Pýtam sa pretože čo ja poznám napríklad moju spolužiačku tak je super inteligentna v škole samé jednotky taká chytrá holka.....No tak v akom obraze ich vydíte vy?
V mojej triede mám vela spolužiakov rasistov, snažím sa ich názory zmeniť, alebo aspoň pochopiť, ale nemôžem povedať že ich neznášam ... len mi vadí to že odsudzujú človeka kvôli farbe pleti ...
Sú to fajn ľudia... dobra moznost, to si ma dostal urcite mi vadi, ze romovia maju urcite privilegia co sa tyka financii a ubytovania, ale ze by mi to trhalo zily az tak ze by som bol rasista, to nie
@bidi no prakticky ne. ae príde mi scestné hovoriť že: sú "to fajn ľudia" lebo oni nie sú iná skupina, iný "druh" ľudí. oni proste majú iné zmýšlanie. kebyže som tiež rasista, mohol by som byť ich kamoš a považovať ich za skvelých ludí.
Každý je svojím spôsobom rasista. A hlavne na tomto konzervatívnom Slovensku. Síce si už ľudia zvykajú napríklad na žlté rasy...ale akonáhle prejde černoch, je to len šušušu. Skoro každá ženská z neho bude mimo pretože si povie že iná kultúra je lákavá alebo že sa hovorí že keď je černoch hneď má 40cm penis tak si to chce overiť.Každý chlap na neho bude škaredo zazerať pretože jeho frajerka/žena po ňom bude pokukovať. Prípadne aj naopak, keď prejde černoška. Každý človek nad 40 rokov sa na nich bude pozerať ako na špinu ktorá tu nemá čo robiť, každý nad 70 ako otrokov.
A len tak mimochodom, Rómovia nie sú rasa ale národ takže označovať niekoho kto nemá rád Rómov za rasistu je scestné.
rasizmus je len prejav dusevnej zaostalosti. ano, odsudit KONKRETNEHO cloveka na zaklade jeho spravania moze byt fakt opodstatnene. odsudit cely narod zato ze ma inu farbu pleti? nepride vam skatulkovanie ludi ako idiotina?
@lopatka Proti farby pleti nemám vôbec nič, ale...
...všimni si Afriku, kontinent bohatý na drahé kovy, ropu, turizmus a nerastné suroviny, pritom najchudobnejší a najnecivilizovanejší na svete.
Černosi, ktorí sa sťahovali do Europy, alebo Ameriky sa ako tak scivilizovali, ale aj tak, všimni si Americké černošské predmestia, Bronx, Brooklyn atd. najväčšia kriminalita, ghetto, chudoba, biely sa od nich sťahujú preč, automaticky vzniká istý druh rasizmu.
Počula si o nejakom čiernom vynálezcovi? Ja nie
Samozrejme, je aj veľa slušných, vzdelaných čiernych ľudí, ale národ ako celok je to lenivý a necivilizovaný, to ti povie hociktorý človek, ktorý bol na misii
v Afrike.
Samozrejme je to aj historický "komplex" zapríčinený otroctvom atd. ale minule som niekde čítal, že černochmi pohrdali už pár tisíc rokov pred kristom.
Ja osobne proti černochom nič nemám, farba pleti ako taká mi nevadí vôbec, sám mám kopec kamarátov mulatov a poznám aj asi dvoch černochov a sú to fajn ludia.
No myslím si, že niektoré rasistické predsudky sú aj opodstatnené...
ach, @pernik ty samaritán. Doteraz len na Rómov, zrazu aj na čiernyych? keď už takto múdro konštatuješ, prečítaj si nejakú históriu a zistíš, prečo to tak je.
@34 Stať sa vynálezcom ale nevyžaduje len nejaké to zanietenie alebo mozgovú kapacitu, ale aj určitú úroveň vzdelania, a tá bola holt černošským občanom narozdiel od tých belošských v minulosti razantne odopieraná.
Je vcelku relatívne, či je Afrika bohatá na tamtie komodity v porovnaní s ostatnými kontinentami. Naviac, zabudol si dodať, že veľká časť Afriky je vyprahnutá pustatina a že je tam suverénne najvyššia priemerná teplota a že veľa Afričanov má vodu na míle ďaleko. Skús tam niečo pestovať, isto by sa ti darilo. Navyše, aj tak mám pocit, že väčšina Afričanov je šťastnejšia než my, civilizovaní západniari.
Černosi - emigranti, tí problémoví, ktorých opisuješ, sa očividne nescivilizovali. Väčšinou sú to nespokojenci, ktorí boli nespokojní v Afrike, a zostali nespokojní aj na Západe. Spokojný človek neemigruje. Nespokojný rozumný človek emigruje tam, kde bude spokojný. Nespokojný nerozumný človek zostane nespokojným aj na Marse. Neplatí to len pre černochov, ale všeobecne.
Historický komplex je vcelku dôležitá vec. Pozri sa na Slovákov, ako majú znehodnotený život kvôli tomu. A to na nich vôbec nebola spáchaná taká krivda, ako na Černochoch.
Navyše, iste dobre vieš, že všetci máme praprapra...matku z Etiópie. Dá sa teda povedať, že sme biely variant černochov.
Rasové predsudky sú blbosť. Môžeš mať predsudky voči individuálnym jednotlivcom, nie však voči celej rase, pretože mentalita každého jedného je odlišná.
Potom by si mohol mať neskutočné predsudky aj voči belochom. Omnoho väčšie, než si myslíš.
@alpynus Ja predsudky nemám, mne žiaden černoch nikdy nič neurobil.
Mal som na mysli iných ľudí, ktorí majú proti černochom predsudky.
Napríklad ľudia, ktorí sa v 20. storočí masívne sťahovali z miest kde imigrovali ľudia z Afriky, kôli kriminalite, nižšej životnej úrovni, poklese ceny pozemkov atd...
Všetkých rasistov čo poznám sú naozaj fajn ľudia to, že majú názor taký aký majú ich nerobí idiotmi aj keď sa z ich názormi do istej miery nestotožňujem.
čo sa týka rómov je to skupina, ktorú by asi každý z nás najradšej vysťahoval z tejto planéty. Teraz hovorím o tých nenormálnych čo si robia v strede nového sociálneho bytu ohnisko a žijú len z prídavkov na decká, ktorým ničia budúcnosť tým, že ich ani do školy nedajú. Ale sú aj normálny bohužiaľ len ich je málo.
černosi tí mne osobne vôbec nevadia, ale napr. som sa stretla s názormi, že pacientka sa nechcela dať vyšetriť lekárom lebo bol černoch.
Ostatné rasy asi tak ako černosi sú to ľudia ako každý iný.
nesuhlasim s moznostami...ja niekolkych poznam a su v poho no nie sim s ich ideologiou...ale su aj taky ktory to robia nie kvoli ideologii ale kvoli zabave...ale niektore mensiny su naozaj dotierave a drze..mojho otca raz napadli(black mans)a keby nezacne strielat tak by ho asi tou klincovou doskou ktorou ho mlatili po hlave zabili...a rasisti to cistia..ale nie som za ich praktiki..
Aj ja mám rasistické sklony čo sa Cigáňov týka. S "farebnými ľuďmi" nemám najmenší problém, vadia mi len Cigáni, ktorí sa nevedia správať. Keby sa tak správali bieli, vadili by mi bieli. Problém je len ten, že veľká väčšina Cigáňov sa správa tak ako sa správa a tým pádom robia zlé meno ostatným Cigáňom.
počula som o polovicnom cigaňovi čo hajloval takže to ma absolutne dostalo to je o psychickej nevyrovnanosti a o tom že musia na sebe najst vzdy nieco nad....
ale ako ohladom niektorých nepolepšitelných cigánov súhlasím z @43 ....pretože tie ich dediny v ktorych sa len rozmnožujú. kradnú drevo a lezú na elektrické stlpy robia zle meno pre to málo percento čo sa zaradilo medzi ostatných ludí...poznám pár takých...oni si to sami robia že ich mnohý ludia utláčajú...lebo tolko výhod co majú oni by bieli človek nedostal...
poznam jedenho, ktoreho ide roztrhnut, ked vidi ciganov...normalne je v pohode, ale ked zacne nadavat ako chora vrana a hundrie, ako by ich postrielal a pritom ti ludia len prechadzaju okolo a nic nerobia je to az trapne..tuto jeho vlastnost neznasam
hm...precitanim poniektorix prispevkou budem kontrovat...aj bin la***n bol vzdelani clovek. aj adolf hi***r bol asi spolocneski "fajn" ale pozrite sa co tii ludia robili!!!! to ze niekto ma vysoke skoly,vie sa spolocenski spravat...vobec nemusi znamenat ze nieje k******** s*********.
v ziadnom pripade nepodporujem rasizmus...len niektori ludia inej rasy sa stale citia kaosi utlacani a su rasisti skor oni....pokial mi niekto nieco nespravi tak nemam nic ani proti zelenym modrym cervenym ruzovym ciernym ani proti zltym...aj keby vsetci existovali...aspon je ten svet trochu farebny
sice ziadneho nepoznam...asi mam stastie...ale myslim ze aj tak su to maximalny idioti... ja sice nie som inej rasy...aj tak mi toto rozdelovanie maximalne vadi...!
@bidi tam nie je čo rozvíjať, podľa mňa nevedia čo robia a sú hlúpi...
nepoznám rasistov, poznám tak ľudí čo sa tvária ako rasisti a nacionalisti (hlavne zo školy) a tí sa delia na dve skupiny, tá prvá chce byť len cool a tá druhá je hlúpa lebo rasizmus má byť pre nich dôvod pre násilie ide im len o násilie o nič viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Niečo konkretne skúsenosti či vám len nesedí ich myslenie?
nesedí mi ich ideológia.
Je rozdiel cigáň a cigáň :
Cigáň ktorý dostane od štátu nový byt a vytrhá z neho parkety aby mal čím kúriť - tak s tým treba niečo robiť ...
Ale cigáň ktorý má prácu a usporiadaný život je pre mňa ako každý iný človek ...
podľa mňa nie sú idioti, sú len hlúpi a ničomu nechápu
Môžem ťa požiadať aby si rozvinula viac tú poslednú vetu?A ešte jedna taká bočná či nejakého poznaš osobne dakujem
A len tak mimochodom, Rómovia nie sú rasa ale národ takže označovať niekoho kto nemá rád Rómov za rasistu je scestné.
Rómovia sú podrasa alebo etnická skupina. národ nie, pretože nemajú svoj štát. slováci sú národ lebo majú Slovensko, ale Rómovia nemajú...Rómsko
...všimni si Afriku, kontinent bohatý na drahé kovy, ropu, turizmus a nerastné suroviny, pritom najchudobnejší a najnecivilizovanejší na svete.
Černosi, ktorí sa sťahovali do Europy, alebo Ameriky sa ako tak scivilizovali, ale aj tak, všimni si Americké černošské predmestia, Bronx, Brooklyn atd. najväčšia kriminalita, ghetto, chudoba, biely sa od nich sťahujú preč, automaticky vzniká istý druh rasizmu.
Počula si o nejakom čiernom vynálezcovi? Ja nie
Samozrejme, je aj veľa slušných, vzdelaných čiernych ľudí, ale národ ako celok je to lenivý a necivilizovaný, to ti povie hociktorý človek, ktorý bol na misii
v Afrike.
Samozrejme je to aj historický "komplex" zapríčinený otroctvom atd. ale minule som niekde čítal, že černochmi pohrdali už pár tisíc rokov pred kristom.
Ja osobne proti černochom nič nemám, farba pleti ako taká mi nevadí vôbec, sám mám kopec kamarátov mulatov a poznám aj asi dvoch černochov a sú to fajn ludia.
No myslím si, že niektoré rasistické predsudky sú aj opodstatnené...
Niečo mi v tvojom príspevku nesedí.
Je vcelku relatívne, či je Afrika bohatá na tamtie komodity v porovnaní s ostatnými kontinentami. Naviac, zabudol si dodať, že veľká časť Afriky je vyprahnutá pustatina a že je tam suverénne najvyššia priemerná teplota a že veľa Afričanov má vodu na míle ďaleko. Skús tam niečo pestovať, isto by sa ti darilo. Navyše, aj tak mám pocit, že väčšina Afričanov je šťastnejšia než my, civilizovaní západniari.
Černosi - emigranti, tí problémoví, ktorých opisuješ, sa očividne nescivilizovali. Väčšinou sú to nespokojenci, ktorí boli nespokojní v Afrike, a zostali nespokojní aj na Západe. Spokojný človek neemigruje. Nespokojný rozumný človek emigruje tam, kde bude spokojný. Nespokojný nerozumný človek zostane nespokojným aj na Marse. Neplatí to len pre černochov, ale všeobecne.
Historický komplex je vcelku dôležitá vec. Pozri sa na Slovákov, ako majú znehodnotený život kvôli tomu. A to na nich vôbec nebola spáchaná taká krivda, ako na Černochoch.
Navyše, iste dobre vieš, že všetci máme praprapra...matku z Etiópie. Dá sa teda povedať, že sme biely variant černochov.
Rasové predsudky sú blbosť. Môžeš mať predsudky voči individuálnym jednotlivcom, nie však voči celej rase, pretože mentalita každého jedného je odlišná.
Potom by si mohol mať neskutočné predsudky aj voči belochom. Omnoho väčšie, než si myslíš.
Mal som na mysli iných ľudí, ktorí majú proti černochom predsudky.
Napríklad ľudia, ktorí sa v 20. storočí masívne sťahovali z miest kde imigrovali ľudia z Afriky, kôli kriminalite, nižšej životnej úrovni, poklese ceny pozemkov atd...
Ahá. Možno časom nájdeme aj spoločnú reč v niektorých témach.
Iróniou osudu je to, že semenisko problémov s nebielymi kultúrami vytvorili práve biele kultúry.
Všeobecne povedané, teraz trpíme za zlosť a agresiu našich dedov. Tak isto aj naši vnuci budú trpieť za nás.
čo sa týka rómov je to skupina, ktorú by asi každý z nás najradšej vysťahoval z tejto planéty. Teraz hovorím o tých nenormálnych čo si robia v strede nového sociálneho bytu ohnisko a žijú len z prídavkov na decká, ktorým ničia budúcnosť tým, že ich ani do školy nedajú. Ale sú aj normálny bohužiaľ len ich je málo.
černosi tí mne osobne vôbec nevadia, ale napr. som sa stretla s názormi, že pacientka sa nechcela dať vyšetriť lekárom lebo bol černoch.
Ostatné rasy asi tak ako černosi sú to ľudia ako každý iný.
ale ako ohladom niektorých nepolepšitelných cigánov súhlasím z @43 ....pretože tie ich dediny v ktorych sa len rozmnožujú. kradnú drevo a lezú na elektrické stlpy robia zle meno pre to málo percento čo sa zaradilo medzi ostatných ludí...poznám pár takých...oni si to sami robia že ich mnohý ludia utláčajú...lebo tolko výhod co majú oni by bieli človek nedostal...
ti co poznam, su rposte no trocha sprost ale je s nimi sranda, aj pokecat sa da normalne..
ale samozrejme ze s ich ideologiou nesuhlasim
nepoznám rasistov, poznám tak ľudí čo sa tvária ako rasisti a nacionalisti (hlavne zo školy) a tí sa delia na dve skupiny, tá prvá chce byť len cool a tá druhá je hlúpa lebo rasizmus má byť pre nich dôvod pre násilie ide im len o násilie o nič viac