Zdravím, priateľ začal s novou robotou kde šoféruje niekedy aj 24 hodín nonstop, zatiaľ sa udržuje na káve ale nepoznáte nejaký účinnejší a zdravší spôsob na udržanie sa bez spánku?
alebo aj niečo stále chrúmať. Napriklad banánové/jablkové chipsy či iné sušené ovocie ktoré je take chrumkavé a niekde to nech má pri sebe po ruke a sem tam nech si zoberie a poriadne žuť, urcite pomoze a netreba ziadna kava ani guarana ani nic.
pokial viem tak sa taku dobu ani nesmie soferovat... Takze to by mal riesit so zamestnavatelom. Lebo pri takej monotonnej cinnosti sa udrzat pozorny 24hod nie je mozne bez nejakych silnych stimulantov. A raz moze prist mikrospanok v zlu dobu a bum.
Mna by zaujimalo, ci z vas nekto skusal soferovat, co i len nad 12hod a hlavne, ked je od rana na nohach a vecer, kedy je telo zvyknute spat, tak ma pokracovat dalej. Tam tie vase ovocia, chrumkanie pomoze NULA, lebo to nie je kvoli nedostatu energie ale kvoli hormonom a inym latkam.
@caramelbiscuit Tento B-komplex (prečítaj si o ňom na internete), podporuje nervovú sústavu, pôsobí proti únave a pod. ...
Dobrá je aj káva, aspoň 1x denne (najlepšie ráno, alebo poobede, pred ďalšími aktivitami). Energetické nápoje neodporúčam, radšej nejakú sladkosť, to tiež dodáva energiu.
Inak namiesto kávy je dobrý zelený čaj (nejaký kvalitný). Zelený čaj je vraj lepší ako káva. Plánujem to vyskúšať.
Nech skúsi taurín (čistý prášok kúpiť na nejakej stránke s doplnkami výživy)
A keď chce fakt dobrú vec ktorá sa ale prejaví až po dlhšej dobe tak nech pravidelne pije čaj z 5listého ženšenu , to je skutočne najzdravšia a najlepšia záležitosť.
Napr. nech to kombinuje s tým @11
@caramelbiscuit cawko bol som roky sofer.. kofein a podobne nikdy nezabrali.teda aspon nie tak ako by som ja chcel..odporucam dodrzat spravny prisun tekutin a spravne zdravo jest.a sem tam aj plavat a hybat sa..urcite mu to pomoze..moja skusenost.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Podotýkam, že po Red Bulle sa mu chcelo spať ešte viac
a ak káva pomáha len tak tak treba zvýšiť počet káv hhh
dopovat sa ovocim
alebo aj niečo stále chrúmať. Napriklad banánové/jablkové chipsy či iné sušené ovocie ktoré je take chrumkavé a niekde to nech má pri sebe po ruke a sem tam nech si zoberie a poriadne žuť, urcite pomoze a netreba ziadna kava ani guarana ani nic.
Dobrá je aj káva, aspoň 1x denne (najlepšie ráno, alebo poobede, pred ďalšími aktivitami). Energetické nápoje neodporúčam, radšej nejakú sladkosť, to tiež dodáva energiu.
Inak namiesto kávy je dobrý zelený čaj (nejaký kvalitný). Zelený čaj je vraj lepší ako káva. Plánujem to vyskúšať.
(A nerobte si srandy s ovocíčkom.)
Nech skúsi taurín (čistý prášok kúpiť na nejakej stránke s doplnkami výživy)
A keď chce fakt dobrú vec ktorá sa ale prejaví až po dlhšej dobe tak nech pravidelne pije čaj z 5listého ženšenu , to je skutočne najzdravšia a najlepšia záležitosť.
Napr. nech to kombinuje s tým @11