Áno kalokagatia - krása tela aj ducha - to sa vytratilo z ľudí, a ak aj takí existujú, je ich na svete veľmi málo. A pri tom sa dá vypestovať, len treba chcieť. Veľa ľudí si pestuje vonkajšiu krásu, ale pritom zanedbávajú svoje vnútro.
no suhlasim zo vs. co bolo napisane...mna ste, ked niekoho odsudzuju len koli jeho zovnajsku..akoby mohol az to, ze nie je ich kopiou...je predsa hlupost niekoho hodnotit podla toho ako vyzera ci podla toho kolko ma penazi = moci...ludia su tak neuveritelne hlupi...a krasa ako pises nie je vonkajsia zalezitost..treba ju hladat v srdci cloveka..skoda ze takto zmysla coraz menej ludi...
krása má mnoho podôb môže byť fyzická, duševná, virtuálna, pragmatická, a ja neviem ešte aká. Pre každého človeka je však iná krása tá prioritná. Pre niekoho je to práve tá fyzická krása symbolom a stelesnením toho slova "krása" pre iného je človek krásny svojou dušou...
V každom prípade je slovo krása iba púhym slovom a ničím viac - ale pri vyslovení tohto slovka si každý z nás predstaví niečo iné
ja keď počujem slovo krása predstavím si hory pretože sú naozaj krásne (aj keď možno len pre mňa) ak by mi niekto povedal ako popíšem krásneho človeka asi by som vymenovala všetky cnostné vlastnosti (štedrosť, ochota, dobrá vôľa...)ktoré by som chcela mať - taký človek je podľa mňa krásny trebárs by vyzeral ako zvonár u matky božej - ale je to len môj pohľad ktorý sa rozvíja od toho čo je pre mňa skutočne dôležité
ja ked pocujem slovo krasa, predstavim si asi svoju priatelku...hm...
kde sa berie laska?? ved v srdci...ale v nasom...teda aspon podla mna...krasu nehladajme v srdci tinych ludi, ale vo svojom...myslim tym asi to, ze musime mat srdce najskor otvorene pre krasu, az potom ju najdeme...a ak mame srdce otvorene dostatocne, zistime, ze krasa je vsade uplne vsade okolo nas...mraz na okne, motyl na kvete, pekna pesnicka, dazd ako pada, klepe na okna, zenska dlan, chrbat, plecia...hm...nuz, podla mna najkrajsie na svete su aj tak zeny...vsetky...ale inac v kazdom je kusok krasy...kazdy clovek je krasny...(asi)...no to je je jednu...krasu musi kazdy hladat vo svojom srdci...tak si myslim ja...
Podla mna si v dnesnom svete ludia zvolili svoje kulty krasy...napr. zeny chcu mat velke oci a pera,male nosy,blond vlasy,dlhe,stihle nohy,uzke drieciky a velke prsia...mne to pripomina babiku barbie.Dokonalost je nudna...takze ja si myslim,ze ludia si vyberaju partnerov aj podla toho,ake ma zlate chybicky(samozrejme nie vsetci,bohuzial).A ak niekoho skutocne lubite,tak jeho chybicky budete milovat.Napr.pehy,znamienka,krive zubky alebo hocico ine.Stavim sa,ze keby mal hocikto z nas dokonaleho partnera,tak by ho nakoniec nechal a hladal by si niekoho menej dokonaleho...Ale odbehla som trosku...Suhlasim z nazorom,ze krasa je vsade okolo a len ludia so srdcom zmrazenym od nenavisti a neochoti sveta a ocami zaslepenymi tuzbou po moci a peniazoch su o tuto krasu ukrateni.Ti neziju,len prezivaj.Preziju zivot tym,ze sa stale ponahlaju za peniazmi a na krasne "malickosti" si nenajdu cas...
VSETKO OKOLO NAS JE KRASA STACI LEN POHLAD DO OCI USMEV..A ZISTITE ZE KRASA SA NESKRYVA CI UZ V TOM CI JE CLOVEK PEKNY ALEBO AKY AE V TOM CO MA V SRDCI...A STAROVEKY GRECI BOLI uzasnuckyy..svedci o tom ich minulost a to s akou laskou stavali chramy a modelovali sochy...zivvot je krasa...LIFE IS BEAUTIFUL...a treba si ho uzit.. v dobrom slova zmysle
Krasa.. vždy som si predstavil len fakt pekne telo, tvár... ale to sa zmenilo! Keď som spoznal jednu babenku.. nevravím teraz, že je škaredá.. je pekná... ale určite sú aj krajšie... Popravde mal som ju sprvu v pake ale ked som ju spoznal bližšie zistil som, že som sa do nej zaľúbil... Krása je pre každého niečo iné... To je niečo podobné ako s umením.. nikto nevie ohraničiť pojem umenie. Ako je pre niekoho jedno dielo umenie tak je pre druhých gýčom... A presne tak je to aj s krásou..
nechcem byť hnusná,ale toto je dosť trapné filozofovanie...ako v tých brakových amerických filmoch kde sedia v škole a rozprávajú také samé "duchaplné" frázy ....(nechcela som nikoho uraziť)
Krasa sa neda charakterizovat pretoze kazdemu sa paci nieco ine ci uz vlasnosti postava alebo tvar... podla mna je clovek krasny vtedy ked je odlisny od ostatnych a na nikoho sa nechce podobat je sam sebou uz len to je vynimocne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
pretoze peknych ludi je neurekom...
ale krasnych, vnutorne krasnych ludi...je naozaj malo...a takeho cloveka najst..to je umenie...
V každom prípade je slovo krása iba púhym slovom a ničím viac - ale pri vyslovení tohto slovka si každý z nás predstaví niečo iné
ja keď počujem slovo krása predstavím si hory pretože sú naozaj krásne (aj keď možno len pre mňa) ak by mi niekto povedal ako popíšem krásneho človeka asi by som vymenovala všetky cnostné vlastnosti (štedrosť, ochota, dobrá vôľa...)ktoré by som chcela mať - taký človek je podľa mňa krásny trebárs by vyzeral ako zvonár u matky božej - ale je to len môj pohľad ktorý sa rozvíja od toho čo je pre mňa skutočne dôležité
kde sa berie laska?? ved v srdci...ale v nasom...teda aspon podla mna...krasu nehladajme v srdci tinych ludi, ale vo svojom...myslim tym asi to, ze musime mat srdce najskor otvorene pre krasu, az potom ju najdeme...a ak mame srdce otvorene dostatocne, zistime, ze krasa je vsade uplne vsade okolo nas...mraz na okne, motyl na kvete, pekna pesnicka, dazd ako pada, klepe na okna, zenska dlan, chrbat, plecia...hm...nuz, podla mna najkrajsie na svete su aj tak zeny...vsetky...ale inac v kazdom je kusok krasy...kazdy clovek je krasny...(asi)...no to je je jednu...krasu musi kazdy hladat vo svojom srdci...tak si myslim ja...