vcera som pocuval po niekolko mesiacoch zvova Red Hot Chilli Peppers aaa v pesnicke Snow (Hey Oh) je veta: More I see, less i know v preklade Čím viac vidím, tym menej viem. Na internete je vela odpovedi ale ja chcem vediet co je to podla Vas.
@rencita to je jedno ci je to zle v tomto pripade lebo sa to da dobre prelozit. ma to nejaky zmysel ten text som si isty. nepytam sa na to ci je problem s monou anglictinou alebo prekladom ja chcem vediet nazor. btw pozri si lyrics
@somnaj hlavne je to THE more i see THE less i know neviem odkial mas text k tomu ale ak je bez tych the je to chyba lebo tie tam normalne pocut a to je aj normalny tvar tej vety
cize cim viac vidim tym menej viem
mudrujem cisto len preto aby si si to nezapamatal zle
je to jednovetové vyjadrenie... filozofickej úvahy, podobnej Descartovmu Viem že nič neviem, resp. myšlienkam typu "čím viac vieme tým viac si uvedomujeme ako málo toho vieme", "see" je v tomto prípade skôr všeobecne uvedomovanie si, a "know" chápanie, skrátka čím viac vecí si uvedomuješ, tým viac si si vedomý toho ako málo z nich skutočne chápeš, prípadne menej všeobecne a viac pesimisticky a prakticky a spoločenskoreflexívne: čím viac sleduješ čo sa deje všade okolo, tým menej ti to dáva zmysel.
Čím viac chápeš, tým menej vieš. Tak by som to preložila ja ( no v prvej osobe). Lebo keď chápeš viacero uhlov pohľadu na nejakú vec, uvedomuješ si, že to nie je o tom, mať pravdu, ale byť konzistentý v tom, čo chceš. Každý má v niečom pravdu, a preto už máš pocit, akoby si ani nevedel, kde je pravda a či nejaká jednoznacná existuje aj keď fakty nepoprieš...alebo čím viac verzií na niečo si vypočuješ, tým viac sa do toho zamotávaš a menej tomu rozumieš...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a irituje ma trosku, ked niekto vo frazeme zabuda tak dolezite cleny the ^_^
Music the great communicator
Use two sticks to make it in the nature
cize cim viac vidim tym menej viem
mudrujem cisto len preto aby si si to nezapamatal zle
je to jednovetové vyjadrenie... filozofickej úvahy, podobnej Descartovmu Viem že nič neviem, resp. myšlienkam typu "čím viac vieme tým viac si uvedomujeme ako málo toho vieme", "see" je v tomto prípade skôr všeobecne uvedomovanie si, a "know" chápanie, skrátka čím viac vecí si uvedomuješ, tým viac si si vedomý toho ako málo z nich skutočne chápeš, prípadne menej všeobecne a viac pesimisticky a prakticky a spoločenskoreflexívne: čím viac sleduješ čo sa deje všade okolo, tým menej ti to dáva zmysel.
no ja neviem ja mam pocit ze mi tu sedi citat z maleho princa o tom ,ze to dolezite je ociam neviditelne, ze dobre vidime len srdcom