Ahoj, mám problém. Som v ôsmej triede na základnej škole a potrebovala by som sa poradiť o bilingválnom gymnáziu.Počula som, že bilingválne školy sa vo svete viac uznávajú a dodajú vyššie presadenie.Niektorí hovoria, že spravili chybu, keď sa odhodlali
Ale to co si napisala ze sa vo svete uznavaju to vyznelo smiesne Halo my sme na slovensku A Nikto sa ti nikdy nebude pozerat na aku strednu si chodila, jedine tak budes mat lahsie sa dostat na vysoku ked budes chcet studovat tlmocnictvo alebo aplikovane jazyky atd...
A na bilingvalne chodia sikovne decka aspon nebudes medzi sprostymi
@veronicaurban tento rok som ukoncil maturitou toto studium..
prvy rocnik je to tragedia, zakladna skola ti neda anglictinu na pozadovanej urovni, preto trva mesiac, dva mozno viac kym si aspon trochu tu odbornu anglictinu osvojis.. mne sa zacalo darit az zmenou uciteliek, ktore ucili, tak ako sa patri a mal som ku nim blizsie najma ludsky.. posledny rocnik je lahoda.. p.s.: ked mas same 1, tak sa priprav, ze ta tam bude cela trieda vyuzivat =D
a ci to povazujem za tazke? no keby vsetko zaviselo len na mne a nedockal by som sa pomoci od priatelky (spoluziacky), tak by to nebola prechadzka nebickom...
tuto skolu odporucam len ako vybornu prilezitost si osvojit cudzi jazyk a pripadne ist po maturite studovat do zahranicia, od nas idu napr. do Skotska a Anglicka 4 ludia.. dalsie dve ucia anglictinu brigadne.. navyse na prijimackach maju ine decka s AJ problemy, avsak po tomto studiu ti to bude pripadat jednoduche a nahrabes si kopu bodov za AJ cast prijimaciek na SVK skoly..
tak mam kamosku z bilingvalneho a urcite ti to da mnoho moznosti zucastnovat sa projektov do zahranicia, tito nasi precestovali snad celu europu, vacsinu im tusim hradila skola, prip. ministerstvo
a to ze budes 2 jazyky vediet na urvoni je pekny bonus
@veronicaurban a priprav sa na kopu zabiteho casu projektami z kazdeho predmetu kazdy polrok, dalej milion malych testov a same velke testy.. navyse u nas sa zaviedli koncorocne male maturity za vela bodov a proste x debilin, ktora ta vedia akurat tak nasrat =D samozrejme k tomu este pridaj esseje, domace ulohy, ustne skusanie..
a som rad, ze sa uz nemusim ucit v anglictine na VS =D
aj ja som chcela isť na bilingval.. poviem ti, v deviatom rocniku sa nič nenanučíš.. to každý flákal (samozrejme okrem učenia na monitor) podla mna bilignval je lepsi ako obyčajny gympel (na ktory chodim )
Ja si nemyslim ,ze so murobila chybu. a ked si na anglickom, je to v pohode ucit sa ine predmety v anglictine a nemslim si, ze metiky etc je tam malo, rpave naopak.
myslim si ze absolventi su az na male percento tych hlupakov co sa dostanu fakt na super vysoke skoly , povacsinou velmi uspesní navstevnici uradu prace , prípadne casnikmi na letnych terasach , alebo pokladnikmi v tescu ....ktorí vedia o vsetkom nieco , no poriadne dokopy nevedia ani hovno ....toť môj názor
tiez chodim na bilingválne, podla mna prvy rok je taky light, mas cca 20 hodin za tyzden iba jazyk (neviem ako inde) .. ine predmety len aby sa nepovedalo, takze sa tomu mozes naplno venovať a na konci budes dost dobre na tom... toho skoku do druheho sa bojim, ked uz tych hodin bude len 5 a ostatne predmety uz v španielcine... ale ked to zvladli ostatni, a ked sa snazis a mas na to, zvladnes to.... ale ptm by si mala ist do zahranicia, aby si to aspon vyuzila.. a pokial nechces, tak ti stači asi aj normal gymko.. ale bilingvalne je zaujmavejsie
podla mna zalezi od toho ci mas ten jazyk rada a chces sa v nom posuvat dopredu (bilingvalny ta velmi potiahne)..my sme sa mohli rozhodnut ci chceme klasicky alebo bilingvalny nemecky, ja som sla na klasicky a nelutujem napr.vobec..ani tie prirodne vedy niesu take strasne (tiez ich neznasam a da sa to v pohode) jediny problem je tam matika-aspon pre mna-ale urcite zalezi vela aj od ucitelov..musis sa sama rozhodnut ci sa chces zdokonalovat v jazyku alebo vseobecne
ja chodím na bilinvalny gympel pomalicky koncim prvy rocnik a nelutujem super kolektiv, az na zopar debilov ktory sa najdu vsade .. jedina vec ktora sa mi moc nepaci je maturovat na dvakrat ale zvladli iny tak snad aj ja kazdopadne cakala som ze to bude trochu tazsie, zatial pohode .. tak uvidime o rok ak mas prilezitost a spravis talentovky urcite chod ... nic tym nestratis a osvojis si anglictinu aspon
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Na franinu.. Matika je tam hlavne veľmi málo, fyzika tiež a chémia takisto..
Je ťažké naučiť sa ten jazyk a potom prejsť skúškami, ale ak na to máš tak to dáš..
Ale to co si napisala ze sa vo svete uznavaju to vyznelo smiesne Halo my sme na slovensku A Nikto sa ti nikdy nebude pozerat na aku strednu si chodila, jedine tak budes mat lahsie sa dostat na vysoku ked budes chcet studovat tlmocnictvo alebo aplikovane jazyky atd...
A na bilingvalne chodia sikovne decka aspon nebudes medzi sprostymi
prvy rocnik je to tragedia, zakladna skola ti neda anglictinu na pozadovanej urovni, preto trva mesiac, dva mozno viac kym si aspon trochu tu odbornu anglictinu osvojis.. mne sa zacalo darit az zmenou uciteliek, ktore ucili, tak ako sa patri a mal som ku nim blizsie najma ludsky.. posledny rocnik je lahoda.. p.s.: ked mas same 1, tak sa priprav, ze ta tam bude cela trieda vyuzivat =D
a ci to povazujem za tazke? no keby vsetko zaviselo len na mne a nedockal by som sa pomoci od priatelky (spoluziacky), tak by to nebola prechadzka nebickom...
tuto skolu odporucam len ako vybornu prilezitost si osvojit cudzi jazyk a pripadne ist po maturite studovat do zahranicia, od nas idu napr. do Skotska a Anglicka 4 ludia.. dalsie dve ucia anglictinu brigadne.. navyse na prijimackach maju ine decka s AJ problemy, avsak po tomto studiu ti to bude pripadat jednoduche a nahrabes si kopu bodov za AJ cast prijimaciek na SVK skoly..
dalsia vec: ono to vyznieva smiesne, ale ten bilingval fakt pomaha napriklad sa pripravit na svetovo uznavane certifikaty
a to ze budes 2 jazyky vediet na urvoni je pekny bonus
a som rad, ze sa uz nemusim ucit v anglictine na VS =D
tiez chodim na bilingválne, podla mna prvy rok je taky light, mas cca 20 hodin za tyzden iba jazyk (neviem ako inde) .. ine predmety len aby sa nepovedalo, takze sa tomu mozes naplno venovať a na konci budes dost dobre na tom... toho skoku do druheho sa bojim, ked uz tych hodin bude len 5 a ostatne predmety uz v španielcine... ale ked to zvladli ostatni, a ked sa snazis a mas na to, zvladnes to.... ale ptm by si mala ist do zahranicia, aby si to aspon vyuzila.. a pokial nechces, tak ti stači asi aj normal gymko.. ale bilingvalne je zaujmavejsie