podla mna ak mas nejaku vyraznejsiu skoliozu tak na cvicenie v gyme by som si daval velky pozor, lebo akurat mozes zvysit svalovy disbalanca a este si viac zhorsit. Osobne by som sa nespoliehal tu na ziadnu radu, jedine ak z vlastnej skusenosti a najlepsie urobis ak si vyhladas nejakeho lepsieho fyzioterapeuta + zisti sa co vsetko sposobuje tu skoliozu a podla toho sa navrhne cvicenie. Spravnym cvicenim a dodrziavam rezimu sa da napravit aj ozaj velmi vyrazna skolioza ale moze to trva aj par rokov.
aj mne diagnostikovali skoliózu v 16tich asi.. cvičil som polroka tie blbosti čo ma učili na rehabilitáciách a potom som sa nato vykašľal.. potom som začal chodiť do gymu pred rokom asi a neviem už ani, že by som dáku skoliózu mal
@method rýchlo som to preletel očami už som si neskoro uvedomil problem ale inač ohladom toho mrtveho tahu kamarat mal skoliozu cvičil mrtvy tah a vdaka nemu si chrbat vyrovnal
@darkknight su rozne stadia skoliozy, v horsich pripadoch skus cvicit mrtvy tah a poseries si cely zivot a este ked si zoberies ako to zle ludia cvicia...ach toto radsej neradit
Ja by som sa zbytočne nepremáhal. Na krivú chrbticu je najlepšie cvičiť s vlastnou váhou. Keď som bol mladší chodil som na rehebilitačné cvičenia a cvičili sme s vlastnou váhou. Doktorka mi odobrila tieto cviky - » www.cvikynachrbat.sk/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
cviky, no klasika.. ležíš bruchu a robíš zdvih ľavej nohy a pravej ruky a naopak
alebo začni chodiť do fitka celkovo to prospeje chrbtu, kondičke a sebavedomiu.. a ženy ktoré cvičia sú seksi
No len by bolo dobré vedieť, ako dlho ich mám robiť D
si natom moc zle s tým chrbtom?
aj mne diagnostikovali skoliózu v 16tich asi.. cvičil som polroka tie blbosti čo ma učili na rehabilitáciách a potom som sa nato vykašľal.. potom som začal chodiť do gymu pred rokom asi a neviem už ani, že by som dáku skoliózu mal
@Lara771 Ako pisu @6 , @7 ...
Mrtvy tah boze chran, ze budes cvicit...
Na problemy s chrbticou sa odporuca v prvom rade plavanie a rehabilitacne cviky, ktore ta odbornici isto radi naucia
Tu mas nejake, ale dobre bude ak ti to niekto ukaze a vysvetli » www.ineurolog.sk/bolesti-chrbtic...
Dobre, tak diki, hlavne Methodovi