bobaľky znie to cudne ale aby ste si to vedeli predstavit je to nieco taqe ako dukatové buchtičky ale s poliate makom a šte mačanka to je nieco ako kapustinica len to je hustejšie niektoré regionalne nazvy zneju funny
heh,inak k tym regionalnym nazvom... tak u nas jedine vianoce,co ma taky nezvycajny nazov je BRYA... to je vlastne slivkova polievka,ale to my nastastie nejedavame
Ak ide o to, čo nesmie chýbať na vianočnom stole (nie všetko z toho jedávam aj ja, ale neviem si predstaviť že by to nebolo na stole pri štedrovečernej večeri): kapustnica, chlieb, zemiakový šalát, rybie prsty/kapor, nejaké koláčiky, misa s ovocím, orechmi, nejakým obilím, peniazmi a šupinami z kapra, oplátky, med, nejaké nealko. Toto keby nebolo na stole tak mi to proste chýba, patrí to k atmosfére
šošovicová polievka,pyré a rybie filé,mne mama vysmáža syr ale .. a este take zvyky ze hádzať orechy do kutov..a to sa tusim nema kukať kde hodiš a som si to minuly rok hodila na hlavu a este oplatky z medom,mandarinky,jablko,kolač zjest aspon jeden,atd
a inak k teme: kolace,salonky,kolekcie,ryba,salat,kapustnica,hubova polievka,uz spominane bobalky, langose tvarohove/makove/kapustove, oplatky s medom, ovocie..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
to mne nesmie chybat ja veceriam to a kusok masa
a inak k teme: kolace,salonky,kolekcie,ryba,salat,kapustnica,hubova polievka,uz spominane bobalky, langose tvarohove/makove/kapustove, oplatky s medom, ovocie..
kedysi sme mavali aj jablko ktore sa rozkrojilo tak, aby z jadierok bola hviezdicka, ale na to sme sa nejak vykaslali
a mavali sme aj bobaľky, ale ja mak nemozem a bratovi nechutili, takze sa nam ich neoplati robit