ahojte..prijali ma na gymnazium. na zakladnej skole som sa ucila bohuzial len nemcinu..anglictinu som sa ucila doma a da sa povedat,ze zaklady mam. nemcina ma vobec nebavi, aj ked ju zvladam na same jednotky...Anglictina ma velmi bavi,ale ked ju budem mat
podla toho ake mas gymnazium.. na nasom sa to nedalo .. teda ako dalo by sa dostat do tej skupiny kde boli ti co sa ucili 7-8 rokov..ale bolo by to tam trapenie... a potom by toho cloveka aj tak hodili do tej druhej...
ibaze by ti dali nejaky test na to (ja teraz menim druhy jazyk tak budem mat prestupny test) ale to neviem ci z toho budu tak nadseni a ochotni to spravit
@pavlinkaa nie je to povinne, prvy jazyk sa ti urci podla toho, ktory si sa ucila na zakladke. teda aspon tak to je na vacsine strednych
@lucy3 najlepsie ked sa pojdes spytat aj s rodicom na skolu ake maju u nich podmienky. bud to rodic napise ziadost ze chces mat 1.jazyk anglinu a ked to tak nepojde, tak hned po nastupe moze dat rodic za teba ziadost o zmenu, spravis dajake prestupne testy (nic hrozne) a mozes veselo studovat anglinu
Oukéj, tak beriem späť. Len u nás to bolo tak, že 1. sme mali povinný AJ, ale každý si vybral úroveň. Čiže začiatočníci si vybrali začiatočník a tí, čo mali AJ na ZŠ si vybrali pokročilí. A druhý si už potom vybral každý sám, či chce nemčinu, alebo francúzštinu.
ja som mala spolužiaka na gympli..čo mal ná základke nemčinu ako jazyk, ktorý mal povinný (čiže bol v tom pokročilí)..ale na gympli si zvolil ako pokročilí jazyk angličtinu a nemčinu mal ako druhú- začiatočnícky jazyk..ale zvládol to v poho
Teraz sa to už asi nedá. Jazyk sa vyberá podľa toho, aký si mala na ZŠ a ten je pokročilý automaticky. U nás sa robili testy hneď prvý deň na jazyky a podľa toho sa rozhodlo, ale teraz už asi nie. Ale v každom prípade ti nič nebráni učiť sa jazyk aj napriek tomu, že sa učíš iný. Napríklad chodiť na jazykovku atď. Aj keď sa mi zdý, že to majú prváci tak, že z toho pokročilého musia maturovať, my sme mali ešte na výber.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ibaze by ti dali nejaky test na to (ja teraz menim druhy jazyk tak budem mat prestupny test) ale to neviem ci z toho budu tak nadseni a ochotni to spravit
@lucy3 najlepsie ked sa pojdes spytat aj s rodicom na skolu ake maju u nich podmienky. bud to rodic napise ziadost ze chces mat 1.jazyk anglinu a ked to tak nepojde, tak hned po nastupe moze dat rodic za teba ziadost o zmenu, spravis dajake prestupne testy (nic hrozne) a mozes veselo studovat anglinu
Oukéj, tak beriem späť. Len u nás to bolo tak, že 1. sme mali povinný AJ, ale každý si vybral úroveň. Čiže začiatočníci si vybrali začiatočník a tí, čo mali AJ na ZŠ si vybrali pokročilí. A druhý si už potom vybral každý sám, či chce nemčinu, alebo francúzštinu.