Pointa @2 bola asi taká že je to hlúposť. Nevravím že sa treba prežierať ale zase nejesť to je brutál. Hlavne decká s tým majú problém. Príklad zo života: Sesternica ( 8r. ) chodí na tanečnú a nejaké jebnuté decko jej povedalo že je tučná. A odrazu nechce nič jesť. Ale pritom nieje tučná. Ale to decko čo jej to povedalo asi moc nezje alebo jej rodičia nedávajú jesť aby nebola "tučná" na tej tanečnej. takže všetko je to subjektívny názor.
ja ich tak trochu obdivujem jak tolko dokazu nejest... aj ja som skusala... vydrzala som tusim styri dni... a mozno by som aj vacej, ale to si vsetci vsimli ze som nejedla a nevedela som to zakryt a doma sme mali plnu igelitku sladkosti
inak je to super pocit citit sa tak strasne lahko.... bola som na to sama tak teraz jem normalne.... ale potrebujem schudnut, rada by som s volakym zacala nejak tak chudnut.... ale ze za den budem pit len vodu, to si vobec neviem predstavit. a take uplne vychudnute je
hlavne s tým nezačínaj...a ja som ževraj moc chudá, a neznášam otázky typu "ty si anorektička?" toto mi lezie na nervy...a fakt s tym nezačinaj...je to choroba, ktorá ťa ničí psychicky, aj fyzicky...radšej byť tučná, ako chorobne vychudnutá...
@18miki18 kks.. nechapem potom dieta si to zobere moc k srdcu a fakt potom si mysli ze je tucne.. jasom minule kukala zamenu manzeliek a to dieta dievcatko malé bolo proste kazdy deň pred zrkadlom a hovorila ze je tucna a mala asi mozno 5 rokov.. neviem ci ju to tak ucia ze musi byt dokonalá lebo mamu mala kozmeticku a oca kadernika....tak potom to ajtak super vyzeralo ze si hovorila ze je tucna..takze suhlasim stebou..
@husky cakala som kto skor na to zareaguje... myslim si dokazem uvedomit kedy to prezeniem... a ina dieta vobec na mna nezabera... pride mi lahsie malo jest ako drzat nejaku "mrkvovu" ci jaku dietu
pred určitým časom som nad tym premýšľala ....nie som tučná ale ani chudá, neviem prečo mi vždy záležalo na mojejj postave az tak moc.... bola som posadnutá chudnutím, ....Na internete máte kopec báb, ktoré pre anorexiu zakladajú blogy a pre ne to je ako určitý spôsob motivácie a podporovania sa z inými pro ana, čiže do toho sa je ľahko dostať horšie je z toho vyjsť živý a zdravý....sú tam take psycho rady o tom čo robiť aby si to okolie nevsimlo že si anorektička ....no brutal ...niektoré dievčatá to totalne prehaňajú .... po uplnom prehodnotení som to zavrhla....a momentálne som mimo domu takze sa stravujem ako ja chcem a je to lepšie ...pestrejšia, olejom nenapitá strava dost pomôže....treba len zistiť v čom robíme problém a upravit si jedálniček .....ale byť ľahší ja dobrý pocit
@9 netrím anorexiou ani s tým nechcem začať ja len robím SOČ(Stredoškolská odborná činnosť) do školy a mám tému o Anorexii ! Tak som chcela vidiet aj názor iných ludi aby som to tam nejako zhrnula
...myslím si, že vždy keď vidím slovo anorexia a v mysli sa mi vynoria jej hlavné predstaviteľky, tak mám chuť strčiť hlavu do misy majonézového šalátu a tešiť sa zo svojho veľkého tučného sexy zadku!!!
že je to chorý spôsob ako si naprávať nízke sebavedomie, upneš sa na úplne najnepodstatnejšiu časť seba a vyžívaš sa v tom aké je krásne ako rýchlo, efektívne a totálne si ju (a zvyšok seba spolu s ňou) dokážeš ničiť a deformovať, a si na to hrdá a presviedčaš sa ako je ti úžasne a popritom náhodne omdlievaš kade chodíš, a ignoruješ že tvoje telo konzumuje seba samé aby prežilo. si si sama hitlerom, židom aj koncentrákom zároveň a zblbneš sa tak že na to nedáš dopustiť a máš pocit že je to to najlepšie čo si mohla v živote spraviť.
myslím si o tom že je to primárne veľmi ťažká psychická choroba. a že propagácie tejto veľmi ťažkej psychickej choroby (pro-ana blogy, články, fotky a komentáre k nim) by mali byť trestné, doslova by na to mal existovať nejaký zákon, nalo by to byť trestané ako ekvivalent navádzania na (samo)vraždu.
@fxx ja sa kvôli nemu už dva mesiace teším na vianoce, ale si ho nechcem dopriať skôr, nech to potom stojí za to ale to ja vždy keď vidím pro-ana témy tak ma napadá len pečená kačica a černohorský rezeň a... ja neviem všetko čo oni nežerú (teda väčšinu času ani ja, ale proste práve keď toto vidím, tak mám strašnú potrebu zjesť niečo hrozne kalorické
že je to všetko iba o hlave a telo začne byť časom len akási vec, ktorou kričia o pomoc, ale ľudia sa radšej častokrát obzrú inde aby sa nemuseli na tú "háveď, debilitu a tuposť" pozerať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Ad @2 . Nechal som sa uniesť. Sorry.
inak je to super pocit citit sa tak strasne lahko.... bola som na to sama tak teraz jem normalne.... ale potrebujem schudnut, rada by som s volakym zacala nejak tak chudnut.... ale ze za den budem pit len vodu, to si vobec neviem predstavit. a take uplne vychudnute je
Spätne to vidím asi takto:
Ale spomínam si, ako mi vtedy jebalo :/
myslím si o tom že je to primárne veľmi ťažká psychická choroba. a že propagácie tejto veľmi ťažkej psychickej choroby (pro-ana blogy, články, fotky a komentáre k nim) by mali byť trestné, doslova by na to mal existovať nejaký zákon, nalo by to byť trestané ako ekvivalent navádzania na (samo)vraždu.
vsade vidim len o zradle,a na vsetko dostanem strasnu chut co vidim,nenormalne by som si dal zakusky,aj majonezovy salat,aj vsetko...
ale u niektorých mi to príde ako forma samovraždy.......že proste nechcú žiť.......doslova a do bodky........ako potom niekoho prinútiš žiť?