Co si pamatate z cias minulych, co sa dnes uz nepouziva?
Dajte sem nieco, co si pamatate z detstva napriklad, co sa pouzivalo kedysi a dnes uz je to len minulost, dajte aj nejake foto/obrazok ak mate/viete najst
Ked som bol maly, tak v bytovke bola práčovňa a tzv. manglovňa. Mangel boli vlastne dva valce, elektricky vyhrievane, ktore sa dotykali navzajom a otacali sa. medzi to sa vkladalo pradlo a tento "lis" to pradlo vlastne vyzehlil.. ako decko som sa tam bal chodit, lebo tie velke pracky strasne hucali, triasli sa, vyzeralo to ze sa to rozleti kazdu chvilu..
práčovňa vyzerala priblizne takto:
väčšinu z tých vecí mám stále doma ja, alebo u rodičov, napríklad premietačku Diax, starý magneťák, písací stroj, na gramofóne stále počúvam platne... MC kazety, videokazety, cartrige do Segy, meotary, staré vytáčacie telefóny, diskety, filmy do foťáku, Ono ani tie veci nemusia byť nejako extra staré, aby dnešné decká nevedeli čo to vlastne je, už som sa stretol s tým že chalanko nevedel čo boli pogy. A toto sú všetko prosím pekne veci, ktoré určite z vás starých pardálov pozná každý.
ICQ!
A to ma zaráža, ako to zrazu zmizlo, kedysi to používal každý a potom som si jedného dňa na to spomenula - že bože, to kedy sa stihlo úplne vyratiť? Nechápem chýba mi tá zvučka - o-oou
@patrixo co je toto posledne? Inak premietacku sme mali a je mi luto ze sme ju asi vyhodili esteze mame aspon pisaci stroj a gramofon z toho co si pridal a neviem nenapadne ma teraz asi nic take aj ked toho bude vela a chcel som tiez napisat ICQ ako @Aventine ktore som zboznoval a hlavne tie hry
Ja si pamätám také tie staré hračky niektoré ešte aj komunistické, aj keď som vtedy nežila logic, chlpaté zvieratká s veľkou hlavou, stavebnice so štrúbkami (nepamätám presný názov), také tie spešl gumy na skákanie potom metoary (aj keď naša slovenčinárka to používala ešte pred 3 rokmi ), staré slamené hojdacie kreslá (dnes sa používajú skôr ak tie závesné), písacie stroje, všetky tie miestnosti, ktoré dneska v dome normálen nemáme ako osobitnú miestnosť - knižnica, kompotáreň..., vreckovky na smrkanie nosa, ktoré sa prali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
práčovňa vyzerala priblizne takto:
a mangel takto:
V dnešnej dobe sa azda nepoužíva už len bazálna slušnosť
A to ma zaráža, ako to zrazu zmizlo, kedysi to používal každý a potom som si jedného dňa na to spomenula - že bože, to kedy sa stihlo úplne vyratiť? Nechápem chýba mi tá zvučka - o-oou