žralok bol zaujímavý, najprv viacmenej "hej, rybie mäso, také mierne netypické", a čím viac som ho zjedol tým viac ...štípalo. samo osebe, bez korenín.
slimáka som jedol, po prvom hlte som sa zgrcal, žralok=výborný, riasy na sushi, to neni nič nezvyčajné, veľa tam toho je a veľa z toho neni nič výnimočné....
@staphylococcus@hagelslag no, praveze som sa stretol s tym, ze vela ludi nejedlo pomerne typicke veci.. tak som to takto sem zaradil.. pre mne je vela veci tiez beznych.. pre inych nie.. je to o zvykoch
Jonathan Swift k tomu napísal skvelý Skromný návrh, @tikalok
nie si sám
Tak teraz neviem, či mám byť na seba hrdý, hanbiť sa alebo čo, že som zaklikal väčšinu. Ale to mládí bolo ozaj divoké. Takže asi nie som ani jedno, ani druhé a proste len tak som (a možno dokonca ani to nie).
Ten potkan možno znie ako vskutku netradičná voľba pokrmu, ale starká mi raz tvrdila, že nejaká svalovina, ktorú škvarila v panvici pre našu konzumáciu, je patkaňie. Tak som zaklikol aj to, neviem, či hovorila pravdu. Ja som skoro vždy poslušne a "poctivo" jedol to, čo mi dospelí dávali. A až oveľa neskôr som si uvedomil, aké je nespravodlivé a ukrutné jesť zvieratá.
Pod "iné" si predstavujem svalovinu z kengury, ktorú som raz tiež ochutnal. Slimačia paštéta nebola ktoviečo, ale slimačie vajcia nakladané v octosójovke, ak si dobre pamätám z detstva, boli delikatesou.
Medzi stromové delikatesy by som ešte zaradil mladé smrečie výhonky, a rozhodne by tu nemali chýbať ani hubové špeciality, konkrétne napr. muchotrávka červená, červenkastá (pripravená v čučoriedkovej omáčke), a dva druhy lysohlávok.
Aha, a od "srnec" nižšie, to nezobrazuje moje označenie možností. Takže dodávam:
diviak, jeleň, potkan, slimák, škľabka, púpava, topinambur, hluchavka, mrlík, žaluď, bukvica, čakanka (divá i kultivar), borovica, žralok, platesa, riasy (nori, wakame, hijiki, kombu, ...), a iné.
toto forum ma fakt ze pobavilo ja som akoze z horarskej rodiny takze take ze jelen, srnec, diviak to mam ako bezne v pohode a ked byvam na lazoch tak aj zajac oveca a pod je uplne bezne ale strasne sa smejem co zahlasovaliza to jak za menej tradicne lebo u mne je to kurva bezna strava v podstate
prepelicu som nejedla, ale prepeličie vajíčka áno
a jedla som srnčí aj jelení guláš, no ako to je už u mňa zvykom, tak mäso som v tom guláši nechala takže neviem či sa to ráta
@patrixo Zophobas morio je u mňa doma úplne typickým jedlom. Nie však pre mňa, ale kŕmim s tým varana, gekóny. A aj potkany, ale to je zasa pre hady. Ja to vyvažujem a mäso nejem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Ja by som najradšej žrala mojich 5 obľúbených jedál celý život, nerada skúšam nové jedlá/chute/nápoje...
nie si sám
Tak teraz neviem, či mám byť na seba hrdý, hanbiť sa alebo čo, že som zaklikal väčšinu. Ale to mládí bolo ozaj divoké. Takže asi nie som ani jedno, ani druhé a proste len tak som (a možno dokonca ani to nie).
Ten potkan možno znie ako vskutku netradičná voľba pokrmu, ale starká mi raz tvrdila, že nejaká svalovina, ktorú škvarila v panvici pre našu konzumáciu, je patkaňie. Tak som zaklikol aj to, neviem, či hovorila pravdu. Ja som skoro vždy poslušne a "poctivo" jedol to, čo mi dospelí dávali. A až oveľa neskôr som si uvedomil, aké je nespravodlivé a ukrutné jesť zvieratá.
Pod "iné" si predstavujem svalovinu z kengury, ktorú som raz tiež ochutnal. Slimačia paštéta nebola ktoviečo, ale slimačie vajcia nakladané v octosójovke, ak si dobre pamätám z detstva, boli delikatesou.
Medzi stromové delikatesy by som ešte zaradil mladé smrečie výhonky, a rozhodne by tu nemali chýbať ani hubové špeciality, konkrétne napr. muchotrávka červená, červenkastá (pripravená v čučoriedkovej omáčke), a dva druhy lysohlávok.
diviak, jeleň, potkan, slimák, škľabka, púpava, topinambur, hluchavka, mrlík, žaluď, bukvica, čakanka (divá i kultivar), borovica, žralok, platesa, riasy (nori, wakame, hijiki, kombu, ...), a iné.
agatove kvety som tiez jedla to mi dedko ukazal, ze oni to v detstve jedli namiesto sladkosti
Ale napr balut, čo je oplodnene kačacie vajíčko ktoré zješ aj s embryom, s kosťami atď.
A potom všelijaké ázijské chuťovky, morské lodné červy čo žerú drevené vraky lodí a podobne
a jedla som srnčí aj jelení guláš, no ako to je už u mňa zvykom, tak mäso som v tom guláši nechala takže neviem či sa to ráta