Ze stale nechapem ako niektore firmy mozu fungovat s takou organizaciou aku maju a asi najviac to, ze naozaj zalezi skor na tom ako to (seba, svoje schopnosti, cokolvek, projekt) obkecas nez aky vo vysledku je (ale stale naivne dufam, ze aj tvrdou pracou sa da dosiahnut vela).
A ze moje predstavy o spaseni sveta cez grafika v reklamke asi neklapne ...
Že menej je viac, nezáleží len na čísle na výplatnej páske, ale aj pocite šťastia z práce, na kolektíve, na šéfoch... Je naozaj napiču chodiť do práce s nechuťou a nasilu keď viem, že to môže byť aj inak, že už to bolo aj inak
Že ak dačo chcem, tak si na to musím zarobiť. Kolegovia a vedenie vedia byť aj svine, ale na druhej strane sa nájdu aj dobrí ľudia. Medziľudské vzťahy v práci sú vyčerpávajúce, ak niekto rieši spor a ty to musíš počúvať.
že nerozumiem, ako niektorí ľudia môžu robiť prácu, ktorá ich nebaví.
že peniaze sú úžasná vec.
a že peniaze nie sú všetko.
že spánok je naozaj najlepší na svete.
a že starať sa o seba je kurvaťažké a idem si dať od toho pauzu
Že som len mäsová súčiastka s prideleným číslom. A že svet je chorý a zaslúži si katastrofu, ktorá by ho zastavila a donútila zamyslieť sa a možno chcieť menej...
Mňa naučil trošku disciplíny, ktorú som pred tým nemala žiadnu
Akože, nie že by to teraz bolo terno, ale už nie som prvotriedny flákač, už len tak troška nadpriemer.
Ze nechcem pracovat som vedela, aj ked som nepracovala, ale paci sa mi ta odpoved
No a za mna:
- ze ZIADNE peniaze nestoja za moju zivotnu energiu (niezeby som mala stovku na hodinu, ale proste su dni, kedy naozaj nic nerobime pre firmu, len cely den kavickujeme, obedujeme, sme na nete, miname firemen peniaze, robime si vlasky a klebetime a mam za to nejaky obnos, ale radsej by som doma vysavala fakt)
- ze decentne flirtovat takmer vzdy pomaha v akejkolvek interakcii s ludmi (sexisticke, ale statisticky proste pomaha, a funnily enough hlavne u heterosexualnych zien a homosexualnych muzov)
- nebyt zosrata z emailov a telefonatov, v tomto mi naozaj praca brutalne pomohla
- vyborne vety do zivota, ako reagovat na neuveritelny kokotizmus a hnidopisstvo, napriklad 'dakujeme za vstup a analyzu'
- strasne neustupne nedat ludom, co chcu, lebo to zakazuje nejaky interny predpis
- manipulovat s velkym mnozstvom rozbitnych poharov naraz
- ze vysokopostaveny CEO z Rakuska/Singapuru/Australie je spravidla prijemny rozvazny clovek, s ktorym sa da, zatialco najnizsie postaveny kokotko z Dolneho Kubina si mysli, ze jemu osobne z riti svieti slnko a je nepredstavitelne dolezity
- ako velmi vela urobi s medziludskymi vztahmi tykanie
- ako strasne drahe su fajnove euroobaly
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
A ze moje predstavy o spaseni sveta cez grafika v reklamke asi neklapne ...
Ze sa musis nonstop ucit a zlepsovat
Ze ludia sa budu snazit ti skakat po hlave a nemozes sa nechat
a este som sa naucil vazit si svoj volny cas
A ešte, že môžem dosiahnuť svetlo, ak budem makať
že peniaze sú úžasná vec.
a že peniaze nie sú všetko.
že spánok je naozaj najlepší na svete.
a že starať sa o seba je kurvaťažké a idem si dať od toho pauzu
Akože, nie že by to teraz bolo terno, ale už nie som prvotriedny flákač, už len tak troška nadpriemer.
No a za mna:
- ze ZIADNE peniaze nestoja za moju zivotnu energiu (niezeby som mala stovku na hodinu, ale proste su dni, kedy naozaj nic nerobime pre firmu, len cely den kavickujeme, obedujeme, sme na nete, miname firemen peniaze, robime si vlasky a klebetime a mam za to nejaky obnos, ale radsej by som doma vysavala fakt)
- ze decentne flirtovat takmer vzdy pomaha v akejkolvek interakcii s ludmi (sexisticke, ale statisticky proste pomaha, a funnily enough hlavne u heterosexualnych zien a homosexualnych muzov)
- nebyt zosrata z emailov a telefonatov, v tomto mi naozaj praca brutalne pomohla
- vyborne vety do zivota, ako reagovat na neuveritelny kokotizmus a hnidopisstvo, napriklad 'dakujeme za vstup a analyzu'
- strasne neustupne nedat ludom, co chcu, lebo to zakazuje nejaky interny predpis
- manipulovat s velkym mnozstvom rozbitnych poharov naraz
- ze vysokopostaveny CEO z Rakuska/Singapuru/Australie je spravidla prijemny rozvazny clovek, s ktorym sa da, zatialco najnizsie postaveny kokotko z Dolneho Kubina si mysli, ze jemu osobne z riti svieti slnko a je nepredstavitelne dolezity
- ako velmi vela urobi s medziludskymi vztahmi tykanie
- ako strasne drahe su fajnove euroobaly