Dajú sa naučiť integrály bez znalosti gymnaziálnej matematiky?
Dokážem sa naučiť počítať integrály, matice, derivácie... Bez toho aby som ovládal gymnaziálnu matematiku? Ak nie, ktoré učivá sa musím naučiť, aby som sa vedel potom tie integrály a pod. Naučiť?
No, tak urcite sa nezaobides bez goniometrie. To by si sa mal naucit urcite, hlavne tie vzorce, ako napriklad, ze sin2x = 2sinxcosx (ci tak nejako). Matice, to je formalita, derivacie tiez. A v podstate aj integraly, ked sa to tak vezme (technicky smer). Co je to gymnazialna matematika?
matice su easy, to som sa naučil počítať aj ja hoci som mal na strednej štvorky derivacie a integracie su pre mna stale mágia, takže matalýzu si zopakujem o rok
Ja som limity, derivácie a integrály nedal... strašne hardcore... uplne v tom nevidim zmysel a postup, z niečoho vyčaroval niečo iné a každý príklad je akoby sám fixný že takto sa počíta. A keď ti dá iný tak si môžeš pískať... ... Fakt som to nedokázal pochopiť a opakujem...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov