A nemalo by z toho boliet cele telo? Jedine co citim resp. necitim su lytka. Nejake tipy co robit namiesto behu (a nie nemienim sa vlacit po mokrych chodnikoch a v takej zime kym sa priroda trochu neuvedomi)
- ozaj a bezecky pas z toho mozme vyskrtnut
Keď budeš švihadlovať nepretržite tak dlho ako by si behala tak je to ešte lepšie.
Ale neviem prečo nikoho nenapadne pokiaľ býva v paneláku ísť na schodisko a buď behať alebo ísť krokom od suterénu po 12. poschodie v rámci možnosti.
Je to zadarmo + je to oveľa lepšie ako beh po rovine.
Neviem sice na ktory aspekt behu konkretne myslis, ale ak ti ide o spalovanie tak samozrejme ano... ale ako tak rozmyslam tak aspon "ciastocne" by to malo platit pre ktorykolvek...
beh a celkvo kardio cvičenia su celkovo neefektívne, navyše sposobuju zranenia a trvale nasledky, neuviedla si aky maš problém ale odporúčam dostatok prirodzenho pohybu a každy den precvičovať istu časť partii....
@carpathian prepač že som ti pokazil iluziu o dokonalej postave z krabice od musli, kde je odfotena štihla pani ako skače na švihadle a pritom pojeda cukor....
No behanie je super vec. Neexistuje zlé počasie na behanie, len zle oblečený bežec. A tie bežecké pásy tiež nie sú zlé, ono je to nuda, no prostredie fajn fitnescentra dokáže pekne nakopnúť
Nechápem čo sa tomu tak čudujete, ono nehovorim že beh je zlý a pod. ano je vo vela veciach dobrý a vela ludom vyhovuje ale tak rovnako tak nemusi byť pre každeho efektivny, ,
Vačšina ludi beha hlavne preto lebo chce vraj schudnuť a pod, pohyb ako taky nie je problem je dobre že ludia sa hýbu, ale zase tu niekto spomenul že minutu na švihadle zjazdiš 10 kalorii, 100 kalorii spali telo len tým že je v pokoji, a tych 10 naberie ked si daš hocijake jedlo napriklad hned po cvičení, ďalej smaotne tuky sa aj tka začnu spalovať až po nejakych 15 minútach, po tom čo sa spal ivšetka energia, pričom spalovanie tukov prebieha len pri samotnej aktivite ktora zastavi hned ak oodložite tenisky, možno sa po čase tomu neako metabolizmus prisposobi....
kardiovaskularny zazrak, ano je suepr že srdiečko sa hýbe a zvyšuje sa tep ale opať čim viacej behavate tym sa vam nezlepšuje vaša kardiovaskualrna činnosť či zlešpuje koordinacia ale tým že telo si jendoducho zvykne na ekonomickejši pohyb ktory zaprični že sa namahaju opať len určite časti tela aby nebol vynaloženy ksylik a zbytočna energia,
rovnako tak strata svalovej hmoty, to je aj pri cyklsitike, telo je naučene že jednoducho pri tej konštatnej intenzite vy namahate len určity sval a to konkrétne červene svalove vlakna ktoré sa dookola naťahuju a biele tie takzvane rychle telo akoby neptorebovalo...je potrebne však stimulovať cely sval napriklad nizkym počtom opakovani s ťazšou vahou a pod. preto cyklisti napriklad nie su nejaky kulturisti a potrebuju rozne cviky na to aby aj v tej nohe mali silu...
a potom prichadzaju na rad zranenia, najma klbov kolien až po chrbticu, pretože je velmi fajn si občas zabehať, a telo sa tomu dokaže prisposobiť, avšak pravidelnou zaťažou klbov sa ten klb opotrebuvava, rovnako tak ako ked dvihate činky, a tiež by som to nepovedal no už dnes poznam dosť vela aj mladych aj starych ludi ktorí s tym musel iejndoducho seknuť lebo mal itak dodrbane kolena a klby a pod.
Na druhej strane zase aerobne cvičenia zvyšuju vytrvalosť, kapacitu pluc alebo vytrvalosť telo sa stavia na to aby dokazalo takto fungovať, nechcel som tym nikoho znechutiť k behu myslim že pokojne sem možete dať članky ktore všetko vyvrátia, ja som sem len napisal moj postoj k behu a čo ma napadlo....
@carpathian nechápem, či v tvojom mozgu nastava pravidelna porucha spracovania informacii, alebo jedndoucho ignoruješ fakt že existuju realne pripady ľudi na tomto svete kde sa ludia behom zranili, pripadne maju z neho dlhotrvajúce následky ako su dodrbane kolena či klby. a musia brať vyživu kadejake sračky aby im te klb fungoval normalne aj v starobe...
@carpathian aj som sa s tebou chcela normálne rozprávať, ale keď má niekto potrebu len kvôli inému názoru na určitú vec ostatným nadávať.. s takou osobou si nemám čo povedať.
... zamysli sa kto je poloretardovaný, čau
@sheily reagoval som hlavne na toho druheho obcana, ale fakt ma nezaujima nejaky link na facebookovy prispevok, takych clankov ti napisem 10. Ked niekto napise taku sracku, ze kardio sposobuje trvale nasledky, tak to nevyargumentuje ani pismom svatym, ospravedlnujem sa, ale nebudem sa hrat na diskusiu, ked mi dakto povie ze 1+1 je 3.
@sumivybanan aha, uhm, ok. Takze pri ziadnom inom cviceni sa nikto nezranil. Neexistuju realne pripady, ze sa niekto zranil pri silovom treningu.
@carphatian nie je to facebookovsky prispevok, je to výňatok z knihya všetko je tam podložené faktami (ovšem to by si musel asi čítať).. kdežto tvoj argument je ".." aký je vlastne tvoj argument?
@carpathian ale ved to je jasné, ja som aj napisal že aj pri dvihani činiek sa môžeš taktiež zraniť, ale cele to bolo formulovane na margo toho že dana slečna chcela nahradu na miesto behu švihadlo, a z môjho pohľadu som jej napisal že celkovo tieto kardio cvičenia velmi neuznavam a su aj efektivnejšie možnosti a aj z dôvodu že sa človek može takto zbytočne doraňať, nevedel som že tejto ubohej vety sa chyti nejaky zakomplexovany "človek" ktorý nedokaže podať ani jeden protiargument?
@sumivybanan@sheily tu mas protiargument (dneska nie som taky nasraty ako vcera):
- aj plavanie je kardio, pricom z hladiska prevencie zraneni a vplyvu na pohybove ustrojenstvo je to jeden z najviac pozitivne vplyvajucich sportov.
- beh je jeden z najrozsirenejsich sportov, kedze si nevyzaduje moc ucenia techniky (aj ked nieco je dobre vediet) a netreba ti k nemu nic dokopy. Clovek sa moze zranit pri kazdom sporte a aj tak tie sporty ludia robia - viz. naprikad thajsky box.
- Ak chces spalit tuk z riti, tak kardio je nutnost - nemusi to byt zrovna behanie, ja to tiez az tak nepraktikujem, ale raz do tyzdna je to vyborna vec. Neviem co si ty chcel vlastne povedat, lebo urcite uznas, ze je absurdna predstava, ze sa baba rozhodne odstranit si celulitidu tym ze bude robit deadlift. Ano - silove prvky su dobre, ale pri chudnuti nie su take dolezite. Sam som tu este pred mesiacom niekomu pisal co ma cvict ked chudne a napisal som mu do toho aj maly silovy plan.
@sumivybanan @carpathian @sheily
Ook ludia takze v konecnom dosledku (ano jedna sa o chudnutie) sa mi behavat oplati alebo nie? a co sa tyka mojej original otazky, je svihadlo, schody a kardio ucinnejsie?
@iben mala by si to kombinovat, svihadlo je intenzivnejsie, ale pri behu je trochu ina mechanika pohybu, takze by som sa na to uplne nevykaslal. Raz-dva krat do tyzdna si mozes zabehnut nie?
Jak som pisal - vyborna vec je plavanie. Ale zdaleka to nie je vsetko, kardio cvikov mas milion - a hlavne takych co sa daju robit na mieste. Dobra vec su anglicaky, sice to ma v sebe miernu silovu zlozku, ale zalezi aj od sposobu prevedenia. Dalej vyborna vec co pouzivam na rozcvicku su dynamicke drepy s vyskokom (hlboky drep a z neho ides do vyskoku a kolena tlacis pritom co najvyssie k prsiam). Alebo zabaky, pre zaciatocnika na dvoh nohach, skusenejsieho na jednej nohe - najdi si ihrisko a mozes skakat z jednej strany na druhu.
@carpathian Suhlasim nemyslel som tak že by zavrhoval všetky kardio cvičenia pri ktorych sa ti trochu zdvihne tep, ale čo sa týkalo tej baby tak je to presne o tom že človek chce po vačšine schudnuť a siaha po akokeby najlahších možnostiach, ako beh. Minule som dokonca čital nejaky članok v bežeckom magazine nejaky rozhovor s bežcom ktorý tvrdil že ako ludia už ani pomali nevedia prečo bežia, a presne tam vysvetloval tie negativne vplyvy a tú efektivnosť. A potom to ma za nasledok že ludia to bud robia zle, alebo bez nejakeho zmyslu a efektivity. A zhrnul to tym že najviac sa to usilie oplati aj tak iba bežcom ktorí sa pripravuju na nejaku suťaž a pod.
A presne som mal na mysli to že na miesto behu a švihadla by nezaškodila radšej dlhšia prechadzka niekde do lesa, a nech si aj pokojne aj sem tam zabeha a zaskače, alebo potom spominane plavanie je super vec a ešte keby k otmu k tomu pridala silovy trening
@obliviate@4 včera som si ten obrázok stiahla, že dnes vyskúšam.. úplne najviac zabijacke sú burpees, to som najviac nedávala, aj keď som si počet znížila "iba" na 10
@overexcitedgirl ale ináč najviac zabijácky cvik čo poznám je ten ked sa oprieš o stenu a prikrčíš nohy ako by si si chcela sadnúť...vydrž tak aspoň 10 sekúnd a zomrieš
ale ináč je to veľmi účinný cvik len je lepšie vystrieť sa skôr než to začne bolieť a spraviť to aspoň 10 krát
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ale neviem prečo nikoho nenapadne pokiaľ býva v paneláku ísť na schodisko a buď behať alebo ísť krokom od suterénu po 12. poschodie v rámci možnosti.
Je to zadarmo + je to oveľa lepšie ako beh po rovine.
a toto
všetko namiesto behania
lebo sama behať nelúbim a teraz nemám s kým :/
ale ja aj tak spalovať už nemusím takže skôr častejšie len posilujem
(no ok, pre mna to zrovna prirodzene nie je, ale to ziaden rychlejsi pohyb...)
No behanie je super vec. Neexistuje zlé počasie na behanie, len zle oblečený bežec. A tie bežecké pásy tiež nie sú zlé, ono je to nuda, no prostredie fajn fitnescentra dokáže pekne nakopnúť
» www.facebook.com/SLOSARJAN/posts...
@smis
@nenay
Nechápem čo sa tomu tak čudujete, ono nehovorim že beh je zlý a pod. ano je vo vela veciach dobrý a vela ludom vyhovuje ale tak rovnako tak nemusi byť pre každeho efektivny, ,
Vačšina ludi beha hlavne preto lebo chce vraj schudnuť a pod, pohyb ako taky nie je problem je dobre že ludia sa hýbu, ale zase tu niekto spomenul že minutu na švihadle zjazdiš 10 kalorii, 100 kalorii spali telo len tým že je v pokoji, a tych 10 naberie ked si daš hocijake jedlo napriklad hned po cvičení, ďalej smaotne tuky sa aj tka začnu spalovať až po nejakych 15 minútach, po tom čo sa spal ivšetka energia, pričom spalovanie tukov prebieha len pri samotnej aktivite ktora zastavi hned ak oodložite tenisky, možno sa po čase tomu neako metabolizmus prisposobi....
kardiovaskularny zazrak, ano je suepr že srdiečko sa hýbe a zvyšuje sa tep ale opať čim viacej behavate tym sa vam nezlepšuje vaša kardiovaskualrna činnosť či zlešpuje koordinacia ale tým že telo si jendoducho zvykne na ekonomickejši pohyb ktory zaprični že sa namahaju opať len určite časti tela aby nebol vynaloženy ksylik a zbytočna energia,
rovnako tak strata svalovej hmoty, to je aj pri cyklsitike, telo je naučene že jednoducho pri tej konštatnej intenzite vy namahate len určity sval a to konkrétne červene svalove vlakna ktoré sa dookola naťahuju a biele tie takzvane rychle telo akoby neptorebovalo...je potrebne však stimulovať cely sval napriklad nizkym počtom opakovani s ťazšou vahou a pod. preto cyklisti napriklad nie su nejaky kulturisti a potrebuju rozne cviky na to aby aj v tej nohe mali silu...
a potom prichadzaju na rad zranenia, najma klbov kolien až po chrbticu, pretože je velmi fajn si občas zabehať, a telo sa tomu dokaže prisposobiť, avšak pravidelnou zaťažou klbov sa ten klb opotrebuvava, rovnako tak ako ked dvihate činky, a tiež by som to nepovedal no už dnes poznam dosť vela aj mladych aj starych ludi ktorí s tym musel iejndoducho seknuť lebo mal itak dodrbane kolena a klby a pod.
Na druhej strane zase aerobne cvičenia zvyšuju vytrvalosť, kapacitu pluc alebo vytrvalosť telo sa stavia na to aby dokazalo takto fungovať, nechcel som tym nikoho znechutiť k behu myslim že pokojne sem možete dať članky ktore všetko vyvrátia, ja som sem len napisal moj postoj k behu a čo ma napadlo....
Ak ste poloretardovani tak to zopakujem
"kardio cvicenia su neefektivne a sposobuju zranenia a trvale nasledky"
Vyssie uvedeny vyrok je zovseobecnujuca sracka, ktoru moze povedat 13 rocny debilek co objavil cinky a chvali sa spoluziakom na zakladke.
... zamysli sa kto je poloretardovaný, čau
@sumivybanan aha, uhm, ok. Takze pri ziadnom inom cviceni sa nikto nezranil. Neexistuju realne pripady, ze sa niekto zranil pri silovom treningu.
- aj plavanie je kardio, pricom z hladiska prevencie zraneni a vplyvu na pohybove ustrojenstvo je to jeden z najviac pozitivne vplyvajucich sportov.
- beh je jeden z najrozsirenejsich sportov, kedze si nevyzaduje moc ucenia techniky (aj ked nieco je dobre vediet) a netreba ti k nemu nic dokopy. Clovek sa moze zranit pri kazdom sporte a aj tak tie sporty ludia robia - viz. naprikad thajsky box.
- Ak chces spalit tuk z riti, tak kardio je nutnost - nemusi to byt zrovna behanie, ja to tiez az tak nepraktikujem, ale raz do tyzdna je to vyborna vec. Neviem co si ty chcel vlastne povedat, lebo urcite uznas, ze je absurdna predstava, ze sa baba rozhodne odstranit si celulitidu tym ze bude robit deadlift. Ano - silove prvky su dobre, ale pri chudnuti nie su take dolezite. Sam som tu este pred mesiacom niekomu pisal co ma cvict ked chudne a napisal som mu do toho aj maly silovy plan.
Pisem realne skusenosti z praxe, ziadnu teoriu.
@carpathian
@sheily
Ook ludia takze v konecnom dosledku (ano jedna sa o chudnutie) sa mi behavat oplati alebo nie? a co sa tyka mojej original otazky, je svihadlo, schody a kardio ucinnejsie?
Jak som pisal - vyborna vec je plavanie. Ale zdaleka to nie je vsetko, kardio cvikov mas milion - a hlavne takych co sa daju robit na mieste. Dobra vec su anglicaky, sice to ma v sebe miernu silovu zlozku, ale zalezi aj od sposobu prevedenia. Dalej vyborna vec co pouzivam na rozcvicku su dynamicke drepy s vyskokom (hlboky drep a z neho ides do vyskoku a kolena tlacis pritom co najvyssie k prsiam). Alebo zabaky, pre zaciatocnika na dvoh nohach, skusenejsieho na jednej nohe - najdi si ihrisko a mozes skakat z jednej strany na druhu.
A presne som mal na mysli to že na miesto behu a švihadla by nezaškodila radšej dlhšia prechadzka niekde do lesa, a nech si aj pokojne aj sem tam zabeha a zaskače, alebo potom spominane plavanie je super vec a ešte keby k otmu k tomu pridala silovy trening
ale ináč je to veľmi účinný cvik len je lepšie vystrieť sa skôr než to začne bolieť a spraviť to aspoň 10 krát
myslela som toto