@9 Vesmir nieje nekonecny... Ved taka teoria bola naposledy pred 20 rokmi . Potom vedci objavili "koniec vesmiru", alebo tzv. "okraj" ale ci to "okraj" skutocne je, nikto nevie.
A k tomu piesku: vaham nad tym (aj ked si fakt viem predstavit mnozstvo jedneho aj druheho...) ale zoberte i ze len na jednej hlupej plazi su miliardy zrnok piesku, a ked si vezmeme vsetky plaze, puste, a vobec cely povrch planety, musi ich byt sakramensky vela, az uvazujem, ze je ich viac ako hviezd
a este ma napadlo. Stale nieje vylucena moznost inych vesmirov (ci uz paralelnych alebo laicky povedanych opacnych atd), potom by tych hviezd mohlo byt temer nekonecno. Treba urcit presne podmienky hranic
a este ma napadlo. Stale nieje vylucena moznost inych vesmirov (ci uz paralelnych, alebo napr. laicky povedanych opacnych atd), potom by tych hviezd mohlo byt temer nekonecno. Treba urcit presne podmienky hranic
Pozor, špeciálnou metódou vedci dokázali spočítať všetky zrnká piesku na všetkých pozemských plážach a púšťach a dopracovali sa že vo vesmíre, ktorý my zatiaľ poznáme je desaťkrát viac hviezd ako tých zrniek piesku na zemi (70 triliárd - to číslo má 22 núl) A to ďalšie miliardy hviezd ani nepoznáme.
@0 hviezd je podstatne viacej. Si vezmi ze mame preskumany velky prd z celeho vesmiru a nasa galaxia ma cca 300 miliard hviezd. Teraz si to vynasob +- 100 miliardami (a to maju niektore galaxie tisicky miliard hviezd, nie "len" 300), co je odhadovany pocet galaxii vo VIDITELNOM vesmire a mas podla mna dost jasnu odpoved.
v každej galaxii je aspoň bilión hviezd. vo vesmíre je viac ako bilión galaxií tak ja uvažujem a možno aj preto som sa na tú stranu priplichtila, lebo proste astronómia je viac ako nejaká blbá náuka o piesku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
A k tomu piesku: vaham nad tym (aj ked si fakt viem predstavit mnozstvo jedneho aj druheho...) ale zoberte i ze len na jednej hlupej plazi su miliardy zrnok piesku, a ked si vezmeme vsetky plaze, puste, a vobec cely povrch planety, musi ich byt sakramensky vela, az uvazujem, ze je ich viac ako hviezd
Ja si myslím že sa to nedá porovnať, je ich neuveritelne vela aj hviezd, aj piesku.