tak napr. ja, nechcem aby moje telo zhnilo alebo zhorelo na popol. darujem vsetky možne organy a tiež nech sa na mojom tele niečo naučia aj medici,,, minule davali v TV že sa môžete nechat úplne "zvytrínovať" komplet vás rozoperu časť oranov daju do formaldehyhu a kosti a svaltvo neako špecialne upravuju a po častiach vás dajú do vytrín aby sa medici mali na čom učit......pfuuuuj..... ale ak to popôže,, aj tak myslim, že je to zaslužnejšie ako nechať sa spáliť alebo len tak naničhodne zhniť
akoto pitvat? akoze zajtra ma zabije chory vrah tak davam suhlas na pitvanie? noja by som sa darovala na vedecke ucely alebo na organy...aspon by som mozno niekomu po smrti pomohla...ale co ked by som nevedomky zachranila zivot dakemu hitlerovi??
Tommyhot: Kebyže s pitvou by musela suhlasiť rodina pozostalého, tak kebyže ma zvraždí vlastny otec otravou kyanidom a neschvali mi pitvu, tak ho nikdy neodhalia, alebo cooo ??
Martina007: Pitva sa uskutočňuje pri každom úmrtí, či je to prirodzená smrť alebo nie je. Neuskutočňuje sa len vtedy, keď s tým nesúhlasí rodina. No keď bol človek usmrtený a polícia to vyšetruje, tak sa pitva robí. Teda, čo ja viem.
A ja by som sa dala na vedecké účely alebo na výučbu medikov
Pitva sa robi pri vrazde alebo ked je mrtvy clovek zabity inak ako prirodzenou smrtou. Ked je clovek stary a zomre, je to ine ako ked zamrie mlady clovek... Ak sa teda nevie pricina smrti, nasleduje pitva. Ale pitva sa robi aj vtedy, ked ma clovek zivotnu poistku, inak ju pozostalym nevyplatia aaaa, este vtedy sa robi pitva, ked ju nariadi sudny znalec, ale to uz pri spominanej vrazde a tak... Ale pri prirodzenej smrti stareho cloveka musi byt suhlas rodiny...
Inak som v telke vydel že najekologické je dať sa po smrti ponoriť do tekutého dusíka čím vás absolutne zamrazia a potom vás rozbijú na jemné čiastočky - potom môžete poslúžiť ako veľmi kvalitné hnojivo.
Ak by taká možnosť bola v časti zeme v ktorej umriem tak by som chcel tento spôsob.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Ale nechám si zmenit názor lekármi..teda studentmi medicíny ak sa tu dáky nájdu.
ale chcel by som ako jeden vedec spravil ze sa dal zmrazit a narezali na tenke platky pre vedecke ucely
jaj to musi byt taka mrte haluz jaaaaj uz aby som umrel skoda ze sa potom nemozem taky narezany videt
A ja by som sa dala na vedecké účely alebo na výučbu medikov
A nehovorime tu o vrazde, ale o prirodzenej smrti.
Inak som v telke vydel že najekologické je dať sa po smrti ponoriť do tekutého dusíka čím vás absolutne zamrazia a potom vás rozbijú na jemné čiastočky - potom môžete poslúžiť ako veľmi kvalitné hnojivo.
Ak by taká možnosť bola v časti zeme v ktorej umriem tak by som chcel tento spôsob.
Aj tak dosť BLBÁ TÉMA.