Čo si myslíte o živote po smrti? A existuje? Ak áno ako??
Neviem, či niekto túto tému už dával, ale rada by som vedela názory iných ľudí aj keď mám svoje presvedčenie, a možno aby sme sa nad tým sami zamysleli...
keď raz zomriem potom ti poviem ale nie, teraz vážne, aj mňa to zaujíma čo je po smrti, alebo či je vôbec život, a keď je tak aký, v akej forme, v akej podobe..alebo či tá duša "vojde" do iného tela alebo nie...o tom by sa dalo hodne veľa filozofovať
Dakujem.. aj ked si myslim ze zivot po smrti existuje a takiso ako @1topsecret verim v Boha.. a mylsim ze ti ktori newiete alebo hovorite zaryte NIE, mohli by ste sa zamysliet nad tym preco sme potom vlastne tu? Jasne zhoda nahod vo vesmíre - to mi nejako nesedí.. Just think about it.. a myslim ze krestanska teoria je aj dost logicka, zhoduje sa dokonca este aj s velkym treskommm
@matushkaa ok.. budem si davvat pozor.. ale akko no, prvdu som povinna povedat, lebo ostatni potom zomru a az potom im dojde ze kto mal pravdu ale dikii budem sa krotit
@torpedo08 aj keby po smrti nič nebolo (čo ale pochybujem) radšej žijemm v presvedčení, že mám niekoho kto ma miluje kto mi pomáha a že mi pomáha naozaj! a už len to mi stačí aby som veriT neprestala. Veď to je tak ako kd nejakemu kammosovi hovorim ze napr. Jozo existuje. Ze je milý a dobrý pekný a nikto mi neverí, pretoze toľko krásnych vlastností a také obohrané meno... ale potom keď ho spozná, vie, že pravda bola TU a on ju odmietal len tak....
Tato otazka sa vyskytuje pomerne casto, pritom v podstate ide o otazku cisto filozoficku, pretoze z vedeckeho hladiska je odpoved jasna.
V podstate jedinym dovodom otazky je neschopnost osoby zmierit sa s tym, ze zivot sa raz konci, a to nielen jej zivot, ale aj ludi, co pozna.
Cize inymi slovami pytat sa, ci je nieco po smrti, je podobne ako pytat sa, ci prasknuty balon este nafuknem (ak ho neopravim), ale clovek je, pravdaze, uplne inej kvality ako balon, ked sa o nom rozprava. Cize preto dochadza ku kladeniu si otazok, ktore su z vacsej casti zbytocne, kedze sa hlada krajne nepravdepodobna moznost, alebo sa hlada vychodisko tam, kde vychodiska zjavne niet.
Filozoficke otazky o zivote po smrti by skor mali byt nahradene otazkami, ako tej smrti zabranit (ako vyrobit neprasknutelny balon, pripadne ako ho opravit) a nie spoliehat sa, ze dana skutocnost mozno (krajne nepravdepodobne) nastane sama od seba alebo pricinenim vybajenej bytosti. Moj nazor.
Načo zabraňovať smrti? Smrť je prechodom z jedné ho života do druhéhoa je na človeku čomu bude veriť. Tu na zemi sa môžeme hádať koľko chceme ale potom po smrti sa už nebudeme hádať, budeme poznať pravdu. A pravda je, že Boh existuje a iba sa na nás pozerá a hovorí si že akí sme hlúpi, že v neho neveríme, že mu nedôverujeme a ľutuje nás. Snaží sa urobiť všetko pre nás, čo je v jeho silách aby nás zachránl od nebezpečenstiev života aby sme ešťe, pokiaľ sme tu, mohli spoznať pravdu. A prečo to robí? Pretože nás miluje! Myslite si čo chcete pravda je tu a vy ju len tvrdohlavo odmietate! Nič sa nedeje náhodou ani to, že toto čítate! Jasné v reálneom svete existuje veeeeeeeeeeeeeľa "dôkazov" na to že Boh neexistuje, lebo ho nevidno, lebo zdrojje o ňom nie sú dôveryhodné, ale každý človek na zemi si praje byť milovaní!! a Boh miluje láskou ako nikto! Tak už len TO je dostačujúci dôvod aby som ho hľadala (ja som ho aj našla) tak len tak.. rozmýšľajte
A Boh, aby ste si nepredstavovali nejakého ujka a bielom s bradou dlhou 2 kilometre - Boh je reálna osoba tak veľká a úžasná ako nikto, a to nehovorím, že som to niekde čítala ale z vlastnej skúsenosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
na to má birdz vyhľadávanie, aby si to mohla zistiť. here you go:
» www.birdz.sk/vyhladavac/inde...
takže len stručne, imho ako sa hovorí v jednej budhistickej modlitbe, "Smrt neexistuje. Bolest umírání je bolestí zrození."
A nwm v co mam verit , nikto nevie ci neco po smrti bude alebo nebude , ale vy co ste presvedceny ze nieco bude aspon mozete kludnejsie zomierat
je mi jedno, že tu drbete chujoviny okolo smrti a posmrtného života...........
príde čas a všetko pochopíte.....filip
V podstate jedinym dovodom otazky je neschopnost osoby zmierit sa s tym, ze zivot sa raz konci, a to nielen jej zivot, ale aj ludi, co pozna.
Cize inymi slovami pytat sa, ci je nieco po smrti, je podobne ako pytat sa, ci prasknuty balon este nafuknem (ak ho neopravim), ale clovek je, pravdaze, uplne inej kvality ako balon, ked sa o nom rozprava. Cize preto dochadza ku kladeniu si otazok, ktore su z vacsej casti zbytocne, kedze sa hlada krajne nepravdepodobna moznost, alebo sa hlada vychodisko tam, kde vychodiska zjavne niet.
Filozoficke otazky o zivote po smrti by skor mali byt nahradene otazkami, ako tej smrti zabranit (ako vyrobit neprasknutelny balon, pripadne ako ho opravit) a nie spoliehat sa, ze dana skutocnost mozno (krajne nepravdepodobne) nastane sama od seba alebo pricinenim vybajenej bytosti. Moj nazor.
Načo zabraňovať smrti? Smrť je prechodom z jedné ho života do druhéhoa je na človeku čomu bude veriť. Tu na zemi sa môžeme hádať koľko chceme ale potom po smrti sa už nebudeme hádať, budeme poznať pravdu. A pravda je, že Boh existuje a iba sa na nás pozerá a hovorí si že akí sme hlúpi, že v neho neveríme, že mu nedôverujeme a ľutuje nás. Snaží sa urobiť všetko pre nás, čo je v jeho silách aby nás zachránl od nebezpečenstiev života aby sme ešťe, pokiaľ sme tu, mohli spoznať pravdu. A prečo to robí? Pretože nás miluje! Myslite si čo chcete pravda je tu a vy ju len tvrdohlavo odmietate! Nič sa nedeje náhodou ani to, že toto čítate! Jasné v reálneom svete existuje veeeeeeeeeeeeeľa "dôkazov" na to že Boh neexistuje, lebo ho nevidno, lebo zdrojje o ňom nie sú dôveryhodné, ale každý človek na zemi si praje byť milovaní!! a Boh miluje láskou ako nikto! Tak už len TO je dostačujúci dôvod aby som ho hľadala (ja som ho aj našla) tak len tak.. rozmýšľajte
Ja ked som mal 15, tiez som vselicomu slepo veril, ale potom som si to tak trochu rozmyslel. Moznoze dopadnes podobne