Ja odkedy nam v skole pustali pitvu som presvedcena ze sa urcite pitvat dam lebo tiel na ktorych by si to studenti skusali je malo tak ich chcem podporit
Noo myslim, ze pak mi to bude jedno.. ale fakt by som bola rada.. keby ma najskor rozoberuu.. ako funkcne organy.. a ostatok spalit.. a niekam vysypat... do moraaaa..
Kamarátka študuje medicínu a hovorí, že čo niektorý medici robia s telami je strašné. Úplne zneuctenie tých tiel. Fotia sa pri nich smejú sa na nich a pod. Ona to nerobí, pretože má úctu k tým mŕtvym. Ale že napr. na internáte na jednom balkóne viseli odrezané penisy. A že raz z pitevne niekto ukradol odrezanú ruku a potom s ňou mával z električky.
Neviem,neviem. Ja som počul že ked vás rozpitvajú a orgány dávajú naspäť tak ich len tak nahádžu hocijako naspäť a zošijú.Síce ked už je niekto mŕtvy mu to môže byť jedno ale aj tak sa mi to nepáči.ak je to pravda
Tak akoze, ked uz budem mrtva tak mi to moze byt jedno, ale svoje organy by som v pohode nechala darovat, ja by som ich uz beztak nepotrebovala a niekomu by mohli zachranit zivot...
Ja by som sa asi nenechala.....proste mam komplexy.....po smrti by mi to uz mohlo byt jedno.....ale radsej by som bola,keby moju mrtvolu nasli uz....hm.....minimalne bez koze
Na jednej strane je to humanny cin,ktorym by som pomohla druhym..ale na strane druhej,nechat sa pytvat od medikov,niektorych bez ucty k mrtvym...asi skor nie...ked som mala 12,tak som vravela ze sa chcem dat pochovat do plechovej truly Daby ma nerozlozili chrobaky ..mno ok,berem,je to cudne,aby niekomu zalezalo aj na svojom mrtvom tele,ale mne nie...co uz..
ja pitvat nie, jedine kebyze umriem za nejakych cudnych okolnosti. ale ak by sa dalo tak by som suhlasila s tym aby pouzili moje organy ak to niekomu pomoze.pod zemou ich uz nepotrebujem a niekomu mozu zachranit zivot.
Pitvať by som sa dala, ale jedine nejakému skúsenému vyučenému patológovi, ktorý vie, čo robí. V žiadnom prípade by som sa nechcela stať pokusným objektom pre blbých študentov medicíny, ktorí by sa vo mne len rýpali
Ale hlavne nech ma potom kvalitne zašijú, nalíčia, vystavia v rakve a nakoniec spália
Najskor ne moje sú a hotovo, Tak akože mám napísať nesúhlas proti tomu. Inak to nepojde ak ma nerozmetá vlak kdesi ale to bys platili blízky pokuti. Ja vravím systém dneska nemá chybu. Ale keď mi zoberú orgány nech aspoň rodina dostane preniaze.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Podľa mňa človek keď zostarne, tak sa na veci bude pozerať úplne inak ako teraz.
Tak znie slovenska legislativa a zakon o transplantacii...
A ani by som nedarovala orgány. Sú moje a basta..
Ale hlavne nech ma potom kvalitne zašijú, nalíčia, vystavia v rakve a nakoniec spália