Dopujem sa cesnakom a chodím oveľa viac zababušená, ako normálne. Prípadne sa ešte napchávam iným ovocím a zeleninou.
(Najvtipnejšie bolo, keď som nasadila cesnakovú kúru pred skúškou a potom som si uvedomila, že výnimočne nie je písomná a bála som sa, že to zo mňa bude raziť na kilometer a preto ju nespravím. Ale spravila som)
no tak ja som nejako presvihla tu cast, ked som mala citit ze budem chora tak momentalne lezim v posteli s horuckou a je mi na skapanie a to som si myslela, ze to prejde, tak som v piatok s teplotou isla zurovat, a vcera sa to nejak cele prevalilo asi pojdem doktorke
ja keď cítim, že na mňa niečo lezie, pred spaním vypijem pol litra kamilkového čaju, pol litra prieduškového čaju, dám si jeden paralen alebo panadol, vypláchnem si hrdlo a snažím sa spať aspoň 7 hodín. a väčšinou to pomôže.
vzdy ked zacitim v nose alebo v hrdle ze "nieco na mna lezie", presvedcim samu seba o tom, ze chora nie som, nechcem byt a nebudem..nadchu, chripku a podobne sracky zvane "choroy" som uz nemala dva roky...a je mi fajn
Namočiť si nohy do vedra s teplou vodou (zaberá najviac, keď to urobíš ešte skôr, ako to na teba úplne doľahne), dať si teplý čaj a zahrabať sa preventívne do postele. Nedaj tým vírusom šancu.
TREBA TIE BACILI VYPALIT NAPR. ABSINTH JE DOBRY AKO PREVENCIA NAPR. KED SA VALAS V SNEHU PRI -20°C IBA V TRICKU
JA SOM UZ MOMENTALNE ZA TOU HRANICOU POCITU BYTIA CHORYM TU UZ NEPOMOZE NIC IBA TO VYDRZAT ALE TAKA ALPA S CUKROM DODA HRDLU ASPON NA CHVILU POCIT SVIEZOSTI
inak ja začnem jesť viac ovocia, pijem čaj a veľmi veľa vody, aby sa mi prečistil organizmus.
a snažím sa byť aspoň deň-dva v pokoji, nechcem rušiť svoje okolie neustálym smrkaním, kašlaním, soplením, kýchaním a odchriachaním si, ako to robia niektorí okolo mňa. je to nechutné.
@grietusha to som nevedela, hehe ale väcsinou mi to aj tak pomohlo, zvysena davka Cecka.. nie uplne "predavkovat sa", ale dat si ho dost na to, aby ma vratil s5 do hry
moj recept bude asi trochu divny, ale ked citim, ze ma zacina skrabat hrdlo, tak idem a dam si aspon dvojitu zmrzlinu. filozofia toho je taka, ze bakterie miluju teploty okolo 38°C, teda teply cajik tomu prilis nepomoze, zato zmrzlina ich surovo zmrazi. To ale len pre uplne pociatocne stadia. Ked uz citim, ze sa mi chyta aj nos alebo priedusky, tak mam nejake osvedcene sumive tabletky, pripadne aj homeopatika. Ja osobne som velkym odporcom caju, preto ten pijem uz iba v krajnom pripade, ked mam fakt vysoku teplotu a obycajna mineralka robi viac sarapaty ako dobra.
No a potom este pre tych vacsich "sarlatanov": existuju alternativne mediciny, liecenie rukami alebo pomocou kyvadla, a vela, vela dalsieho... zavisi od toho, comu clovek veri viac, ci tabletkam alebo vlastnym rukam
btw. k slovu v uvodzovkach - ak to cita niekto, co sa venuje alternativnej medicine, prosim, neberte to ako urazku! Ja mam takychto ludi vo velkej ucte a osobne ich poznam dost vela, ale pozname skeptikov, ktori o alternativnej medicine ani neuvazuju
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
skusala si jest cesnak ? to je zaruceny recept mojho deda
(Najvtipnejšie bolo, keď som nasadila cesnakovú kúru pred skúškou a potom som si uvedomila, že výnimočne nie je písomná a bála som sa, že to zo mňa bude raziť na kilometer a preto ju nespravím. Ale spravila som)
idem do sauny
nuž..teším sa, že ma moja drahá chuť...
@kolini
JA SOM UZ MOMENTALNE ZA TOU HRANICOU POCITU BYTIA CHORYM TU UZ NEPOMOZE NIC IBA TO VYDRZAT ALE TAKA ALPA S CUKROM DODA HRDLU ASPON NA CHVILU POCIT SVIEZOSTI
Ale odkedy beriem Imunor na podporu imunity, tak uz takmer nebyvam chora.
a snažím sa byť aspoň deň-dva v pokoji, nechcem rušiť svoje okolie neustálym smrkaním, kašlaním, soplením, kýchaním a odchriachaním si, ako to robia niektorí okolo mňa. je to nechutné.
Asi si urobim COLDREX, sumivy celaskon, aspon dva horuce caje, haslerky (na hrdlo) a do zajtrajsieho vecera musi prjest
No a potom este pre tych vacsich "sarlatanov": existuju alternativne mediciny, liecenie rukami alebo pomocou kyvadla, a vela, vela dalsieho... zavisi od toho, comu clovek veri viac, ci tabletkam alebo vlastnym rukam
btw. k slovu v uvodzovkach - ak to cita niekto, co sa venuje alternativnej medicine, prosim, neberte to ako urazku! Ja mam takychto ludi vo velkej ucte a osobne ich poznam dost vela, ale pozname skeptikov, ktori o alternativnej medicine ani neuvazuju