tak ide hlavne o to, ci by ma ta praca bavila a ci by som mala predpoklady si najst minimalne taku istu alebo lepsiu po navrate zo zahranicia ak by to tam nevyslo
@lenuli práca ma baví, je zaujímavá a hlavne je v nej veľa možností čo môžem robiť. A prve to je ten paradox že stále nie som spokojný a uvažujem či inde nebude lepše
podľa mňa by si mal ísť preč...aspoň skúsiť možno to bude super a možno ti tam bude napiču...ale ak nepojdeš tak si to budeš vyčítať že si nešiel...ver mi!
@etelnair to je to že absolútne netuším prečo. Dávam to jednoducho za vinu svojmu veku že nie som s ničím spokojný, stále vymýšľam hlúposti a premýšľam či by hento alebo tamto nebolo lepšie.
Hádam nie som jediný taký....
@makiri to si hovorím aj ja. Na druhú stranu si poviem že šo ak potom nedostanem späť túto prácu? Navyše za tých 5 rokov môžem ísť v práci aj o dosť hore napríklad aj platovo aj kvalifikačne...
@johny33 jj, dojdes tam, nebudes spokojny tiez lebo ono to pravdepodobne nejake mega ani nebude, dojdes nazad a bude to nakoniec cele o dost horsie nez si odchadzal
@etelnair veru, je to viac ako dosť pravdepodobné.
A ešte jedna vec že prečo to chcem vlastne odísť si hovorím že som ešte nič nevidel a miesto toho aby som pracoval som mohol niečo pocestovať a takéto reči mám no na smiech
@johny33 nie, neuvažoval. nachádza sa na ňom a v jeho okolí príliš veľa ľudí ktorých mám rád, ľudí ktorých by som ešte chcel stretnúť, a... tak. a už aj tu mám dostatok pocitu cudzosti, že sa mi niekedy ťažko zvláda, v zahraničí by to asi bolo ešte horšie.
Podľa mňa sa príliš nudíš a tak myslíš na somariny, buď rád že si tam kde si a nevymýšľaj. Nájdi si priateľku napríklad a zabudneš na takéto myšlienky, alebo odídete zo slovenska obaja no
@sten32 myslím že sa nenudím. Skôr iný človek by asi ani nezvládolcmať toľko toho nasratého ako ja. Práca, externé štúdium vysokej školy, 2x týždenne angličtina, 3x týždenne športové tréningy + občas beh a posilňovňa, v podstate každý deň mám plný, nechcem byť namyslený ani nič ale myslím že málokto by takéto tempo zvládol. Aj keby som ako chcel, na babu nemám čas, už teraz ledva dýcham, no nechcem momentálne z ničoho upustiť.
ja túžim behať po zahraničí od úplneho malička, nikdy som napríklad neuvažovala že by som mala zostať na slovensku pracovať..skôr si chcem zažiť zahraničie,vidieť,vedieť,užívať si a tam si zarobím a potom sa opäť vrátim späť domov, keď ma to prestane baviť
keď nie si spokojný teraz, čo bude o 5 rokov? len nafúknutá frustrácia z nesplnených snov a stereotyp "istej" práce... otázka je, či ťa to do zahraničia ťahá nejaká konkrétna ponuka, alebo len zvedavosť, neskúsenosť, dobrodružstvo... ak tam máš nejaký cieľ, tak choď.
@johny33 Najdolezitejsie je, ci si vies sam seba predstavit v cudzine sameho. Nebudes mat ziadne zazemie, nebudes nikoho poznat ked sa nieco poserie. Ak mas dostatocnu sebadoveru a je moznost, ze ta prijmu do tej istej prace keby ti to v zahranici nevyjde, tak chod do toho. Definitivne by som siel. Clovek je mlady iba raz, po 25-30 zacnes rozmyslat trosku inak(rodinne) a vtedy uz do zahranicia asi nepojdes.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ked mas na to peniaze aby si sa usadil, preco nie
ak sa dokazes chytit v takej riti ako je slovensko, tak snad aj inde
najprv si tam nájdi niečo také, čo za to ozaj stojí, až potom skončí túto. aby si to potom nelutoval
@4lex prirodzene v rámci možností no
Hádam nie som jediný taký....
@makiri to si hovorím aj ja. Na druhú stranu si poviem že šo ak potom nedostanem späť túto prácu? Navyše za tých 5 rokov môžem ísť v práci aj o dosť hore napríklad aj platovo aj kvalifikačne...
Ako píšem, sám neviem čo chcem
A ešte jedna vec že prečo to chcem vlastne odísť si hovorím že som ešte nič nevidel a miesto toho aby som pracoval som mohol niečo pocestovať a takéto reči mám no na smiech