Ako sa k niečomu motivovať? Ja už pomaly rok chcem začať cvičiť a zhodiť špeky ale nechce sa mi tvl.. Po škole som vždy unavený (chodím spať okolo pol 12 v noci) tak nejdem cvičiť a keď je víkend tak dlho spím potom chcem pozrieť anime potom zahrať hru
ja som zacal behat az jak ma zacalo castejsie pichat v chrbte ...
skus si urobit plan/rozvrh a snaz sa ho dodrzat.. (nie len, ze si povies, ze chcem nieco zacat)
motivuje ma to,že ked skoncim s work out-om,postavim sa pred zrkadlo a som fucking satisfied. :-S a ráno detto
len ked sa prežerem,tak je to fuč,ale to ma už netrápi
mna najviac motivuje, ked mi niekto povie, ze nieco nedokazem, ze na to nemam a pritom sa jedna o vec, po ktorej tuzim. vtedy mam chut dokazat tomu cloveku, ze sa vo mne zmylil a ze ma podcenil. a zatial sa mi to stale podarilo.
noo endorfíny... budeš happy z toho ked máš po fyzickom tréningu tak si aj menej unavená a lepšie sa ti rozmýšľa dajme tomu pri učení... len odhodlať sa... a dať si to ako prioritu číslo 1... vytvoríš si zvyk a tzv závislosť.. potom nevydržíš bez cvičenia
@4nonym
noo ja tiež tak...ked dlhšie necvičím, v momente priberiem a ked sa potom len o niečo viac najem, je mi zle...lebo cvičením sa aj stiahne žalúdok
Viem sa hecnúť na jednorázové činnosti (idem niečo uvariť, ušiť, poslať mail, upratať) a pri úspešnom vyhnutí sa rušivým faktorom to musím do 15 minút aj začať robiť. (Väčšinou sedím na dvore v 10 stupňoch v kabáte, aby som bola mimo PC a dosahu WiFi.)
Na dlhodobé činnosti sa snažím vytvárať si prostredie, ktoré ma bude samo nútiť to urobiť. Napr som si nastavovala ako domovské stránky SME, BBC News, Wikipédiu, OMG Facts, Encyklopédiu Britannicu a Daily Writing Tips, aby som popri prokrastinácii za kompom aj niečo prečítala, dozvedela sa atď.
Alebo som fotky svojich výtvorov dávala na všetky soc. siete, aby som mala odozvu od ľudí a 2k k tajnému číslu.
Čo sa cvičenia alebo vysoko uvedomelého stravovania týka, niekedy ma to držalo mesiace ckuse, ale hrozne ma to obťažovalo. Teraz sa k tomu donútiť nijako neviem a spolieham sa, že na priváte si budem všetko jedlo zabezpečovať sama a jednoducho si nekúpim kokotiny a budem chrúmať mrkvu, lebo nič iné nebude.
Celý život športujem, takže cvičím lebo bez toho by som cítil ten pocit, že kondične, fyzicky nestíham, nevydržím koľko by som potreboval. A v neposlednom rade ma motivuje, že chcem byť zdravý... treba si obľúbiť nejakú pohybovú aktivitu, hoci chodenie po schodoch a potom sa snažiť v tom zlepšovať... :letim:
Zozačiatku bola moja motivácia v tom že keď aj trochu schudnem a naberiem nejaké to svalstvo, budem tak vyzerať oveľa lepšie a tak. Teraz už je to o niečom inom..
U teba je to podľa mňa čistá lenivosť a nutkanie hrať sa večne na počítači. Slovami sa nedonútiš zmeniť niečo. Skús na chvíľu vypnúť počítač, tak ma týždeň (výnimka je, keď máš úlohu do školy, ktorú musíš urobiť na kompe). Skús sa ísť prejsť a porozmýšľať o tom.
Neboj sa, tiež chodím unavená zo školy a chodím spať tak neskoro. Ale vždy si nájdem aspoň dve hodiny na cvičenie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
skus si urobit plan/rozvrh a snaz sa ho dodrzat.. (nie len, ze si povies, ze chcem nieco zacat)
len ked sa prežerem,tak je to fuč,ale to ma už netrápi
noo ja tiež tak...ked dlhšie necvičím, v momente priberiem a ked sa potom len o niečo viac najem, je mi zle...lebo cvičením sa aj stiahne žalúdok
Viem sa hecnúť na jednorázové činnosti (idem niečo uvariť, ušiť, poslať mail, upratať) a pri úspešnom vyhnutí sa rušivým faktorom to musím do 15 minút aj začať robiť. (Väčšinou sedím na dvore v 10 stupňoch v kabáte, aby som bola mimo PC a dosahu WiFi.)
Na dlhodobé činnosti sa snažím vytvárať si prostredie, ktoré ma bude samo nútiť to urobiť. Napr som si nastavovala ako domovské stránky SME, BBC News, Wikipédiu, OMG Facts, Encyklopédiu Britannicu a Daily Writing Tips, aby som popri prokrastinácii za kompom aj niečo prečítala, dozvedela sa atď.
Alebo som fotky svojich výtvorov dávala na všetky soc. siete, aby som mala odozvu od ľudí a 2k k tajnému číslu.
Čo sa cvičenia alebo vysoko uvedomelého stravovania týka, niekedy ma to držalo mesiace ckuse, ale hrozne ma to obťažovalo. Teraz sa k tomu donútiť nijako neviem a spolieham sa, že na priváte si budem všetko jedlo zabezpečovať sama a jednoducho si nekúpim kokotiny a budem chrúmať mrkvu, lebo nič iné nebude.
U teba je to podľa mňa čistá lenivosť a nutkanie hrať sa večne na počítači. Slovami sa nedonútiš zmeniť niečo. Skús na chvíľu vypnúť počítač, tak ma týždeň (výnimka je, keď máš úlohu do školy, ktorú musíš urobiť na kompe). Skús sa ísť prejsť a porozmýšľať o tom.
Neboj sa, tiež chodím unavená zo školy a chodím spať tak neskoro. Ale vždy si nájdem aspoň dve hodiny na cvičenie.