín, ktorých jazyky študujem, a to zas také ľahké či záživné pre mňa nie je. Každopádne je to na výške určite stresujúcejšie a gympel bol pre mňa ľahší.
Poznám mnoho ľudí, ktorí hovoria, že roky na výške boli tie najlepšie a keď doštudovali, radi by sa tam vrátili. A učivo na výške im nepripadalo ťažké - asi hlavne kvôli tomu, že si vybrali školy, ktoré ich bavili a podľa toho, čo chcú v budúcnosti robiť. A ak si človek vyberie gympel a nie nejakú strednú školu s odborom, učí sa všetko, aj to, čo nemusí chcieť a čo ho nemusí baviť. Záleží to teda od výberu
@retardgirl na kolko gymplov si uz chodila? ako som uz vyzsie pisal zalezi aj od konkretneho gympla, co som mal spoluziakov v 1 triede na VS co prisli z kadejakych dedinskych gymplov tak vedeli toho asi tolko co lepsi zakladoskolak...
@zamidari nemyslím si že gympel na ktorý som chodila bol nejaký treťotriedny proste som len toho názoru že aj " ťažký" gympel nieje náročnejší ako priemerná vysoká škola
@retardgirl tvoj nazor a nazor na ktory si reagovala bol taky ze pre tych ktory zahlasovali za strednu skolu su bud na strednej skole alebo na UCMke... tomu som prave oponoval
prečítala som si všetky príspevky a veru...krútim hlavou...a ťukám si po čele nad niektorými vetami
náročnosť školy nespočíva v tom či ma predmety bavia...to je strašne sebestredné...treba to brať objektívne...a podla mna je objektívnejšie povedať že vysoká škola je ťažšia!aspon z pohladu množstva učenia.na strednej som sa najviac učila,tak ako asi všetci, na maturitu...a povedzme si pravdu...na výške je taká pseudomaturita na konci každého semestra
porovnaj si napriklad stredoskolsku literaturu s vysokoskolskou fyzikou, v literature si musis naucit kazdeho posrateho autora do akeho obdobia patril o com pisal a prinajhorsom este obsahy niektorych jeho diel. vo fyzike staci pochopit principy klasickej a kvantovej mechaniky a dalsich 90 % na toto nadvazuje. V literature sa mozem nadrtit anticku literaturu ale neodvodim si z nej co sa pisalo v baroku.
@sloniiiiiiik ano, objektivne to moze byt ze je tazsia..ale tu je otazka postavena skor na vlastnu..no kurna, nepride mi na rozum ine synonymum k slovu empiria ..tak na vlastnu empiriu..a nemozes predsa generalizovat a vsetko hadzat do jedneho vreca len preto, ze objektivne je to takto..ano, je toho na vyske viac, ale nie, pre mnoho ludi, ktorych to bavi, to nemusi byt tazsie ako napriklad gymnazium..otazka je dost v takej rovine, kde sa na nu neda jednoznacne odpovedat
nemožeš porovnávať stredoškolskú literatúru s vysokoškolskou fyzikou.ked už porovnávaš tak aspon podobné predmety...podla mna fyzika na vš je o dosť ťažšia ako na strednej a aj literatúra na nejakej humanitnej výške ide viac do hĺbky takže je náročnejšia na výške
to že máš logiku a vieš si dať do hlavy predmety bez velkého učenia je super ale neverím ti že ani jeden semester si nemal predmet ktorý si nemiloval....ak hej klobúk dole...si asi jediný
@trdelniiiq hej ale ona-zakladatelka fóra tu potom aj neskor povedala že dakuje za názory,má vybratú školu a dúfa že to bude fajn....ja som to chcela len zhrnúť aby chápala že aj ak ju výška bude baviť neznamená to že pre nu bude lahká...takže myslím že až tak odveci to neni čo som napísala...a možno aj hej...v mojej hlave to dáva logiku,možno zajtra už nebude dávať...ktovie
@sloniiiiiiik ved jasne, ja nevravim ze to nema logiku, ja s tebou suhlasim len vravim, ze ak berieme do uvahy prave ten osobny vklad, resp ten vztah ku skole, tak napriek kvantam roboty a narocnosti to v konecnom dosledku nemusi byt pre cloveka tazke, a mozno znechutenie-sposobujuce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
uz som skoncil bakalarsky stupen, a od prvej triedy mam pocit ze bola lahsia nez gympel, lebo na gympli som sa musel ucit komplet vsetko aj to co ma nebavilo a frustrovalo
Ale práve prežívam na strednej školy ťažké obdobie plné testov a ústnych odpovedí...
sak si stoj, ja si zas stojim ze nezalezi na odbore ale ak clovek studuje to co ho bavi a rozumie tak to nemoze byt tazsie nez vseobecny gympel
to bolo k @6 a @10
jasné že výška
-
je to individualne.
Ja som chodil na gympel, a jasné, musel som sa učiť aj veci, čo ma nebavili, ako fyzika, matika. Teraz študujem prekladateľstvo, jazyky milujem, no tiež mám predmety ako fonetika či história krajín, ktorých jazyky študujem, a to zas také ľahké či záživné pre mňa nie je. Každopádne je to na výške určite stresujúcejšie a gympel bol pre mňa ľahší.
náročnosť školy nespočíva v tom či ma predmety bavia...to je strašne sebestredné...treba to brať objektívne...a podla mna je objektívnejšie povedať že vysoká škola je ťažšia!aspon z pohladu množstva učenia.na strednej som sa najviac učila,tak ako asi všetci, na maturitu...a povedzme si pravdu...na výške je taká pseudomaturita na konci každého semestra
porovnaj si napriklad stredoskolsku literaturu s vysokoskolskou fyzikou, v literature si musis naucit kazdeho posrateho autora do akeho obdobia patril o com pisal a prinajhorsom este obsahy niektorych jeho diel. vo fyzike staci pochopit principy klasickej a kvantovej mechaniky a dalsich 90 % na toto nadvazuje. V literature sa mozem nadrtit anticku literaturu ale neodvodim si z nej co sa pisalo v baroku.
tak napriklad technicke skolu maju ovela mensie "mnozstvo (ak to ratame na strany poznamok, alebo co)" uciva nez gymnazia
nemožeš porovnávať stredoškolskú literatúru s vysokoškolskou fyzikou.ked už porovnávaš tak aspon podobné predmety...podla mna fyzika na vš je o dosť ťažšia ako na strednej a aj literatúra na nejakej humanitnej výške ide viac do hĺbky takže je náročnejšia na výške
to že máš logiku a vieš si dať do hlavy predmety bez velkého učenia je super ale neverím ti že ani jeden semester si nemal predmet ktorý si nemiloval....ak hej klobúk dole...si asi jediný