ked si poviem ze by som tu vedel aj byvat,ked som "familiar" s prostredim a citim sa byt vitany kedykolvek to miesto navstivim zase a uzivam si pritomnost.
I never thought about love when I thought about home
Anyways
Domov je skor pocit ako miesto. Domov je tam, kde chcem byt, ked som unavena, kam chcem prist zo skoly/prace. Domov je sukromie a volnost a moje veci a smiesne outfity.
Z miest, kde som byvala, su mamkin dom a prvy a treti bratislavsky podnajom pre mna domov, ale otcov byt a druhy podnajom nie.
A zasraty hnusny prefajceny Suzan's bar v KE je absolutne moj domov, aj ked som uz naozaj pristara na to, aby som tam chodievala.
"Doma" sa necitim doma, preto som odisiel a v tych mojich podnajmoch z ktorych sa stahujem kazdy rok z mesta do ineho mesta, to tiez nie je domov.
Doma sa citim sam vo svojom aute cez cele SR. Sam zo sebou relaxujem pri hudbe a uzivam si soferovanie. Sice si tam nevarim a nespim tam, ale je to pre mna najpokojnejsie miesto.
@emptysoul Podnikal som v investicnej firme cca 3 roky + som robil pre jedneho vacsieho brokera technicku a fundamentalnu analyzu ohladom indexov a forexu, teraz len administrativa v kancelarii, jemne som si dodrbal "karieru", ale to je na dlho.
@emptysoul Bolo to urcite lepsie ako teraz, najvacsia bola nieco malo cez 1400€ co je 2x tolko, co mam teraz, pre niekoho stale malo, pre mna to bolo dost na byt, auto, rozne skolenia a konicky. Skoda, ze to do istej miery porusovalo moje eticke zasady a polovica z tych peniazkov bola na ukor niekoho ineho, preto som aj odisiel. Ale to je zase na dlho, bola to len partnerska firma so zhnitym vedenim.
pre mňa je to naozaj pocit mám 3 mestá, v ktorých sa cítim byť doma - Košice, Praha, Barcelóna... keď som v ktoromkoľvek z nich bola už len prvé sekundy, cítila som sa tak...
ale zároveň to nemusí byť ani mesto.. je jedna partia, dokonca to nie je ani moja pokrvná rodina.. no keď sa niekde zídeme viacerí.. mám pocit, že som doma... a vlastne u mojej rodiny, ale len z otcovej strany... mám ten pocit tiež
asi mám viac domovov a je to ťažké len tak definovať
@openmindedfreak najblizsie roky asi nie,aj ked uz dlho sa chystame ze kupime nejake auto a prejdeme si to tam poriadne. momentalne som v EU,cyprus/anglicko a obcas niekde inde,cez zimu JV azia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
vdaka tomu mam domovy po celom svete
Miesto, ktorému hovorím domov je u našich na Slovensku.
strašne ľúbim svoju rodinu, hoc nie je dokonalá, ale patríme k sebe
Čiže to gro čo tvorí domov je pre mňa rodina.
Anyways
Domov je skor pocit ako miesto. Domov je tam, kde chcem byt, ked som unavena, kam chcem prist zo skoly/prace. Domov je sukromie a volnost a moje veci a smiesne outfity.
Z miest, kde som byvala, su mamkin dom a prvy a treti bratislavsky podnajom pre mna domov, ale otcov byt a druhy podnajom nie.
A zasraty hnusny prefajceny Suzan's bar v KE je absolutne moj domov, aj ked som uz naozaj pristara na to, aby som tam chodievala.
Doma sa citim sam vo svojom aute cez cele SR. Sam zo sebou relaxujem pri hudbe a uzivam si soferovanie. Sice si tam nevarim a nespim tam, ale je to pre mna najpokojnejsie miesto.
ale zároveň to nemusí byť ani mesto.. je jedna partia, dokonca to nie je ani moja pokrvná rodina.. no keď sa niekde zídeme viacerí.. mám pocit, že som doma... a vlastne u mojej rodiny, ale len z otcovej strany... mám ten pocit tiež
asi mám viac domovov a je to ťažké len tak definovať